Cookies: Utilizamos cookies, sólo para realizar un seguimiento de las visitas a nuestro sitio web, no almacenamos ningún dato personal.
Accessibilitat

L'accessibilitat és el grau en el qual totes les persones poden utilitzar un objecte, visitar un lloc o accedir a un servei, independentment de les seves capacitats tècniques, cognitives o físiques. És indispensable i imprescindible, ja que es tracta d'una condició necessària per a la participació de totes les persones independentment de les possibles limitacions funcionals que puguin tenir.         

L'accessibilitat aplicada al contingut d'Internet es denomina accessibilitat web. A la web, el W3C ha desenvolupat directrius o pautes específiques per permetre i assegurar aquest tipus d'accessibilitat. El grup de treball dins del W3C encarregat de promoure-la és el WAI (Web Accessibility Initiative), elaborant per a això unes Pautes d'Accessibilitat al contingut web 1.0, WCAG.         

En el disseny d'aquesta pàgina web s'ha seguit les recomanacions descrites al W3C.

"Dreceres" de teclat

Per poder navegar per aquest lloc web de forma accessible, s'han programat un grup de tecles d'accés ràpid que recullen els blocs d'informació d'interès general en què està organitzat el portal.

Tecla Pàgina
Alt+i Inici
Alt+a Ajuntament
Alt+c Ciutat
Alt+s Serveis
Alt+t Tràmits
Alt+b Cercar
Alt+r rss
Ctrl+a Augmenta la mida del text
Ctrl+d Disminuir la grandària del text
Ctrl+i Restablir la mida del text
Mida del text

El disseny accessible d'aquest lloc web permet que l'usuari pugui triar la mida del text que li convingui. Aquesta acció es pot dur a terme de diferents maneres segons el navegador que s'utilitzi.

Navegador Acció a realitzar
Explorer Visualització> Mida del text
Firefox Veure> Mida
Chrome Icona clau anglesa> Opcions> Avançat> Contingut web> Mida font
Safari Visualització> ampliar / reduir
Opera Veure> escala

Una altra forma de modificar la mida de text és utilitzar les dreceres de teclat definits en els navegadors, en particular la combinació de tecles CTRL i + per augmentar la mida del text, i Ctrl i - per reduir-lo és comú per a la majoria dels navegadors, o utilitzar les dreceres de teclat que hem creat.