Cookies: Utilizamos cookies, sólo para realizar un seguimiento de las visitas a nuestro sitio web, no almacenamos ningún dato personal.
Les més visitades
 • Parc Empresarial "L'Espartal III"

  Parc Empresarial "L'Espartal III"

  03 febr. Llegir més

 • Programa de subvencions destinades a la contractació de persones joves.

  Programa de subvencions destinades a la contractació de persones joves.

  03 juny Llegir més

 • SUMA - IVTM

  SUMA - IVTM

  11 març Llegir més

 • Borsa de treball d'auxiliar administratiu.

  26 nov. Llegir més

 • Bases específiques convocatòria borsa de treball de TAG

  09 nov. Llegir més

 • Horari de l'Ecoparc

  Horari de l'Ecoparc

  26 jul. Llegir més

 • Plaça d'arquitecte tècnic interí

  19 juny Llegir més

 • Novetat en l'autobús urba i interurbà

  14 juny Llegir més

 • Convocatòria ajudes realització obres

  07 juny Llegir més

 • Ajudes al transport

  11 maig Llegir més

Regidories relacionades
1571825827878_baixada-missa-gelaters.jpg

Xixona celebra este pròxim cap de setmana les festes de moros i cristians dels gelaters

Els Almohades Moros Blaus ostenten enguany la Capitania, amb les germanes María Ángeles i María José Verdú com a màximes representants de les festes.

Els xixonencs i visitants gaudiran este pròxim cap de setmana de les segones festes de moros i cristians de l'any en la localitat. En esta ocasió els protagonistes són els gelaters, que durant el mes d'agost no poden estar en les festes patronals per trobar-se a les seues gelateries -repartides per tota Espanya- en plena temporada del sector. Cal recordar que Xixona compta amb el major cens de gelaters de tot el país.

Els festejos s'iniciaran el divendres 25 a mitjan matí amb una cercavila pel centre de la localitat, que donarà pas a la primera de les desfilades per la Plaça. A la vesprada, a les 18:30h., hi haurà una nova desfilada i a les 21 hores començarà un dels actes més divertits: la retreta multicolor, en la qual les filaes es disfressen i fan gala d'un gran sentit de l'humor. El dia finalitzarà amb un ball obert a tots a la kàbila dels gelaters.

La jornada del dissabte començarà a les 9 del matí amb la presentació de bandes de música i la diana. A les 12 tindrà lloc en el castell l'ambaixada humorística, a càrrec dels Almogàvers, i a continuació un dels actes més esperats pels xiquets, l'entrada del gelater, que finalitza amb un repartiment massiu de gelats davant de l'Ajuntament.

A la vesprada, a partir de les 18:30, s'iniciarà l'entrada. Les quatre filaes participants, -Califes i Almohades Moros Blaus pel bàndol moro i Templarios i Almogàvers pel cristià- acompanyades de les seues respectives bandes, conformaran un espectacle de música i color en el qual el plat fort serà la Capitania 2019, que enguany ostenten els Almohades Moros Blaus i, en concret, María Ángeles Verdú i María José Verdú. Estes dos germanes xixonenques tenen les seues gelateries en Los Palacios (Sevilla) i en Huelva, respectivament.

El diumenge serà un dia replet d'actes que començaran a les 8:30 hores amb la diana. A les 10:45 els protagonistes de l'ambaixada es dirigiran cap al castell per a iniciar la batalla dialèctica. Una vegada finalitzada esta, començarà l'ofrena floral, acte d'una gran vistositat perquè els festers porten els vestits típics de les regions en les quals tenen les seues gelateries. La missa i la desfilada de baixada de l'església culminaran els actes del matí.

A la vesprada, a les 19 hores, els dos bàndols tornaran a enfrontar-se cara a cara en l'ambaixada del cristià. Mitja hora més tard, en l'alçament de capitans, es donarà a conèixer qui seran els càrrecs en les festes del pròxim any. Els actes finalitzaran amb la processó i el castell de focs artificials.

Les festes dels gelaters se celebren des de l'any 1979 i actualment participen en elles un centenar de festers. Dissabte passat va tenir lloc el primer acte oficial, amb la proclamació de les capitanes i el tradicional concert de música festera de l'Agrupació Artísticomusical El Trabajo de Xixona.

Comparteix:

Documents
No existeixen dades
Cercar