Cookies: Utilizamos cookies, sólo para realizar un seguimiento de las visitas a nuestro sitio web, no almacenamos ningún dato personal.
Les més visitades
 • Parc Empresarial "L'Espartal III"

  Parc Empresarial "L'Espartal III"

  03 febr. Llegir més

 • Procés selectiu Policia Local

  02 des. Llegir més

 • Programa de subvencions destinades a la contractació de persones joves.

  Programa de subvencions destinades a la contractació de persones joves.

  03 juny Llegir més

 • SUMA - IVTM

  SUMA - IVTM

  11 març Llegir més

 • Borsa de treball d'auxiliar administratiu.

  26 nov. Llegir més

 • Bases específiques convocatòria borsa de treball de TAG

  09 nov. Llegir més

 • Horari de l'Ecoparc

  Horari de l'Ecoparc

  26 jul. Llegir més

 • Plaça d'arquitecte tècnic interí

  19 juny Llegir més

 • Convocatòria ajudes realització obres

  07 juny Llegir més

 • Ajudes al transport

  11 maig Llegir més

Regidories relacionades
1565895208117_mostra_folklore.jpg

La XII Mostra de Folklore de Xixona comptarà amb la participació d'un grup portugués i se celebrarà el 18 d'agost

El dilluns va començar l'Escola de Dansa per a majors i xicotets, que té com a objectiu augmentar el nombre de persones que ballaran en les festes la que és una de les danses més antigues de la Comunitat.

El folklore xixonenc tindrà gran protagonisme en les festes de la localitat, que se celebren este mes d'agost. El Grup de Danses de Xixona organitza la dotzena edició de la Mostra de Folklore, amb el recolzament de l'Ajuntament i la participació d'un dels grups tradicionals més importants de la ciutat portuguesa de Porto, Danças e Cantares de Alfena, compost per 32 persones entre cos de ball i músics.

Per la seua banda, l'agrupació local presentarà un repertori de vuit balls tradicionals en el qual participaran un total de 33 persones, entre balladors i balladores, músics i cors. La seua presidenta, Noelia Miquel, ha explicat que és la primera vegada que participa en la Mostra una agrupació del país veí i que els xixonencs els retornaran la visita «el pròxim any en el Festival Internacional que s'organitza a Porto com a representants d'Espanya».

La Mostra de Folklore tindrà lloc el diumenge 18 d'agost a les 20:30 hores en el parc del Barranc de la Font, després del pasacarrer que els participants realitzaran acompanyats de la Colla de Dolçainers Els Arreplegats de Xixona, des del pont fins al parc.

Escola de Dansa

D'altra banda i per tercer any consecutiu, el Grup de Danses de Xixona ha repetit experiència amb l'Escola de Dansa, que ha tingut els dies 12 i 14 d'agost en la kábila dels Moros Verds, amb l'objectiu d'ensenyar a xicotets i majors a ballar la dansa, el balls tradicional més important de Xixona i un dels més antics de la Comunitat dels que encara es mantenen vius.

En este sentit, el regidor de Festes, Ricardo Mira, ha explicat que la idea va sorgir «davant el descens del nombre de participants en el Dia de la Dansà dels últims anys», i ha destacat «la important labor que realitza el Grup de Danses de Xixona per a mantenir la tradició i ajudar a que no es perda». El Dia de la Dansà se celebrarà el dimecres 21 d'agost a les 20 hores en l'Avinguda de la Constitució -La Plaça-. El dia abans, a les 19 hores, tindrà lloc la dansà infantil, reservada per als més xicotets. A més, els dies 19 i 27 també es ballarà la dansa.

Comparteix:

Documents
No existeixen dades
Cercar