Cookies: Utilizamos cookies, sólo para realizar un seguimiento de las visitas a nuestro sitio web, no almacenamos ningún dato personal.
Les més visitades
 • Parc Empresarial "L'Espartal III"

  Parc Empresarial "L'Espartal III"

  03 febr. Llegir més

 • Programa de subvencions destinades a la contractació de persones joves.

  Programa de subvencions destinades a la contractació de persones joves.

  03 juny Llegir més

 • SUMA - IVTM

  SUMA - IVTM

  11 març Llegir més

 • Borsa de treball d'auxiliar administratiu.

  26 nov. Llegir més

 • Bases específiques convocatòria borsa de treball de TAG

  09 nov. Llegir més

 • Horari de l'Ecoparc

  Horari de l'Ecoparc

  26 jul. Llegir més

 • Plaça d'arquitecte tècnic interí

  19 juny Llegir més

 • Novetat en l'autobús urba i interurbà

  14 juny Llegir més

 • Convocatòria ajudes realització obres

  07 juny Llegir més

 • Ajudes al transport

  11 maig Llegir més

Regidories relacionades
1576231053360_casco_antiguo_XIXONA.jpg

L'Ajuntament de Xixona organitza un passeig veïnal per a debatre els projectes per a la regeneració del nucli antic

El consistori té previst realitzar més de 50 actuacions durant els pròxims sis anys amb un cost total de 7 milions d'euros. 

L'Ajuntament de Xixona ha organitzat per a este pròxim dissabte un passeig veïnal pels carrers del nucli antic amb l'objectiu que els habitants d'esta zona històrica del municipi puguen conèixer de primera mà les actuacions que ja s'estan duent a terme dins del Pla de Regeneració i Rehabilitació del Nucli Antic, així com les que estan previstes de cara al pròxim any.

Amb esta activitat es pretén aconseguir la participació de la ciutadania en el pla més ambiciós que té actualment en marxa l'Ajuntament, ja que en conjunt suposa un cost de 7 milions d'euros. Les opinions arreplegades durant el passeig seran de molta utilitat perquè el consistori continue treballant i desenvolupant els projectes pendents.

Les 54 actuacions previstes compten amb un termini d'execució de sis anys. El document inclou mesures com la realització d'obres de rehabilitació i renovació, la millora de la mobilitat i l'accessibilitat, la renovació de la senyalística i el mobiliari urbà o la conversió de l'antic mercat de proveïments en museu municipal de Xixona.

El pla també contempla la rehabilitació del castell, les obres del qual es van iniciar fa dues setmanes i estan encaminades a rehabilitar els dos elements principals de la fortalesa, la Torre Grossa i l'alcassaba, a més d'habilitar una senda per als vianants perquè el castell siga íntegrament visitable amb totes les mesures de seguretat necessàries.

Altres de les mesures que inclou el Pla són l'impuls al funcionament del Registre Municipal de Solars i Edificis a Rehabilitar i la redacció del Pla d'Accessibilitat Integral Municipal, juntament amb el Pla de Mobilitat Urbana Sostenible, que inclou la millora del transport públic i la millora de les condicions d'accessibilitat per als vianants del nucli antic.

Les conclusions que s'extraguen del passeig veïnal serviran també per a redactar la documentació per a la sol·licitud de les Ajudes Àrees de Regeneració i Renovació Urbana i Rural (ARRUR) que concedeix la Conselleria d'Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori i que permetran finançar les actuacions tant municipals com privades.

Una altra línia de subvencions és la que tots els anys la Generalitat destina a rehabilitació d'edificis. Respecte a estes, l'alcaldessa Isabel López Galera i la regidora d'Urbanisme, María Teresa Carbonell, han mantingut una reunió amb Jaume Monfort, director general de Qualitat, Rehabilitació i Eficiència Energètica, per a acordar que l'ajuntament xixonenc siga qui avance als propietaris l'import de les subvencions, amb l'objectiu d'agilitzar els tràmits i que els veïns puguen disposar de l'ajuda amb major antelació.

L'Ajuntament ha anunciat també que, abans que acabe l'any, s'abonaran les ajudes concedides per a la redacció de l’IEE. Totes les sol·licituds que es van presentar van ser aprovades, i de fet el pressupost previst per a estes es va ampliar de 20.000 a 26.000 euros.

L'edil d'Urbanisme María Teresa Carbonell ha recordat que a més de tot el que es faça des del consistori per a revitalitzar esta zona històrica de Xixona, “necessitem que els propietaris d'habitatges s'impliquen també en la rehabilitació d'estes, ja que és una cosa en què no pot intervenir l'Ajuntament més enllà de facilitar l'accés a ajudes”.

El Pla de Regeneració i Rehabilitació del Nucli Antic va ser aprovat pel Ple de l'Ajuntament amb unanimitat de tots els grups polítics. 

Comparteix:

Documents
No existeixen dades
Cercar