Cookies: Utilizamos cookies, sólo para realizar un seguimiento de las visitas a nuestro sitio web, no almacenamos ningún dato personal.
Les més visitades
 • Parc Empresarial "L'Espartal III"

  Parc Empresarial "L'Espartal III"

  03 febr. Llegir més

 • Procés selectiu Policia Local

  02 des. Llegir més

 • Programa de subvencions destinades a la contractació de persones joves.

  Programa de subvencions destinades a la contractació de persones joves.

  03 juny Llegir més

 • SUMA - IVTM

  SUMA - IVTM

  11 març Llegir més

 • Borsa de treball d'auxiliar administratiu.

  26 nov. Llegir més

 • Bases específiques convocatòria borsa de treball de TAG

  09 nov. Llegir més

 • Horari de l'Ecoparc

  Horari de l'Ecoparc

  26 jul. Llegir més

 • Plaça d'arquitecte tècnic interí

  19 juny Llegir més

 • Convocatòria ajudes realització obres

  07 juny Llegir més

 • Ajudes al transport

  11 maig Llegir més

Regidories relacionades
1627291779249_contenedor_marron_xixona.jpg

Xixona posa en marxa l’arreplegada selectiva de residus orgànics

L'Ajuntament de Xixona ha repartit ja 500 poals entre la ciutadania per a facilitar la separació del fem en el propi domicili

Xixona fa un pas més per a reforçar el seu compromís amb la recollida selectiva del fem i, per tant, amb el medi ambient. La implantació del contenidor marró per a la fracció orgànica és, des d'este mes, una realitat que ja està plenament operativa per a tota la ciutadania, després d'arrancar en 2020 amb el servei per a grans productors en col·legis i supermercats.

Este nou servei és de caràcter voluntari, la qual cosa no ha sigut obstacle perquè haja tingut un gran acolliment entre els veïns. De fet, ja s'han esgotat els primers 500 poals de regal que s'han repartit entre les persones que s'han inscrit. 

L'Ajuntament va realitzar un acte de presentació de la campanya al Teatret, en el qual va estar present l'alcaldessa Isabel López i on es van tramitar les primeres inscripcions. Durant uns dies es van instal·lar diversos punts informatius per tot el municipi, perquè les persones interessades pogueren apuntar-se i rebre el kit de reciclatge. Actualment, el punt d'inscripció permanent és l'edifici principal de l'Ajuntament, en l'Avinguda de la Constitució.

El kit inclou la clau mestra per obrir el contenidor marró, un xicotet poal de 10 litres i un pack de bosses biocompostables per a separar els residus a l'interior de les cases. Davant l'allau de peticions, el consistori ha encarregat una nova remesa de poals que estaran disponibles en els pròxims dies. 

El regidor d’Arreplegada de Fems, Cristian Sirvent, ha animat a qui encara no ho haja fet “a adherir-se a este nou servei, que permetrà que Xixona siga més responsable i respectuosa amb el medi ambient, per posar el nostre granet d'arena per deixar un entorn i un planeta millors a les futures generacions”. 

S'ha optat per un sistema d'inscripció prèvia per a garantir que els qui utilitzen estos contenidors marrons són persones conscienciades que els donaran un bon ús. Els residus que es depositen es reciclen per a aconseguir compostos i, d'esta manera, evitar que la matèria orgànica, que actualment suposa el 41% del fem que es tira en el contenidor verd de resta, vaja a l'abocador.

Els contenidors marrons, tenen capacitat per a 800 litres i estan repartits en diferents carrers i punts estratègics de tot el nucli urbà, tant del centre com dels barris de Sant Sebastià i La Pau, nucli antic, Sagrada Família i El Través. De moment es disposa de 20 contenidors que aniran sent més a mesura que la ciutadania els vaja donant un major ús. De la mateixa manera, progressivament es reduirà la quantitat de contenidors de resta. 

El camió del fem orgànic passarà a buidar-los els dilluns, dimecres i divendres a partir de les 8 del matí, per la qual cosa perquè els residus romanguen el mínim temps possible dins dels contenidors, es recomana depositar-los a última hora de la jornada anterior o a primera hora del mateix dia.

En les pròximes setmanes s'afegirà a la iniciativa als bars i cafeteries, estudiant cada cas per a facilitar-los un servei individualitzat mitjançant l’entrega a l'establiment d'un contenidor de 120 litres o instal·lant a prop un contenidor de 800 litres.

En el contenidor marró s'han de depositar les restes de menjar (carn, peix, fruita, verdura, etc.), les corfes de fruita seca, ou i marisc o les pells de fruites i vegetals, a més d'altres deixalles com  bosses d'infusions, filtres de café, taps de suro o tovallons i paper de cuina tacats amb restes de menjar. 

Tota la informació sobre el nou servei de recollida de fem orgànic de Xixona està disponible en la pàgina web www.contenedormarron.com.

Comparteix:

Documents
No existeixen dades
Cercar