Cookies: Utilizamos cookies, sólo para realizar un seguimiento de las visitas a nuestro sitio web, no almacenamos ningún dato personal.
Les més visitades
 • Parc Empresarial "L'Espartal III"

  Parc Empresarial "L'Espartal III"

  03 febr. Llegir més

 • Procés selectiu Policia Local

  02 des. Llegir més

 • Programa de subvencions destinades a la contractació de persones joves.

  Programa de subvencions destinades a la contractació de persones joves.

  03 juny Llegir més

 • SUMA - IVTM

  SUMA - IVTM

  11 març Llegir més

 • Borsa de treball d'auxiliar administratiu.

  26 nov. Llegir més

 • Bases específiques convocatòria borsa de treball de TAG

  09 nov. Llegir més

 • Horari de l'Ecoparc

  Horari de l'Ecoparc

  26 jul. Llegir més

 • Plaça d'arquitecte tècnic interí

  19 juny Llegir més

 • Convocatòria ajudes realització obres

  07 juny Llegir més

 • Ajudes al transport

  11 maig Llegir més

Regidories relacionades
1622020433261_polígono_segorb_.jpg

L'atur en els municipis d’ACTEI l'Alacantí continua a l'abril en xifres inferiors a la mitjana provincial i autonòmica

El sector serveis aporta les xifres més altes de desocupació, amb un 74,31%, quasi les tres quartes parts del total.

Durant el mes d'abril, el nombre d'aturats en les localitats que conformen ACTEI L'Alacantí es va situar en 10.585 persones, un 12,43% de la població activa. Estes dades reflecteixen un lleuger augment de 50 persones respecte al mes de març.

Malgrat això, la taxa d'aturats en la zona ACTEI continua sent més baixa que en el conjunt de la comarca de l´Alacantí (15,34%), la província d'Alacant (15,35%) i la Comunitat Valenciana (13,62%).

Per municipis, la localitat amb menor nombre d'aturats a l'abril va ser Tibi amb un 9,48%, seguida de Xixona (11,05%), Aigües (11,86%), El Campello (12,55%), Sant Joan d'Alacant (12,76%), Sant Vicent del Raspeig (13,71%) i la Torre de les Maçanes (15,59%).

En comparació amb el mes anterior, s'ha produït un augment de les xifres d'atur en la majoria dels municipis, amb l'excepció de Sant Joan d´Alacant (12,81% al març) i Xixona (11,12%), on ha baixat. Les localitats en les quals ha pujat han sigut la Torre de les Maçanes (13,61% al març), Aigües (11,56%), Sant Vicent del Raspeig (13,62%), Tibi (9,39%) i El Campello (12,48%). 

En termes interanuals, respecte al mes d'abril del passat any, el percentatge d'aturats en tot l'àmbit territorial d’ACTEI puja lleugerament, en passar del 12,16% al 12’43. La nota positiva és que s'ha reduït l'atur d'un any per a un altre a Xixona, Aigües i Tibi.

L'anàlisi de l'atur registrat reflecteix que el sector serveis aporta les xifres més altes de desocupació, amb un 74,31%, quasi les tres quartes parts del total. A molta distància se situa la construcció, amb un 9%, i la indústria un 8,6%.

Per sexe i edat, l'atur registrat en dones continua sent el més elevat, especialment a partir de 45 anys, que representa quasi el 30% del total d'aturats. Tot el contrari ocorre en la franja d'edat de dones de menys de 25 anys, que només registra un 4,5% de desocupació. 

Referent a la contractació, encara que s'ha produït un augment del nombre de contractes registrats a l'abril (1800, 39 més que al març) la gran majoria continuen sent de caràcter temporal (86,38%).

Integrants d’ACTEI L'Alacantí

L'Acord Territorial per l'Ocupació i la Innovació de la comarca de L'Alacantí està format pels municipis d'Aigües, El Campello, La Torre de les Maçanes, Sant Joan d'Alacant, Sant Vicent del Raspeig, Tibi i Xixona. També s'han adherit els sindicats UGT i CCOO i les associacions empresarials ACEA -Associació de Comerciants, Empresaris i Afins de Sant Joan-, AEPA -Associació d'Empresàries, Professionals i Directives de la Província d'Alacant-, AEPI -Associació Empresarial de Polígons Industrials de Sant Vicent- i AEX -Associació d'Empresaris, Comerciants i Professionals de Xixona-.

Altres col·lectius que en formen part són ANHCEA -Associació Nacional de Gelaters Artesans-, APEHA -Associació Provincial d'Empresaris d'Hostaleria d'Alacant-, APHA -Associació Provincial d'Hotels d'Alacant-, CEV -Confederació Empresarial de la Comunitat Valenciana-, el Consell Regulador IGP Xixona i Torró d'Alacant, Creu Roja Alacant, JOVEMPA -Federació d'Associacions de Joves Empresaris de la Província d'Alacant, SECOT -Serveis Espanyols per a la Cooperació- i la Universitat d'Alacant

Comparteix:

Documents
No existeixen dades
Cercar