Cookies: Utilizamos cookies, sólo para realizar un seguimiento de las visitas a nuestro sitio web, no almacenamos ningún dato personal.
Les més visitades
 • Parc Empresarial "L'Espartal III"

  Parc Empresarial "L'Espartal III"

  03 febr. Llegir més

 • Programa de subvencions destinades a la contractació de persones joves.

  Programa de subvencions destinades a la contractació de persones joves.

  03 juny Llegir més

 • SUMA - IVTM

  SUMA - IVTM

  11 març Llegir més

 • Borsa de treball d'auxiliar administratiu.

  26 nov. Llegir més

 • Bases específiques convocatòria borsa de treball de TAG

  09 nov. Llegir més

 • Horari de l'Ecoparc

  Horari de l'Ecoparc

  26 jul. Llegir més

 • Plaça d'arquitecte tècnic interí

  19 juny Llegir més

 • Novetat en l'autobús urba i interurbà

  14 juny Llegir més

 • Convocatòria ajudes realització obres

  07 juny Llegir més

 • Ajudes al transport

  11 maig Llegir més

Regidories relacionades
1593177853778_piscinaCOVID19.jpg

Xixona reobri la piscina del poliesportiu municipal amb importants mesures enfront de la Covid-19

La Regidoria d'Esports ha invertit 11.100 euros en la impermeabilització de la vora de la piscina, que presentava fugues.

L'Ajuntament de Xixona ha obert hui les portes de la piscina municipal després d'haver finalitzat les obres per a reparar unes fugues en el sobreeixidor que provocaven filtracions i pèrdua d'aigua. L'actuació, que ha suposat una inversió d’11.100 euros, s'ha allargat més del compte a causa de les inclemències meteorològiques i l'aturada motivada per l'estat d'alarma.

Per a poder iniciar l'activitat en la piscina, la Regidoria d'Esports ha establit un pla de contingència amb una àmplia bateria de noves normes per a garantir la seguretat enfront del Covid-19 i que puga estar oberta durant tot l'estiu, fins al 13 de setembre, en horari de dilluns a diumenge de 9 del matí a 9 de la nit.

La principal novetat és que només podran accedir els socis de les instal·lacions esportives municipals i que, obligatòriament, hauran de reservar torn prèviament per telèfon.

A més, cada dos hores es tancarà la piscina per a la desinfecció de totes aquelles zones que estiguen en contacte amb les persones, com  lavabos, vestuaris, bancs o baranes.

En este sentit, per afavorir la seguretat i la rotació d'usuaris al llarg del dia, s'ha reduït l'aforament màxim fins a 50 persones i s'han establit torns d'entrada: quatre torns de dues hores per al bany, tres torns de 45 minuts per a natació lliure -amb un màxim de 9 nadadors- i dos torns de classes d'aiguagim per a 15 alumnes.

El regidor d'Esports, Cristian Sirvent, ha explicat que «la situació que estem vivint amb el coronavirus ens obliga a ser extremadament prudents, per això hem adoptat unes mesures excepcionals que ens permeten gaudir de la piscina este estiu».

L'edil ha afegit que «si els usuaris compleixen amb les mesures i observem una evolució positiva, podrem augmentar progressivament l'aforament perquè puga accedir més gent».

A l'entrada de la piscina es realitzarà un control de temperatura i els usuaris hauran de desinfectar les mans i el calçat. A més, serà obligatori entrar amb mascareta i xancles i es podran usar els vestuaris -encara que no les dutxes- i els lavabos. Sirvent insisteix que “una vegada dins s'haurà de mantindre la distància d’1’5 metres amb la resta d'usuaris, a més de complir amb les mesures d'higiene bàsiques en les quals es ve insistint des del principi de la pandèmia”.

Per a complir amb tot el protocol i poder obrir la piscina, enguany el consistori ha hagut de contractar a cinc persones més que en 2019, sumant un total de 12 treballadors entre socorristes, personal de neteja, conserges i revisors, que s'encarregaran de desinfectar totes les zones de pas i de contacte, així com de controlar l'accés i l'interior del recinte de la piscina per a garantir que els usuaris compleixen totes les mesures de prevenció.

Des de l'Ajuntament es recorda que per a ser soci de les instal·lacions esportives municipals cal dirigir-se a l'Oficina d'Atenció al Ciutadà, a través del telèfon 965610300 o el correu electrònic oac@xixona.es. Les quotes estan bonificades per als menors de 16 anys, els majors de 65 anys, les persones amb discapacitat i les famílies nombroses.

D'altra banda, la Regidoria d'Esports ha relaxat també les mesures per a practicar altres esports. Així, ja es pot jugar en les dos pistes de tennis simultàniament, tant a individuals com a dobles. En el frontó es permet el joc un contra un i es reobriran la setmana que ve tres de les cinc pistes de petanca. A més, els esportistes federats ja poden entrenar de manera individual o grupal, encara que sense jugar partits o realitzar altres exercicis que puguen suposar contacte físic.

Comparteix:

Documents
Cercar