Cookies: Utilizamos cookies, sólo para realizar un seguimiento de las visitas a nuestro sitio web, no almacenamos ningún dato personal.
Les més visitades
 • Parc Empresarial "L'Espartal III"

  Parc Empresarial "L'Espartal III"

  03 febr. Llegir més

 • Programa de subvencions destinades a la contractació de persones joves.

  Programa de subvencions destinades a la contractació de persones joves.

  03 juny Llegir més

 • SUMA - IVTM

  SUMA - IVTM

  11 març Llegir més

 • Borsa de treball d'auxiliar administratiu.

  26 nov. Llegir més

 • Bases específiques convocatòria borsa de treball de TAG

  09 nov. Llegir més

 • Horari de l'Ecoparc

  Horari de l'Ecoparc

  26 jul. Llegir més

 • Plaça d'arquitecte tècnic interí

  19 juny Llegir més

 • Novetat en l'autobús urba i interurbà

  14 juny Llegir més

 • Convocatòria ajudes realització obres

  07 juny Llegir més

 • Ajudes al transport

  11 maig Llegir més

Regidories relacionades
1591729902048_ayudas-proyectos-.jpg

Xixona destina 20.000 euros a ajudes per a memòries tècniques i redacció de projectes de rehabilitació en el nucli antic

El termini per a sol·licitar les subvencions estarà obert fins al 17 de juliol.

L'Ajuntament de Xixona invertirà un pressupost inicial de 20.000 euros en ajudes per a la realització de memòries tècniques i la redacció de projectes de rehabilitació d'edificis en la part històrica de la localitat.

La regidora d'Habitatge i Urbanisme, María Teresa Carbonell, ha explicat que “este import podrà ser ampliat en funció de les sol·licituds que es reben i del pressupost disponible, ja que el nostre objectiu és donar totes les facilitats possibles als qui vulguen rehabilitar els seus habitatges en el nucli antic”.

Podran sol·licitar estes ajudes els propietaris i comunitats de propietaris d'edificis situats en la Zona A del nucli antic de Xixona i la quantia rebuda es destinarà a cobrir els costos de redacció de projectes i memòries tècniques requerides per a la sol·licitud de les subvencions contemplades en els programes de rehabilitació d'edificis del Pla d'Habitatge 2018-2021 de la Generalitat Valenciana.

Les ajudes de l'Ajuntament de Xixona sufragaran entre el 40 i el 90% de les despeses totals d'estos treballs, en funció dels ingressos anuals dels sol·licitants o si en l'habitatge que es rehabilitarà viu de manera habitual una persona major de 65 anys o amb una discapacitat de més d'un 33%.  

Esta línia d'ajudes és totalment compatible amb les impulsades per la Generalitat Valenciana, que estan dirigides a la redacció d'informes d'avaluació d'edificis (IEE.CV), la realització d'obres de la seguretat i accessibilitat en immobles de més de 20 anys d'antiguitat, la millora de l'eficiència energètica i la rehabilitació de cuines i banys, juntament amb la instal·lació de sistemes integrats de domòtica.

María Teresa Carbonell ha explicat que “la reactivació i l'impuls del nucli històric és una prioritat per a l'Ajuntament de Xixona, per això animem als propietaris d'esta zona a què aprofiten totes les ajudes disponibles perquè puguen dur a terme els treballs de reforma i adequació d'edificis i habitatges amb el menor cost possible”.

Així mateix, la regidora ha recordat que el consistori està duent a terme un pla de regeneració de l'espai públic i l'urbanisme de la zona, obert a la participació ciutadana. “No obstant això, no podem oblidar que la majoria dels edificis i solars són de propietat privada i que són els propietaris els qui han de fer-se càrrec de l'adequació dels seus habitatges, amb l'ajuda de les administracions”.

La Zona A engloba la major part del nucli antic, des del castell fins als carrers del Vall, La Vila, Sant Francesc, Vicent Cabrera, Raval i Nou.

El termini per a sol·licitar tant estes ajudes com les de la Generalitat acaba el 17 de juliol. Les bases i models de sol·licitud poden descarregar-se en la pàgina web www.xixona.es i s'hauran de presentar de manera telemàtica. 

Comparteix:

Documents
No existeixen dades
Cercar