Cookies: Utilizamos cookies, sólo para realizar un seguimiento de las visitas a nuestro sitio web, no almacenamos ningún dato personal.
Les més visitades
 • Parc Empresarial "L'Espartal III"

  Parc Empresarial "L'Espartal III"

  03 febr. Llegir més

 • Programa de subvencions destinades a la contractació de persones joves.

  Programa de subvencions destinades a la contractació de persones joves.

  03 juny Llegir més

 • SUMA - IVTM

  SUMA - IVTM

  11 març Llegir més

 • Borsa de treball d'auxiliar administratiu.

  26 nov. Llegir més

 • Bases específiques convocatòria borsa de treball de TAG

  09 nov. Llegir més

 • Horari de l'Ecoparc

  Horari de l'Ecoparc

  26 jul. Llegir més

 • Plaça d'arquitecte tècnic interí

  19 juny Llegir més

 • Novetat en l'autobús urba i interurbà

  14 juny Llegir més

 • Convocatòria ajudes realització obres

  07 juny Llegir més

 • Ajudes al transport

  11 maig Llegir més

Regidories relacionades
1590591786204_reunion-fibra.jpg

Xixona sol·licita a les teleoperadores que implanten de manera urgent la fibra òptica en els polígons industrials

L'alcaldessa ha explicat que “la crisi del Covid19 ha accentuat la necessitat que les empreses instal·lades a Xixona puguen comptar amb tots els mitjans necessaris per a realitzar la transformació digital i continuar sent competitives”

“L'Ajuntament ha posat totes les facilitats perquè les teleoperadores puguen implantar-se en el municipi i comercialitzar els seus productes, i ara toca que siguen elles les que posen de la seua part i completen el desplegament en les àrees industrials de Xixona, amb l'avantatge al seu favor que no han de costejar l'obra civil”, ha assenyalat l'alcaldessa. “Amb la crisi provocada pel Covid19 resulta essencial que les empreses compten amb totes les eines possibles per a garantir la seua competitivitat i, en este sentit, la implantació de la fibra òptica és determinant perquè puguen realitzar la necessària transformació digital”. 

López Galera ha mantingut una reunió per via telemàtica amb Pedro Pernías, director general per a l'Avanç de la Societat Digital, i María Muñoz, directora general per a la Lluita contra la Bretxa Digital, per a exposar-los la problemàtica i facilitar-los tota la informació necessària perquè des de la Generalitat puguen mediar amb els operadors de telecomunicacions i que estos procedisquen de manera urgent a la implantació de la fibra òptica en tots els polígons industrials de la localitat. 

Anteriorment, l'Ajuntament de Xixona ja havia remés un informe a la consellera d'Innovació, Carolina Pascual, amb la qual també s'havien mantingut converses en la mateixa direcció. La primera edil ha agraït la disposició dels representants autonòmics a col·laborar en esta línia, en ser a més una problemàtica que comparteixen una gran majoria dels polígons industrials de la Comunitat Valenciana.

Per a facilitar més les coses i evitar costos a les operadores, el consistori ha finalitzat les obres de les canalitzacions per les quals poder desplegar l'estesa de la fibra òptica fins a tots els polígons industrials del municipi, gràcies a les subvencions concedides per la Conselleria d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, a través de l'IVACE, que han permés realitzar una inversió de 250.000 euros. A més, s'ha previst la construcció d'un centre de distribució de la fibra en L'Espartar, en una parcel·la de titularitat municipal, sense que supose cap cost per a les empreses comercialitzadores.

Els tècnics municipals estan preparant un dossier més ampli per a exposar la situació i les necessitats dels polígons industrials “per a poder superar la bretxa digital que dificulta la instal·lació de noves empreses en la localitat, a més de perjudicar el treball diari de les ja existents, posant en seriòs perill la seua competitivitat i la creació d'ocupació”. 

La primera edil ha lamentat que, fins al moment, les teleoperadores s'hagen negat a desplegar la fibra òptica en les zones industrials més allunyades del nucli urbà, a pesar que la distància major és de poc més de 3 quilòmetres respecte al centre de la població. L'Ajuntament continuarà insistint i enviarà cartes a estes empreses informant de les facilitats actuals.

Xixona és una de les àrees industrials més potents i consolidades de la Comunitat, amb al voltant d'un milió de metres quadrats de sòl industrial repartits entre set polígons, on se situen més de mig centenar d'empreses.

Comparteix:

Documents
No existeixen dades
Cercar