Cookies: Utilizamos cookies, sólo para realizar un seguimiento de las visitas a nuestro sitio web, no almacenamos ningún dato personal.
Les més visitades
Regidories relacionades
1566143411139_Trabajos casa carrer la Vila 2.jpeg

L'Ajuntament es veu obligat a actuar en un habitatge en mal estat en el nucli històric

Davant la negativa dels amos de responsabilitzar-se de l'immoble, situat en el carrer La Vila, i la recomanació dels tècnics municipals de procedir a la seua demolició, el Consistori s'ha fet càrrec dels treballs per la via d'urgència i del cost que ascendeix a prop de 30.000 euros. 

L'Ajuntament de Xixona està duent a terme els treballs de consolidació i demolició d'un habitatge declarat en ruïnes en el casc històric de la localitat. L'immoble està situat en el carrer La Vila i segons l'informe dels tècnics municipals, la situació de l'immoble és ruïnosa, la qual cosa ha obligat a l'Ajuntament a actuar per la via d'urgència, després de mantenir una reunió amb els cinc propietaris hereus de l'habitatge i que estos s'hagen desentès de les seues responsabilitats respecte a l'immoble. 

En este sentit, consten dos expedients previs d'ordres d'execució que no han sigut assumits pels legítims amos, per això és el consistori qui s'està fent càrrec de les obres i la direcció tècnica, el cost de la qual ascendeix a 20.000 euros. A més, els treballs inclouen la intervenció per part d'Iberdrola per a assegurar el subministrament elèctric del carrer en la qual es troba situat l'habitatge i el cost del qual ascendeix a 9.000 euros, sufragats igualment per l'Ajuntament. Fins que la companyia elèctrica no ha finalitzat el canvi de la linea no ha sigut possible iniciar l'obra en l'habitatge.

La situació de l'edifici ha provocat la prohibició d'accés a l'habitatge i el desallotjament dels habitants de les dues cases confrontants, que han hagut de ser resituats pels Serveis Socials de Xixona.

Els projecte que s'ha engegat contempla la conservació de la façana i el reforç de les dues cares dels murs mitgers amb els edificis confrontants per a garantir la seua estabilitat i que els veïns tornen als seus habitatges. 

La regidora d'Urbanisme, María Teresa Carbonell, ha insistit que "és obligació dels amos mantenir els immobles en condicions de seguretat, funcionalitat i habitabilitat, realitzant els treballs i obres que siguen necessaris per a això". Així mateix, Carbonell ha recordat que ja està en marxa el pla de rehabilitació i regeneració del casc antic de Xixona, i que tant l'Ajuntament com la Generalitat i el Govern d'Espanya posen a la disposició dels propietaris d'habitatges en esta zona importants ajudes perquè puguen rehabilitar-les i adequar-les.

"És una magnifica oportunitat que han d'aprofitar els amos i per a la qual l'Ajuntament ha habilitat diverses vies d'informació i assessorament", assegura la regidora.

És necessari aclarir que a pesar que el consistori s'ha vist obligat a realitzar estos treballs, i a assumir els costos, la propietat de l'habitatge no passa a ser municipal, i que els legítims hereus hauran de pagar el cost de les obres com a propietaris de l'immoble.

Finalment, l'Ajuntament de Xixona anima a tots els interessats a sol·licitar alguna de les ajudes previstes en el pla de rehabilitació i regeneració del casc antic,  que demanen informació i assessorament a través del telèfon 965 610 300, el correu electrònic regeneracascoxixona@gmail.com o la pàgina web regeneracascoxixona.com. 

A més, poden acudir a l'Oficina Tècnica de l'Ajuntament situada a l'Avinguda de la Constitució, 6.

Comparteix:

Documents
No existeixen dades
Cercar