Cookies: Utilizamos cookies, sólo para realizar un seguimiento de las visitas a nuestro sitio web, no almacenamos ningún dato personal.
Les més visitades
 • Parc Empresarial "L'Espartal III"

  Parc Empresarial "L'Espartal III"

  03 febr. Llegir més

 • Procés selectiu Policia Local

  02 des. Llegir més

 • Programa de subvencions destinades a la contractació de persones joves.

  Programa de subvencions destinades a la contractació de persones joves.

  03 juny Llegir més

 • SUMA - IVTM

  SUMA - IVTM

  11 març Llegir més

 • Borsa de treball d'auxiliar administratiu.

  26 nov. Llegir més

 • Bases específiques convocatòria borsa de treball de TAG

  09 nov. Llegir més

 • Horari de l'Ecoparc

  Horari de l'Ecoparc

  26 jul. Llegir més

 • Plaça d'arquitecte tècnic interí

  19 juny Llegir més

 • Convocatòria ajudes realització obres

  07 juny Llegir més

 • Ajudes al transport

  11 maig Llegir més

Regidories relacionades
1622019874035_susi_diaz.jpg

Oberta la preinscripció per al grau de forneria, rebosteria i confiteria en les renovades instal·lacions de l'IES Xixona

El Pla Edificant de la Generalitat ha possibilitat que les classes pràctiques es desenvolupen en unes cuines àmplies i totalment equipades.

es persones interessades a formar-se en la gastronomia del dolç per a dedicar-s’hi de manera professional tenen l'oportunitat d'estudiar a Xixona el cicle formatiu de grau mitjà de Tècnic de Forneria, Rebosteria i Confiteria, que s'imparteix en l'IES Xixona.

Este cicle professional està orientat al treball en diferents sectors, des dels obradors artesanals o semiindustrials fins a l'hostaleria, la restauració, el comerç o la indústria alimentària.

Un dels grans atractius és que es desenvolupa a Xixona, on es troba el clúster del dolç més potent de la Comunitat Valenciana. A més, les instal·lacions han sigut renovades totalment i compten amb una àmplia aula equipada amb cuina i tota la tecnologia necessària per a poder impartir i experimentar els continguts pràctics. Les obres han sigut finançades al 100% per la Generalitat dins del Pla Edificant. 

La regidora d'Educació de Xixona, María Teresa Carbonell, destaca que este curs “ofereix grans perspectives de futur per a l'alumnat, ja que la indústria i l'artesania del dolç no sols estan arrelades fortament a Xixona, sinó a tot el país i especialment a la província d'Alacant”. 

Els estudiants rebran, durant 2.000 hores -380 d'elles destinades a pràctiques en centres de treball-, una formació de caràcter transversal que abasta des de la recepció de les matèries primeres fins a la comercialització i distribució del producte final. 

Els ingredients i els processos d'elaboració que es duen a terme en un obrador també seran una part important dels continguts que s'impartisquen, com també la seguretat, la higiene i la manipulació d'aliments. 

El grau és eminentment pràctic i durant el curs actual ha comptat amb una master class a càrrec de la prestigiosa xef Susi Díaz. A més, els alumnes participen tots els anys en la Fira de Nadal de Xixona, on ofereixen diverses degustacions.

L'edil d'Educació assenyala que “la gastronomia és una marca d'identitat turística i cultural que sobreviu millor que altres sectors a possibles efectes adversos com una crisi econòmica o la pròpia pandèmia del coronavirus”. 

El període de preinscripció del cicle formatiu ja ha començat i finalitzarà el dia 30 de maig, mentre que la fase de matriculació serà del 23 al 30 de juliol. Tindran accés directe a esta formació tant els graduats en l'ESO com els titulats en formació professional de grau mitjà o altres titulacions.

Per a més informació, es pot consultar la web del centre (mestreacasa.gva.es/web/iesxixona) o telefonar al 966908110.

Comparteix:

Documents
No existeixen dades
Cercar