Cookies: Utilizamos cookies, sólo para realizar un seguimiento de las visitas a nuestro sitio web, no almacenamos ningún dato personal.
Les més visitades
 • Parc Empresarial "L'Espartal III"

  Parc Empresarial "L'Espartal III"

  03 febr. Llegir més

 • Programa de subvencions destinades a la contractació de persones joves.

  Programa de subvencions destinades a la contractació de persones joves.

  03 juny Llegir més

 • SUMA - IVTM

  SUMA - IVTM

  11 març Llegir més

 • Borsa de treball d'auxiliar administratiu.

  26 nov. Llegir més

 • Bases específiques convocatòria borsa de treball de TAG

  09 nov. Llegir més

 • Horari de l'Ecoparc

  Horari de l'Ecoparc

  26 jul. Llegir més

 • Plaça d'arquitecte tècnic interí

  19 juny Llegir més

 • Novetat en l'autobús urba i interurbà

  14 juny Llegir més

 • Convocatòria ajudes realització obres

  07 juny Llegir més

 • Ajudes al transport

  11 maig Llegir més

Regidories relacionades
1566231020959_danza_.jpg

La setmana gran de les festes de Xixona arranca amb els nanos i gegants i la dansa

Dos dels actes més tradicionals de les festes xixonenques congreguen des de hui a una multitud de públic desitjós d'iniciar les festes d'agost 


La setmana gran de les festes de moros i cristians ha arrancat amb dos dels actes més tradicionals amb els quals compten els festejos xixonencs: els nanos i gegants i la dansa.

Els nanos i gegants ixen en cercavila tots els matins fins al dijous, juntament amb la Colla de Dolçainers i Tabaleters Els Arreplegats de Xixona. Cada dia recorren una zona de la localitat realitzant el seu particular ball acompanyats dels més xicotets, que tenen especial predilecció per estos capgrossos. La cercavila comença tots els dies a les 11 del matí, excepte el dijous que ho farà una hora abans, a les 10.

L'altre gran acte típic d'estos dies és la dansa, que es balla en l'Avinguda de la Constitució -La Plaça-, i que té una antiguitat de segles. De fet, és un dels balls tradicionals més antics de tota la Comunitat Valenciana dels que encara es mantenen vius. I ben viu, ja que en el Dia de la Dansà participen desenes de balladors i balladores, i La Plaça s'omple de públic. A més, recentment es va establir un dia per a la Dansà infantil, reservada perquè els més xicotets facen el seu primer contacte amb el ball tradicional i el puguen aprendre des d'edats ben primerenques. En este acte també és la Colla de Dolçainers i Tabaleters Els Arreplegats la que marca la tradicional melodia, que les balladores acompanyen a ritme de castanyeta.

La setmana gran de les festes de moros i cristians de Xixona tindrà la seua culminació amb la trilogia festera el dissabte 24, diumenge 25 i dilluns 26 d'agost. Fins aleshores, hi ha programat un ampli llistat d'actes que inclou actuacions totes les nits: la comèdia de teatre «Separeu-vos junts», el musical Chicago Life! o l'actuació del mentalista Toni Bright són alguns dels plats forts.

En esta setmana destaquen també les activitats pensades única i exclusivament per a xiquets. A més de la dansà infantil, el dijous seran els alumnes de les escola d'ambaixadors els encarregats de representar la seua versió de l'ambaixada de moros i cristians. Eixe mateix dia, al matí, hi haurà un concurs de dibuix infantil.

El divendres tindrà lloc la Nit del Soparet, la vespra de la trilogia festera, amb desfilades a les 20 i a les 23 hores, i sopar de les filaes en les seues respectives kàbiles.

Comparteix:

Documents
No existeixen dades
Cercar