Cookies: Utilizamos cookies, sólo para realizar un seguimiento de las visitas a nuestro sitio web, no almacenamos ningún dato personal.
Les més visitades
 • Programa de subvencions destinades a la contractació de persones joves.

  Programa de subvencions destinades a la contractació de persones joves.

  03 juny Llegir més

 • SUMA - IVTM

  SUMA - IVTM

  11 març Llegir més

 • Borsa de treball d'auxiliar administratiu.

  26 nov. Llegir més

 • Bases específiques convocatòria borsa de treball de TAG

  09 nov. Llegir més

 • Plaça d'arquitecte tècnic interí

  19 juny Llegir més

 • Novetat en l'autobús urba i interurbà

  14 juny Llegir més

 • Convocatòria ajudes realització obres

  07 juny Llegir més

 • Ajudes al transport

  11 maig Llegir més

 • Volta al terme en bici

  Volta al terme en bici

  18 abr. Llegir més

 • Taller "Recicla i decora"

  Taller "Recicla i decora"

  11 abr. Llegir més

Regidories relacionades
1564350810978_cartel festival 0.jpg

Xixona acull del 29 de juliol a l'1 d'agost el I Festival Internacional de trompeta que inclou una beca de 8.000 euros

El certamen comptarà amb la participació d'alguns dels trompetistes de talla internacional més prestigiosos del nostre país i oferirà concerts d'elit gratuïts totes les nits en el Barranc de la Font

La primera edició del Festival Internacional de Trompeta Ciutat de Xixona -FIT- se celebrarà del 29 de juliol a l'1 d'agost, gràcies a la incitativa del trompetista xixonenc Édgar Zaragoza i el recolzament de l'Ajuntament de Xixona, juntament amb el patrocini de fins a mig centenar d'organismes, empreses i comerços de la localitat.

Una trentena d'alumnes, procedents de tots els punts de la geografia espanyola- des d'Orense a Huelva, passant per Madrid, País Basc, Castella-la Manxa, la Comunitat Valenciana o Múrcia-, han confirmat la seua assistència al primer Festival de Trompeta que se celebra en la ciutat del torró i el gelat i que inclou, a més de classes formatives amb els millors trompetistes del panorama internacional, concerts gratuïts totes les nits en el parc municipal Barranc de la Font i un concurs per a optar a una beca de 8.000 euros destinats a cursar el Màster d'Interpretació i Recerca Performativa en la Universitat Alfonso X El Sabio de Madrid, per gentilesa de la Fundación Ciudad de Requena.

L'impulsor del certamen, Édgar Zaragoza, ha reconegut que està “en un núvol per la repercussió que està tenint el Festival i per la resposta dels alumnes de trompeta del nostre país, a més de pel recolzament d'organismes, institucions i empreses. Està tot el poble bolcat”.

Zaragoza explica que el projecte naix amb projecció de continuïtat i amb la intenció de convertir-se en una cita referent en el nostre país. “Volem recuperar l'essència de les trobades de percussió que s'organitzaven en els anys 80 i portar a Xixona als millors trompetes del món”.

Per la seua banda, Ainhoa López, regidora de Cultura de l'Ajuntament de Xixona, ha lloat l'organització del FIT i ha assegurat que “es tracta d'una oportunitat única per a gaudir del talent, l'art i la música dels millors trompetistes nacionals”.

A més, la celebració d'este Festival suposa per a Xixona un esdeveniment cultural de primera perquè “durant una setmana ens convertirà en la capital del món de la trompeta”, insisteix la regidora, que també subratlla “a vida que dóna un esdeveniment d'este tipus al poble, sobretot per als comerços, els restaurants i l'ambient en general”. 

Equip de professors

L'equip docent que impartirà este curs està compost per prestigiosos trompetistes de talla internacional com Manuel Blanco, trompeta principal de l'Orquestra Nacional d'Espanya, solista internacional i professor en el Reina Sofia, la UAX i el Liceu.

També formen part del claustre de professors del FIT, José María Ortí, solista de l'Orquestra Nacional d'Espanya durant més de 40 anys i catedràtic del Real Conservatori Superior de Música de Madrid i Conservatori Superior de Música de València; José Antonio García Sevilla, catedràtic de trompeta en el Real Conservatori Superior de Música de Madrid i director de la Facultat de Música de la UAX; i José Manuel Escobar, solista d'ADDA Simfònica, professor del Conservatori Superior de Música de Castella-la Manxa i professor assistent en Brass Academy Alacant.

Programació de concerts

Respecte a la programació de concerts previstos en el Barranc de la Font, el primer d'ells tindrà lloc el dilluns 29 de juliol a les 22:30 hores. Serà un concert de jazz estil jam session i comptarà amb la col·laboració del grup Almaens Jazz Band i el percussionista Kiko Asensi Galiana -tots ells xixonencs-.

El dimarts 30 de juliol tindrà lloc el denominat Recital de Mestres, a càrrec dels docents del festival amb la col·laboració del pianista Jesús Sánchez. 
El dimecres 31 de juliol, també a les 22.30 hores, se celebrarà el concert estrela del FIT amb la participació del quartet de Manuel Blanco, format per piano, contrabaix, bateria i trompeta, en una barreja especial de música barroca i Jazz Fusion.

I el dia 1 d'agost serà el torn de l'Ensemble de Trompetes Fit Xixona, amb la participació dels alumnes i els professors del Festival. “Serà durant este concert de clausura quan es lliuren els diplomes als participants i es conega el guanyador de la beca de 8.000 euros per a estudiar el Màster”, revela Édgar Zaragoza, guanyador l'any passat d'este mateix premi.

Comparteix:

Documents
No existeixen dades
Cercar