Cookies: Utilizamos cookies, sólo para realizar un seguimiento de las visitas a nuestro sitio web, no almacenamos ningún dato personal.
Les més visitades
 • Parc Empresarial "L'Espartal III"

  Parc Empresarial "L'Espartal III"

  03 febr. Llegir més

 • Programa de subvencions destinades a la contractació de persones joves.

  Programa de subvencions destinades a la contractació de persones joves.

  03 juny Llegir més

 • SUMA - IVTM

  SUMA - IVTM

  11 març Llegir més

 • Borsa de treball d'auxiliar administratiu.

  26 nov. Llegir més

 • Bases específiques convocatòria borsa de treball de TAG

  09 nov. Llegir més

 • Horari de l'Ecoparc

  Horari de l'Ecoparc

  26 jul. Llegir més

 • Plaça d'arquitecte tècnic interí

  19 juny Llegir més

 • Novetat en l'autobús urba i interurbà

  14 juny Llegir més

 • Convocatòria ajudes realització obres

  07 juny Llegir més

 • Ajudes al transport

  11 maig Llegir més

Regidories relacionades
1572442407683_feder.png

L'Ajuntament adjudica les obres de restauració del castell de la Torre Grossa de Xixona

L'actuació, que compta amb una subvenció de la Generalitat a través dels fons FEDER, se centrarà en la restauració de la Torre Grossa i l'alcassaba.

L'Ajuntament de Xixona ha adjudicat el contracte per a l'execució de les obres de restauració de la Torre Grossa i l'alcassaba -els dos elements més antics del castell de la localitat- així com per al tractament de sendes per als vianants en la fortalesa que permeten visitar-la a peu amb les precaucions de seguretat necessàries.

El castell de Xixona va ser construït pels almohades entre finals del segle XII i principis del segle XIII, convertint-se en un element clau en la defensa de la frontera del Regne de València amb Castella. Després de veure reduïda la seua importància militar i estratègica va començar un procés de deterioració que solament es va pal·liar amb actuacions puntuals en els segles XV i XVI. Des d’aleshores es desconeix que hi haja hagut altres intervencions, a excepció d'una xicoteta reparació en la Torre Grossa fa mig segle.

L'alcaldessa Isabel López considera que «amb estes obres aconseguirem conservar i posar en valor un autèntic símbol per als xixonencs com és el nostre castell, l'element arquitectònic més antic amb el qual comptem, i que podrà ser visitat i conegut d'una forma més adequada i concorde a la seua importància».

Les obres tindran un cost de 528.095,89 euros i el termini d'execució és de tres mesos i una setmana. Per a esta actuació l'Ajuntament compta amb una ajuda concedida per la Generalitat de prop de 275.000 euros, procedents del Fons Europeu de Desenvolupament Regional, que es podrà justificar fins a maig de 2020, després que l'administració autonòmica ampliara el termini inicial previst per al conjunt d'ajuntaments, que disposaran de més temps per a finalitzar estes actuacions amb les quals es pretén recuperar enclavaments històrics de la Comunitat.

Comparteix:

Documents
No existeixen dades
Cercar