Cookies: Utilizamos cookies, sólo para realizar un seguimiento de las visitas a nuestro sitio web, no almacenamos ningún dato personal.
Les més visitades
 • Parc Empresarial "L'Espartal III"

  Parc Empresarial "L'Espartal III"

  03 febr. Llegir més

 • Programa de subvencions destinades a la contractació de persones joves.

  Programa de subvencions destinades a la contractació de persones joves.

  03 juny Llegir més

 • SUMA - IVTM

  SUMA - IVTM

  11 març Llegir més

 • Borsa de treball d'auxiliar administratiu.

  26 nov. Llegir més

 • Bases específiques convocatòria borsa de treball de TAG

  09 nov. Llegir més

 • Horari de l'Ecoparc

  Horari de l'Ecoparc

  26 jul. Llegir més

 • Plaça d'arquitecte tècnic interí

  19 juny Llegir més

 • Novetat en l'autobús urba i interurbà

  14 juny Llegir més

 • Convocatòria ajudes realització obres

  07 juny Llegir més

 • Ajudes al transport

  11 maig Llegir més

Regidories relacionades
1532937996668_castell_xixona_small.jpg

La Generalitat concedix una subvenció a Xixona que permetrà iniciar la restauració del castell

El projecte, amb un pressupost total que ascendix a 663.851 euros, començarà a desenvolupar-se abans de que acabe l'any i es durà a terme en dos fases.

L'Ajuntament de Xixona escometrà abans de que finalitze el 2018 les obres de restauració de la Torre Grossa i l'alcassaba del castell de la localitat, així com el tractament de sengles per a vianants, com a part d'un ambiciós projecte que es posa en marxa gràcies a una ajuda concedida per la Generalitat de prop de 275.000 euros, procedents del Fons Europeu de Desenvolupament Regional. 

Els treballs, l'import total dels quals ascendix a 663.851 euros, es dividiran en dos fases: la primera, amb un cost de 81.338 euros, consistix en la restauració de la Torre Grossa. La segona part es duria a terme en 2019 i arreplega les obres de reconstrucció dels murs perimetrals de l'alcassaba, a més del tractament de les sengles de vianants. Els costos d'esta fase ascendixen a més de 582.513 euros.

L'alcaldessa de Xixona, Isabel López, ha remarcat que este projecte és de vital importància per a tots els xixonencs, ja que «el castell és el símbol arquitectònic i històric més important de la nostra localitat i un reclam turístic fonamental, i amb la seua restauració tindrem l'oportunitat de recuperar i poder disfrutar millor una part fonamental de les nostres arrels».

La fortalesa xixonenca va ser construïda pels almohades entre finals del segle XII i principis del segle XIII, convertint-se en un element clau en la defensa de la frontera del regne de València amb Castella. Després de veure reduïda la seua importància militar i estratègica va començar un procés de deteriorament que només es va pal·liar amb actuacions puntuals en els segles XV i XVI. Des d’aleshores es desconeix que hi haja hagut altres reparacions, la qual cosa evidència la necessitat que s'escometa la restauració. Les dos parts que seran tractades, la Torre Grossa i l'alcassaba, són les més antigues del recinte

L'ajuda que possibilitarà la restauració del castell arriba precisament l'any en què es commemora el 750 aniversari de la Carta de Poblament de Xixona, per mitjà de la qual el rei Jaume I va encomanar als seus habitants presents i futurs el manteniment i la defensa del castell de la localitat.

L'Ajuntament ha aprovat en la sessió ordinària del Ple celebrada este dijous habilitar els 435.000 euros corresponents a la part de les obres que haurà de costejar el consistori, amb els vots a favor del PSOE i Més Xixona, les abstencions de PP i Ciutadans, i el vot en contra de Compromís.

A més de la subvenció autonòmica, el consistori també ha sol·licitat al Ministeri de Foment una ajuda de 465.000 euros dins del Programa 1,5% cultural, pendent de resolució en estos moments, i que és compatible amb la que acaba de concedir la Generalitat.

Comparteix:

Documents
No existeixen dades
Cercar