Cookies: Utilizamos cookies, sólo para realizar un seguimiento de las visitas a nuestro sitio web, no almacenamos ningún dato personal.
Les més visitades
 • Parc Empresarial "L'Espartal III"

  Parc Empresarial "L'Espartal III"

  03 febr. Llegir més

 • Programa de subvencions destinades a la contractació de persones joves.

  Programa de subvencions destinades a la contractació de persones joves.

  03 juny Llegir més

 • SUMA - IVTM

  SUMA - IVTM

  11 març Llegir més

 • Borsa de treball d'auxiliar administratiu.

  26 nov. Llegir més

 • Bases específiques convocatòria borsa de treball de TAG

  09 nov. Llegir més

 • Horari de l'Ecoparc

  Horari de l'Ecoparc

  26 jul. Llegir més

 • Plaça d'arquitecte tècnic interí

  19 juny Llegir més

 • Novetat en l'autobús urba i interurbà

  14 juny Llegir més

 • Convocatòria ajudes realització obres

  07 juny Llegir més

 • Ajudes al transport

  11 maig Llegir més

Regidories relacionades
1563298831614_casco_antiguo_1_.jpg

Xixona dedicarà 2 milions d'euros a la rehabilitació de més de 60 habitatges en el casc antic

Els propietaris d'immobles anteriors a 1996 construïts en el nucli històric xixonenc rebran ajudes econòmiques d'entre el 50 i el 95 % del cost total dels treballs de rehabilitació, fins a un màxim de 31.750 euros, a més de l'obtenció del IEE.CV amb subvenció municipal.

El Pla de rehabilitació i regeneració del nucli antic de Xixona ja està en marxa. El total d'ajudes econòmiques estimades per a reformar habitatges en el casc històric de la localitat és de 2 milions d'euros, dels quals l'Ajuntament de Xixona aportarà un milió i, la resta, entre Genaralitat i Govern central. Estes ajudes van dirigides als propietaris d'immobles situats en el zona antiga i que siguen habitatge habitual dels seus amos o inquilins, que compten amb una antiguitat mínima de 23 anys, o siguen la residència d'alguna persona amb una discapacitat major al 33%.

Així mateix, per a la concessió de les subvencions es tindran en compte aspectes com la renda dels propietaris i el tipus d'obra que s'execute, ja siguen treballs de conservació de l'edifici, d'accessibilitat o d'eficiència energètica.

No obstant açò, de manera excepcional, podran beneficiar-se d'esta línia d'ajudes els habitatges unifamiliars no habitats a causa del seu mal estat, amb el compromís per escrit que es constituiran en habitatge habitual i permanent dels seus propietaris o arrendataris en un termini màxim de sis mesos des de la finalització de les obres d'adequació.

El Pla de rehabilitació i regeneració del nucli antic de Xixona també contempla ajudes per a edificis d'habitatge col·lectiu, sempre que almenys la meitat dels pisos siguen la llar habitual dels seus propietaris o inquilins.

La regidora d'Urbanisme, María Teresa Carbonell, ha explicat que les subvencions serviran per a rehabilitar més de 60 habitatges del casc antic de Xixona i que «l’Ajuntament assessorarà durant tot el procés als beneficiaris, tant en l'elaboració de la documentació, la sol·licitud i recepció de les ajudes, com en la gestió de les obres». Així mateix, la regidora d'Urbanisme ha animat a tots els propietaris d'habitatges del nucli històric a «que aprofiten esta oportunitat per a poder portar a terme amb èxit la renovació de la zona antiga de Xixona». 

Carbonell també ha aclarit que existeixen dues maneres de tramitar les ajudes incloses en el Pla. D'una banda, «els qui prefereixen que siga el consistori el que realitze la gestió de la subvenció, poden fer-ho a través de la Declaració de l'Àrea de Regeneració i Rehabilitació Urbana (ARRUR)», que depèn de la Generalitat Valenciana. En este cas, els interessats tenen este 2019 per a obtenir el IEE.CV, que compta amb subvenció municipal, i per a la redacció de la proposta. Les ajudes se sol·licitarien l'any que ve i s'aprofitaria el període 2021-2024 per a gestionar-les, redactar el projecte i executar les obres.

D'altra banda, «els qui vulguen rehabilitar el seu habitatge al més prompte possible, poden fer-ho a través de les ajudes directes incloses en el Pla Estatal d'Habitatge, en este cas els propietaris han d'encarregar-se de gestionar la subvenció, amb la col·laboració de l'Ajuntament per a aconseguir finançament si ho necessiten», ha assegurat Carbonell.

Amb esta segona opció, els tràmits per a l'obtenció de l'Informe d'Avaluació de l'Edifici hauran de fer-se també durant enguany 2019. Així mateix, la sol·licitud de les ajudes de la Generalitat per part dels propietaris es farà durant 2020 i la recerca de finançament i l'execució de les obres, entre 2021 i 2022. 

La data de finalització de termini per a sol·licitar les ajudes municipals per a l'obtenció del IEE.CV acaba el pròxim dia 16 de setembre i tots aquells ciutadans que estiguen interessats a sol·licitar informació per a rehabilitar els seus habitatges poden fer-ho a través del telèfon 965610300, el correu electrònic regeneracascoxixona@gmail.com i la pàgina web regeneracascoxixona.com. A més, poden acudir a l'Oficina Tècnica de l'Ajuntament situada en l'Avinguda de la Constitució, 6.

Comparteix:

Documents
No existeixen dades
Cercar