Cookies: Utilizamos cookies, sólo para realizar un seguimiento de las visitas a nuestro sitio web, no almacenamos ningún dato personal.
Les més visitades
 • Parc Empresarial "L'Espartal III"

  Parc Empresarial "L'Espartal III"

  03 febr. Llegir més

 • Procés selectiu Policia Local

  02 des. Llegir més

 • Programa de subvencions destinades a la contractació de persones joves.

  Programa de subvencions destinades a la contractació de persones joves.

  03 juny Llegir més

 • SUMA - IVTM

  SUMA - IVTM

  11 març Llegir més

 • Borsa de treball d'auxiliar administratiu.

  26 nov. Llegir més

 • Bases específiques convocatòria borsa de treball de TAG

  09 nov. Llegir més

 • Horari de l'Ecoparc

  Horari de l'Ecoparc

  26 jul. Llegir més

 • Plaça d'arquitecte tècnic interí

  19 juny Llegir més

 • Convocatòria ajudes realització obres

  07 juny Llegir més

 • Ajudes al transport

  11 maig Llegir més

Regidories relacionades
1632215444201_trofeo-orientacion-xixona.jpg

El Trofeu Pous de Neu d'orientació reunirà este cap de setmana a 600 esportistes vinguts de tot el país

El nucli antic de Xixona i la serra de la Carrasqueta seran els escenaris de les carreres.

Després de l'obligada aturada motivada per la pandèmia, Xixona recupera les proves d'orientació que ja venia acollint des d’anys arrere. Esta ocasió serà, a més, la primera en què l'esdeveniment tindrà lloc durant tot el cap de setmana.

L'activitat començarà el dissabte al matí amb un curs d'iniciació a l'orientació, en el qual s'han inscrit 34 persones i que serà impartit per Esther Gil, esportista d'elit amb més de 30 medalles aconseguides en diferents campionats d'Espanya.

A la vesprada es disputarà la primera de les proves, el I Trofeu d'Orientació Ciutat de Xixona, que en format sprint, recorrerà els carrers del nucli antic de la localitat.

El diumenge la carrera es traslladarà a la serra de la Carrasqueta, amb el XIII Trofeu d'Orientació Vila d'Ibi, que començarà a les 9:30 hores i es desenvoluparà entre les dues localitats, sota l'organització del Centre Excursionista Amics de les Muntanyes d'Ibi i amb el patrocini de tots dos ajuntaments. Este Trofeu serà valedor per al Campionat Autonòmic de Sprint de la Comunitat així com per a la Lliga del Sud-est.

Segons el regidor d'Esports, Cristian Sirvent, amb la celebració d'estes carreres es pretén potenciar el turisme esportiu i incentivar l'economia local. “Tindrem un gran nombre d'assistents que pernoctaran ací, faran compres i consumiran a les nostres botigues i restaurants, la qual cosa suposarà un gran impuls per al teixit comercial del poble”, assegura Sirvent. 

En esta edició es batrà el rècord de participació en el Trofeu, perquè hi ha prop de 600 inscrits de 47 clubs de tota la geografia nacional i esportistes de set nacionalitats. Les proves estan obertes tant a orientadors experimentats com a principiants, sense importar l'edat, el sexe o la preparació física.

L'orientació és un esport divertit, sorprenent i educatiu en el qual els competidors s'enfronten al repte de trobar una sèrie de punts amb l'única ajuda d'una brúixola i un mapa. “Volem fomentar esta modalitat esportiva entre els veïns i crear afició, ja que Xixona té un terme municipal molt gran que és idoni per a esta modalitat de carrera de muntanya”, afirma l'edil d'Esports.

Durant les proves els participants hauran de complir el protocol anticovid marcat per la Federació de l'Esport d'Orientació de la Comunitat Valenciana. Entre altres mesures, la mascareta serà obligatòria, no es podran compartir aliments ni begudes i s'evitaran les salutacions habituals com donar-se la mà o les abraçades. 

Comparteix:

Documents
No existeixen dades
Cercar