Cookies: Utilizamos cookies, sólo para realizar un seguimiento de las visitas a nuestro sitio web, no almacenamos ningún dato personal.
Les més visitades
Regidories relacionades
1569859268220_mans-al-riu.jpg

Mans al Riu congrega en el riu Coscó a desenes de persones per a conscienciar de la importància de no embrutar rius i barrancs

Xixona compta amb servei gratuït de recollida de residus voluminosos en la mateixa porta del domicili i un ecoparc que obri tots els dies de la setmana, inclosos dissabtes i diumenges.

L'Ajuntament de Xixona s'ha unit a la iniciativa Mans al Riu, que consisteix en la neteja coordinada de residus en els rius -el Coscó en este cas- per a visibilizar el fet que, en alguns casos, s'utilitzen com a abocador de residus voluminosos.

D'esta forma la localitat se suma a la campanya de voluntariat ambiental de la Fundació Limne, entitat sense ànim de lucre enfocada a la restauració d'ecosistemes mitjançant la participació ciutadana. Esta activitat, que se celebra una vegada a l'any, ha aconseguit arribar a la seua desena edició i, seguint l'esperit d'anys anteriors, persegueix crear consciència en la ciutadania sobre la necessitat d'atendre l'estat dels nostres rius frenant, en la mesura del possible, les pràctiques que els degraden. Des de Limne han assenyalat que "cada any s'arrepleguen dels rius neveres, pneumàtics, bombones de butà, mobles i altres trastos que no corresponen a la naturalesa".

La regidora de Medi Ambient, Ainhoa López, ha recordat que "Xixona compta amb tots els serveis necessaris per a poder desfer-se de qualsevol tipus de residu de forma quasi immediata i amb total comoditat, per tant no hi ha cap motiu per a haver de dipositar-los en els nostres espais naturals".

En este sentit, es pot sol·licitar la recollida gratuïta de residus voluminosos en el propi domicili, simplement cridant al telèfon 900104721. Una vegada concertada la cita amb el servei de recollida, tan sol cal deixar l'objecte en la porta de casa perquè el puguen arreplegar, fins a un màxim de tres per persona i dia.

A més, Xixona disposa d'un ecoparc en el qual es poden dipositar, de forma gratuïta, objectes com mobles, electrodomèstics, piles i bateries, enderrocs, metall, ferralla, vidre, porcellana, aparells electrònics o tèxtil. L'ecoparc obri tots els dies de la setmana: els dilluns de 9 a 14h. i de 16 a 18h., de dimecres a dissabte de 9 a 14h. i el diumenge de 9 a 13h. Este recinte està situat en la partida del Moratell i s'accedeix pel carrer Santa Bàrbara.

Durant el transcurs de la jornada Mans al Riu els monitors han informat als participants sobre la destinació que correspon a cada residu, donant també detalls sobre l'arreplegada municipal. La campanya arribarà enguany a 30 municipis de la Comunitat, gràcies al patrocini de Global Omnium i Ecovidrio i a la col·laboració dels ajuntaments que s'han sumat a esta històrica campanya de voluntariat ambiental. 

Comparteix:

Documents
No existeixen dades
Cercar