Cookies: Utilizamos cookies, sólo para realizar un seguimiento de las visitas a nuestro sitio web, no almacenamos ningún dato personal.
Les més visitades
 • Parc Empresarial "L'Espartal III"

  Parc Empresarial "L'Espartal III"

  03 febr. Llegir més

 • Programa de subvencions destinades a la contractació de persones joves.

  Programa de subvencions destinades a la contractació de persones joves.

  03 juny Llegir més

 • SUMA - IVTM

  SUMA - IVTM

  11 març Llegir més

 • Borsa de treball d'auxiliar administratiu.

  26 nov. Llegir més

 • Bases específiques convocatòria borsa de treball de TAG

  09 nov. Llegir més

 • Horari de l'Ecoparc

  Horari de l'Ecoparc

  26 jul. Llegir més

 • Plaça d'arquitecte tècnic interí

  19 juny Llegir més

 • Novetat en l'autobús urba i interurbà

  14 juny Llegir més

 • Convocatòria ajudes realització obres

  07 juny Llegir més

 • Ajudes al transport

  11 maig Llegir més

Regidories relacionades
1582743112704_presentacio-pla-accesibilitat.jpg

Xixona prepara un pla d'accessibilitat integral en el qual els ciutadans decidiran les prioritats d'actuació

La Casa Consistorial ha acollit una jornada d'informació pública en la qual s'ha presentat el procediment de treball que se seguirà perquè els veïns puguen participar activament en l'elaboració del nou pla d'accessibilitat integral de Xixona, que té com a objectiu millorar la mobilitat per als vianants en el municipi, així com aconseguir la major accessibilitat possible des de tots els punts de vista.

L'Ajuntament de Xixona ha presentat el projecte de participació pública a través del qual s'elaborarà el nou pla d'accessibilitat de la localitat i que consisteix en el desenvolupament de consultes als ciutadans a través d'enquestes online, que es podran realitzar en la pàgina web i les diferents xarxes socials municipals, com Facebook o WhatsApp. 

Així mateix, es faran una sèrie d'entrevistes a la ciutadania, posant l'accent en col·lectius que puguen tindre necessitats de mobilitat especials, com les associacions de persones amb discapacitat, les de persones majors i les AMPA, entre altres.

A més, l'Ajuntament té previst impulsar dos tallers en els quals la participació veïnal serà determinant. El primer es durà a terme a mitjans del mes de març i servirà per a l’arreplegada de dades. En el segon, que tindrà lloc unes setmanes després, es debatran les diferents propostes de solució als problemes d'accessibilitat plantejats. 

María Teresa Carbonell, regidora d'Urbanisme de l'Ajuntament de Xixona, ha insistit en “la importància que els ciutadans s'impliquen en l'elaboració d'este pla, no sols assenyalant focus problemàtics sinó també buscant solucions de consens i, sobretot, conscienciant-se de la importància del canvi d'hàbits per a aconseguir una mobilitat i accessibilitat més eficients i integradores”.

Carbonell ha explicat que “l'objectiu de l'equip de govern és aconseguir l'accessibilitat integral en tot el nucli urbà, fent que hi haja almenys un itinerari per als vianants adaptat a persones amb mobilitat reduïda que permeta arribar a cada ubicació”.

El projecte es durà a terme en tres fases: la primera se centra en l'accessibilitat del centre històric i la connexió entre els diferents barris de Xixona; la segona fase abordarà l'accessibilitat de tots els edificis públics, i l'última se centrarà en la comunicació fàcil i accessible per a tots.

El projecte d'elaboració del pla també recull la creació de la denominada “taula de l'accessibilitat de Xixona”, com a òrgan centralitzador i coordinador de tot el procés. Una vegada que s'haja completat el procés de participació ciutadana, esta taula serà l'encarregada d'establir un cronograma d'actuacions en funció de les conclusions obtingudes, que haurà de ser ratificat pel Ple municipal per a ser executat. 

Comparteix:

Documents
No existeixen dades
Cercar