Cookies: Utilizamos cookies, sólo para realizar un seguimiento de las visitas a nuestro sitio web, no almacenamos ningún dato personal.
Les més visitades
 • Parc Empresarial "L'Espartal III"

  Parc Empresarial "L'Espartal III"

  03 febr. Llegir més

 • Procés selectiu Policia Local

  02 des. Llegir més

 • Programa de subvencions destinades a la contractació de persones joves.

  Programa de subvencions destinades a la contractació de persones joves.

  03 juny Llegir més

 • SUMA - IVTM

  SUMA - IVTM

  11 març Llegir més

 • Borsa de treball d'auxiliar administratiu.

  26 nov. Llegir més

 • Bases específiques convocatòria borsa de treball de TAG

  09 nov. Llegir més

 • Horari de l'Ecoparc

  Horari de l'Ecoparc

  26 jul. Llegir més

 • Plaça d'arquitecte tècnic interí

  19 juny Llegir més

 • Convocatòria ajudes realització obres

  07 juny Llegir més

 • Ajudes al transport

  11 maig Llegir més

Regidories relacionades
1618487465224_Reunió telemàtica consell econòmic i social.jpg

Xixona concedeix més de mig milió d'euros en ajudes per a autònoms i pimes

El Consell Econòmic i Social de Xixona (CESX) s'ha reunit per a valorar les mesures adoptades en forma de subvencions econòmiques amb l'objectiu d'ajudar els autònoms i empreses locals a pal·liar els efectes de la pandèmia.

Més de 100 professionals i mercantils de Xixona s'han beneficiat dels plans de suport econòmic impulsats per les diferents administracions públiques de la Comunitat Valenciana per a disminuir els efectes de la crisi econòmica provocada pel coronavirus. La quantia d'estes ajudes supera els 300.000 euros.

El Consell Econòmic i Social de Xixona ha fet balanç de les subvencions concedides en una reunió presidida per l'alcaldessa, Isabel López, i en la qual també han participat el regidor de Desenvolupament Local, José Martínez, edils de tots els grups polítics, tècnics de l'Ajuntament i representants dels sindicats UGT i CCOO.

D'una banda, han tirat avant 93 sol·licituds presentades dins de la convocatòria de subvencions de l'Ajuntament de Xixona per valor de 130.000 euros. Gràcies a estes ajudes, cada persona física o jurídica que va haver de cessar la seua activitat econòmica a causa de la Covid-19 durant el primer confinament va rebre una quantitat fixa de 1.500 euros. 

En la mateixa línia, aquells negocis que van veure reduïda la seua facturació en almenys un 50% respecte al semestre anterior a la declaració de l'estat d'alarma, van rebre una ajuda de 750 euros. Eixa quantitat podia incrementar-se en 1.000 euros si el sol·licitant tenia a 9 treballadors al seu càrrec, i en 2.000 euros si comptava amb entre 10 i 49 empleats en el moment de la sol·licitud de l'ajuda.

D'altra banda, el CESX també ha analitzat la concessió de les ajudes del pla de subvencions de la Diputació d'Alacant, que comptava amb un pressupost de 35.464 euros. En total, s'han acceptat 24 de les 36 sol·licituds rebudes. 

L'alcaldessa de Xixona, Isabel López, ha valorat “l'esforç que està fent el consistori per a accelerar els tràmits de totes estes subvencions i que hagen pogut fer-les efectives en el menor temps possible”. Segons la primera edil, “en un moment tan delicat per a les empreses i els treballadors és primordial que des de les institucions públiques donem respostes ràpides i efectives”.

Referent a les Ajudes Parèntesis, incloses dins del pla Resistir impulsat per la Generalitat Valenciana, s'han presentat de moment un total de 31 sol·licituds, que previsiblement seran més quan finalitze el termini. A Xixona, la partida econòmica disponible és de 156.655 euros, dels quals la Generalitat assumeix un 62’5%, la Diputació un 22’5% i l'Ajuntament un 15%.

Estes Ajudes Parèntesis estan destinades a autònoms i empreses amb un màxim de 10 treballadors, que rebran com a mínim 2.000 euros, més altres 200 per cada empleat. 

A més, l'Ajuntament té previst traure una nova convocatòria d'ajudes amb una partida de 175.000 euros procedents de fons propis. Per a facilitar els tràmits de sol·licitud de les diferents ajudes, els tècnics municipals han mantingut diverses reunions informatives amb les assessories locals i amb l'associació de comerciants AEX.

Comparteix:

Documents
No existeixen dades
Cercar