Cookies: Utilizamos cookies, sólo para realizar un seguimiento de las visitas a nuestro sitio web, no almacenamos ningún dato personal.
Les més visitades
 • Parc Empresarial "L'Espartal III"

  Parc Empresarial "L'Espartal III"

  03 febr. Llegir més

 • Programa de subvencions destinades a la contractació de persones joves.

  Programa de subvencions destinades a la contractació de persones joves.

  03 juny Llegir més

 • SUMA - IVTM

  SUMA - IVTM

  11 març Llegir més

 • Borsa de treball d'auxiliar administratiu.

  26 nov. Llegir més

 • Bases específiques convocatòria borsa de treball de TAG

  09 nov. Llegir més

 • Horari de l'Ecoparc

  Horari de l'Ecoparc

  26 jul. Llegir més

 • Plaça d'arquitecte tècnic interí

  19 juny Llegir més

 • Novetat en l'autobús urba i interurbà

  14 juny Llegir més

 • Convocatòria ajudes realització obres

  07 juny Llegir més

 • Ajudes al transport

  11 maig Llegir més

Regidories relacionades
1590592271568_fachada_ayuntamiento_.jpg

Xixona reprén l'activitat de les comissions i plens interromputs per l'estat d'alarma

Esta mateixa setmana es convocaran les comissions informatives i el dijous 28 se celebrarà el ple ordinari corresponent al mes de maig, de manera telemàtica. 

En un intent per aconseguir com més prompte millor la nova normalitat, l'Ajuntament de Xixona posa en marxa tots els òrgans col·legiats municipals que van haver de ser interromputs arran de la declaració de l'estat d'alarma el passat 14 de març, que impedia mantindre les sessions presencials.

L'alcaldessa Isabel López Galera ha reconegut que es tracta d'una situació anòmala i extraordinària “a la qual hem hagut d'adaptar-nos en un temps rècord”. En este sentit, el consistori ha modificat el seu funcionament diari per a complir les normes marcades per l'estat d'alarma, donant prioritat a atendre les necessitats dels veïns i a posar en marxa les mesures de precaució i ajuda necessàries”.

Per a això, s'han donat tots els passos perquè el personal municipal poguera teletreballar de manera segura i, que d'esta manera, “la maquinària de l'Ajuntament no es detinguera i es pogueren tramitar les ajudes activades per part de l'equip de govern per a les famílies amb menys recursos econòmics i per als autònoms, microempreses i pimes locals”. Això ha requerit l'adquisició d'ordinadors portàtils i càmeres de vídeo, la instal·lació de fibra òptica en tots els edificis amb activitat de servei públic i l'adaptació dels programes informàtics. 

Una vegada alçada la suspensió dels terminis i solucionades les dificultats tècniques, esta mateixa setmana es convocaran les comissions informatives i el ple ordinari de maig, que tindrà lloc dijous que ve 28 de manera telemàtica. La setmana passada es va celebrar la Junta de Govern Local i, anteriorment, s'havien représ les meses de contractació i les obres municipals.

L'alcaldessa ha explicat que “tots els ajuntaments s'han enfrontat a estes dificultats, alguns han pogut celebrar plens i uns altres no”. “En el nostre cas hem représ els òrgans col·legiats el més ràpid que hem pogut, tenint en compte els nostres recursos, i sobre la base de les prioritats que es van establir i de les quals hem informat puntualment els portaveus de tots els grups polítics”, ha afegit. 

No obstant això, i malgrat la interrupció dels òrgans col·legiats, s'ha realitzat un gran esforç per a mantindre el contacte amb els grups, passant de celebrar una junta de portaveus al mes -amb els representants dels cinc partits amb representació-, a convocar una a la setmana per a explicar les mesures adoptades i intercanviar informació.

En este sentit, Isabel López Galera ha agraït públicament en xarxes socials i en diferents ocasions “la col·laboració i la comprensió que han mostrat els grups polítics”. No obstant això, també ha mostrat la seua sorpresa per la queixa que el portaveu de Compromís ha presentat al Síndic de Greuges per no haver celebrat plens, “malgrat tot l'esforç que hem fet, prioritzant en tot moment l'atenció als ciutadans, i sent oberts i transparents amb la resta de grups municipals”. 

La primera edil reconeix que no entén que “trenquen el consens per a aprofitar-se d'una situació excepcional i de crisi com esta, amb una actitud deslleial i oportunista, quan són coneixedors de la quantitat d'iniciatives que hem portat avant i que la prioritat sempre ha sigut garantir la salut dels xixonencs i estar al costat dels qui més l'han necessitat”.

L'alcaldessa ha explicat que “arran d'esta queixa ha sigut necessari destinar temps i esforços a elaborar una resposta formal al Síndic, en lloc d'estar dedicant-nos al que de veritat necessiten els ciutadans”.

L'Ajuntament de Xixona ha sigut un dels primers a habilitar ajudes econòmiques, per valor de 500.000 euros, orientades a la reactivació de l'economia local, així com a les persones més necessitades.

Comparteix:

Documents
No existeixen dades
Cercar