Cookies: Utilizamos cookies, sólo para realizar un seguimiento de las visitas a nuestro sitio web, no almacenamos ningún dato personal.
Les més visitades
 • Parc Empresarial "L'Espartal III"

  Parc Empresarial "L'Espartal III"

  03 febr. Llegir més

 • Programa de subvencions destinades a la contractació de persones joves.

  Programa de subvencions destinades a la contractació de persones joves.

  03 juny Llegir més

 • SUMA - IVTM

  SUMA - IVTM

  11 març Llegir més

 • Borsa de treball d'auxiliar administratiu.

  26 nov. Llegir més

 • Bases específiques convocatòria borsa de treball de TAG

  09 nov. Llegir més

 • Horari de l'Ecoparc

  Horari de l'Ecoparc

  26 jul. Llegir més

 • Plaça d'arquitecte tècnic interí

  19 juny Llegir més

 • Novetat en l'autobús urba i interurbà

  14 juny Llegir més

 • Convocatòria ajudes realització obres

  07 juny Llegir més

 • Ajudes al transport

  11 maig Llegir més

Regidories relacionades
1579103140205_taller-de-empleo_.jpg

El Taller d'Ocupació ha donat treball a 13 persones durant un any

Les activitats organitzades pel Taller han anat encaminades a difondre el patrimoni cultural de Xixona i a promoure la participació de la població en risc d'exclusió.

El Taller d'Ocupació “Acció Cultural Xixona”, dirigit a persones majors de 25 anys en situació de desocupació i recerca activa, ha donat treball remunerat amb el salari mínim interprofessional a deu persones durant tot l'any 2019, a les quals cal afegir a la directora, la professora i una auxiliar administrativa.

Els participants en este programa han rebut, a més de formació específica per a la realització d'accions de dinamització i animació sociocultural en diferents àrees municipals, una sèrie de recomanacions útils per a la recerca eficaç d'ocupació.

L'objectiu del Taller ha sigut doble: d'una banda, afavorir la formació i l'accés al mercat laboral de persones desocupades, especialment de col·lectius prioritaris, i per un altre, la realització de treballs d'interés general per al municipi de Xixona.

En este sentit, una de les accions dutes a terme pels membres del programa d'ocupació ha consistit en la creació d'una ruta turística guiada pel centre històric, amb la finalitat de donar a conéixer els monuments més representatius i la història de la ciutat a través de dades curioses i anècdotes. Este recorregut ha tingut molt d'èxit, ja que va començar a realitzar-se a l'estiu i va formar part també del programa d'activitats de la Fira de Nadal de Xixona.

El mapa del recorregut es troba disponible a l'Oficina de Turisme i a la Casa de Cultura per a tot aquell que vulga realitzar eixe mateix circuit pel seu compte.

La Línia del Temps i un teatre d'ombres xineses

Un altre dels èxits del Taller d'Ocupació ha sigut la creació del joc “La Línia del Temps de Xixona”, ideat per als alumnes de l'IES Xixona i que consisteix en una baralla de 63 cartes en les quals figuren dades i dates relacionades amb la tradició, la cultura i la història de Xixona. L'objectiu és realitzar una línia cronològica acudint a diferents fonts de consulta, perquè els joves puguen aprendre divertint-se.

El joc està a la disposició de la població a la Biblioteca Municipal que, precisament, ha sigut lloc d'actuació habitual per a les pràctiques de dinamització cultural de centres públics que l'alumnat del taller ha realitzat durant este any, així com l'escenari d'una altra de les activitats finals que s'han organitzat. Es tracta d'un teatre de titelles amb ombres xineses que ha comptat amb la participació dels usuaris amb discapacitat intel·lectual del Centre Ocupacional de Xixona. A l'acte, que ha acabat amb un taller de llibretes, han assistit més de 60 persones.

Comparteix:

Documents
No existeixen dades
Cercar