Cookies: Utilizamos cookies, sólo para realizar un seguimiento de las visitas a nuestro sitio web, no almacenamos ningún dato personal.
Les més visitades
 • Parc Empresarial "L'Espartal III"

  Parc Empresarial "L'Espartal III"

  03 febr. Llegir més

 • Procés selectiu Policia Local

  02 des. Llegir més

 • Programa de subvencions destinades a la contractació de persones joves.

  Programa de subvencions destinades a la contractació de persones joves.

  03 juny Llegir més

 • SUMA - IVTM

  SUMA - IVTM

  11 març Llegir més

 • Borsa de treball d'auxiliar administratiu.

  26 nov. Llegir més

 • Bases específiques convocatòria borsa de treball de TAG

  09 nov. Llegir més

 • Horari de l'Ecoparc

  Horari de l'Ecoparc

  26 jul. Llegir més

 • Plaça d'arquitecte tècnic interí

  19 juny Llegir més

 • Convocatòria ajudes realització obres

  07 juny Llegir més

 • Ajudes al transport

  11 maig Llegir més

Regidories relacionades
1614368977166_carrer-alcoi-.jpg

Els autònoms i microempreses de Xixona ja poden sol·licitar ajudes de 2.000 euros fixos i 200 addicionals per cada treballador

L'Ajuntament serà l'encarregat de tramitar estes aportacions, que sumen un total de 156.665 euros dels quals 23.498 procedeixen de les arques municipals.

L'Ajuntament de Xixona ha sigut un dels primers municipis de la Comunitat que obri la convocatòria perquè els autònoms i les xicotetes empreses amb un màxim de 10 treballadors puguen sol·licitar les denominades “Ajudes Parèntesis”.

La quantia que rebran és de 2.000 euros per cada autònom o microempresa, als quals se sumaran 200 euros més per cada treballador que tinguen al seu càrrec, fins a un màxim de 10. Per tant, es podria arribar a rebre un màxim de 4.000 euros.

Les Ajudes Parèntesis formen part del Pla Resistir, que sorgeix després d'un acord a tres bandes entre la Generalitat (que aporta un 62’5% de la dotació pressupostària), les diputacions (22,5%) i els ajuntaments (15%) i que pretén donar un impuls econòmic de manera conjunta a sectors especialment colpejats per esta situació, com són l'hostaleria, la restauració, l'oci, la cultura i l'esport. 

A Xixona, la partida econòmica disponible per a repartir entre els sol·licitants serà de 156.665 euros, dels quals el consistori assumeix 23.498 euros. En total, en el conjunt de la Comunitat Valenciana es destinaran 160 milions d'euros. 

L'Ajuntament de Xixona serà el que s'encarregue de tramitar les ajudes. Ara per ara, el consistori xixonenc ja ha rebut la part econòmica de la Generalitat i està a l'espera que arribe també la de la Diputació. Mentrestant, serà l'Ajuntament el que pose els diners perquè la tramitació s'agilitze i les ajudes puguen arribar com més prompte millor als seus beneficiaris.

En eixe sentit, el regidor d'Hisenda Ricardo Mira i el regidor de Comerç i Promoció i Desenvolupament Econòmic, José Martínez, han treballat des de setmanes arrere perquè tant els comerciants i empresaris -a través de l’AEX- com les assessories -que són en molts casos les que realitzen els tràmits- conegueren amb antelació les característiques d'estes ajudes i la manera de sol·licitar-les. També s'han reunit amb els grups de l'oposició.

La voluntat de l'equip de govern és continuar aprovant noves ajudes perquè aquells als qui la pandèmia els haja suposat un impacte econòmic negatiu compten amb un recolzament per a poder recuperar-se i seguir avant.

Els interessats tenen un termini de vint dies des del dijous 25 de febrer per a presentar la instància. Estes ajudes són compatibles amb unes altres que puguen publicar les diferents administracions i, si ja s'ha presentat la documentació per a una altra convocatòria anterior, no és necessari fer-ho de nou, encara que s'haurà de realitzar la petició.

Comparteix:

Documents
No existeixen dades
Cercar