Cookies: Utilizamos cookies, sólo para realizar un seguimiento de las visitas a nuestro sitio web, no almacenamos ningún dato personal.
Les més visitades
 • Parc Empresarial "L'Espartal III"

  Parc Empresarial "L'Espartal III"

  03 febr. Llegir més

 • Procés selectiu Policia Local

  02 des. Llegir més

 • Programa de subvencions destinades a la contractació de persones joves.

  Programa de subvencions destinades a la contractació de persones joves.

  03 juny Llegir més

 • SUMA - IVTM

  SUMA - IVTM

  11 març Llegir més

 • Borsa de treball d'auxiliar administratiu.

  26 nov. Llegir més

 • Bases específiques convocatòria borsa de treball de TAG

  09 nov. Llegir més

 • Horari de l'Ecoparc

  Horari de l'Ecoparc

  26 jul. Llegir més

 • Plaça d'arquitecte tècnic interí

  19 juny Llegir més

 • Convocatòria ajudes realització obres

  07 juny Llegir més

 • Ajudes al transport

  11 maig Llegir més

Regidories relacionades
1627549641153_reunio-agenda-urbana-2030-xixona.jpg

Xixona inicia el procés per a tindre la seua Agenda Urbana 2030

El pla pretén que la localitat siga referent en sostenibilitat, digitalització, ocupació i transparència, i que estiga oberta a la participació i alineada amb els objectius de l'Agenda 2030 d'Espanya i Europa.

L'Ajuntament de Xixona ha iniciat el procés per a començar a elaborar l'Agenda Urbana AU Xixona 2030, el resultat de la qual serà el disseny d'una estratègia d'implementació que recollirà el model de ciutat per a la dècada vinent i que alinearà les polítiques i els projectes municipals amb els 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible de l'ONU (ODS), posant en valor la gestió sostenible de l'Ajuntament. Estos objectius persegueixen la igualtat entre les persones, protegir el planeta i assegurar la prosperitat.

L'Agenda 2030 identificarà i prioritzarà les necessitats dels veïns i veïnes del municipi. Per a això, es buscarà la participació ciutadana, de les associacions i els comerciants, recaptant la seua opinió i involucrant-los en el procés i presa de decisions dels desafiaments de Xixona per als pròxims anys.

El saló de plens de l'Ajuntament ha sigut l'escenari per a la presentació d'este projecte que, com ha indicat l'alcaldessa, Isabel López, "serà el full de ruta que convertisca Xixona en el municipi que tots els veïns dissenyem, de forma consensuada, des del compliment dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) i el Pacte Verd Europeu".

Esta iniciativa prestarà especial atenció a la identitat pròpia de la ciutat i dissenyarà les línies d'actuació perquè Xixona siga un municipi referent en sostenibilitat, digitalització, ocupació i transparència, obert a la participació i alineada amb els objectius de l'Agenda 2030 d'Espanya i Europea, fonamentalment per a poder accedir a ajudes i finançament de la Unió per a qualsevol tipus de projecte.

L'Agenda Urbana de Xixona es desenvoluparà en diferents àrees:

-Xixona Ciutat Patrimonial, que posarà en valor la tradició, identitat, cultura i patrimoni de la ciutat.
-Xixona Sostenible, Resilient i Eficient per a impulsar un municipi més verd i la gestió eficaç dels recursos.
-Xixona Dinamitzadora, Innovadora, Industrial i Emprenedora, destinada a fomentar el talent local, l'ocupació, la formació, la indústria i el comerç.
-Xixona Solidària, Inclusiva, Diversa i Amable, centrada en la millora de la qualitat de vida de la ciutadania.
-Xixona Ciutat Intel·ligent, per a afavorir la conversió del municipi en Smart City.
-Xixona Oberta i Transparent, destinada a implantar una governança socialment responsable i participativa.

Segons paraules de la regidora de Medi Ambient i Agenda 2030, Ainhoa López, "l'Agenda Urbana de Xixona és una iniciativa per a promoure un desenvolupament sostenible, però no sols mediambiental sinó econòmic i social, on tots els nostres veïns hi participaran en la confecció".

L'Agenda Urbana 2030 es desenvoluparà en quatre fases (assentament de bases, diagnòstic, definició del pla de localització i implementació) i, segons Omawa, la consultora especialitzada que durà a terme la redacció del Pla, estarà basat en un decàleg que contempla l'ordenació i ús racional del territori, la revitalització de la ciutat, la prevenció i reducció dels efectes del canvi climàtic, la gestió sostenible dels residus i el foment de l'economia circular; afavorir la mobilitat sostenible, fomentar la cohesió social, impulsar l'economia urbana, garantir l'accés a l'habitatge, liderar la innovació digital i millorar la participació i la governança.

L'Ajuntament treballa des de fa anys en la planificació i implantació de mesures de sostenibilitat de manera transversal en totes les àrees municipals a través de diversos plans d'intervenció, a més d'implementar actuacions encaminades a l'estalvi energètic, la integració social i la millora de les TIC, mobilitat, medi ambient cultura i patrimoni històric.

Amb l'Agenda Urbana 2030 es dona un nou impuls per a continuar avançant en la mateixa línia, contribuint a la recerca d'un major nombre de ferramentes i finançament.

Comparteix:

Documents
No existeixen dades
Cercar