Cookies: Utilizamos cookies, sólo para realizar un seguimiento de las visitas a nuestro sitio web, no almacenamos ningún dato personal.
Les més visitades
 • Parc Empresarial "L'Espartal III"

  Parc Empresarial "L'Espartal III"

  03 febr. Llegir més

 • Procés selectiu Policia Local

  02 des. Llegir més

 • Programa de subvencions destinades a la contractació de persones joves.

  Programa de subvencions destinades a la contractació de persones joves.

  03 juny Llegir més

 • SUMA - IVTM

  SUMA - IVTM

  11 març Llegir més

 • Borsa de treball d'auxiliar administratiu.

  26 nov. Llegir més

 • Bases específiques convocatòria borsa de treball de TAG

  09 nov. Llegir més

 • Horari de l'Ecoparc

  Horari de l'Ecoparc

  26 jul. Llegir més

 • Plaça d'arquitecte tècnic interí

  19 juny Llegir més

 • Convocatòria ajudes realització obres

  07 juny Llegir més

 • Ajudes al transport

  11 maig Llegir més

Regidories relacionades
1576232917917_eliminacion-cactus.jpg

Xixona inverteix 6.000 euros en l'eliminació de la planta invasora Cylindropuntia

Les actuacions, que ja s'han dut a terme en anteriors ocasions, es realitzen en tres fases i es localitzen principalment en el Carrer de Sant Vicent, on es troba el focus més important d'este cactus invasor.

L'Ajuntament de Xixona està duent a terme tasques d'eliminació del Cylindropuntia sp, un cactus invasor que s'estén amb molta rapidesa i impedeix l'accés a aquells llocs en els quals creix de manera descontrolada, a més de provocar danys en el sòl i ser perillós per als vianants, la flora i la fauna local.

El consistori s'ha vist obligat a acudir a una empresa especialitzada a causa de la dificultat i perillositat del tractament, i per a garantir un bon resultat que done solució a les queixes dels veïns. Els treballs suposen una inversió de 6.000 euros i s'estan realitzant en tres fases.

La primera d'elles va ser el podat de les plantes per a facilitar el pas per la zona afectada. En estos moments s'està executat la segona fase, que consisteix en una actuació fitosanitària específica, seguint el protocol marcat per la Conselleria d'Infraestructures, Territori i Medi Ambient, amb l'objectiu de matar la planta i així procedir a extraure-la d'arrel i retirar-la, ja en una tercera fase.

L'alcaldessa de Xixona, Isabel López Galera, ha explicat que “la proliferació invasora d'este cactus suposa un problema mediambiental greu pel seu ràpid creixement”. A més, la presència d'esta espècia invasora altera els paisatges naturals de la zona i perjudica la flora i la vegetació autòctones, que han de competir pels recursos hídrics i d'hàbitat. 

Comparteix:

Documents
No existeixen dades
Cercar