Cookies: Utilizamos cookies, sólo para realizar un seguimiento de las visitas a nuestro sitio web, no almacenamos ningún dato personal.
Les més visitades
 • Parc Empresarial "L'Espartal III"

  Parc Empresarial "L'Espartal III"

  03 febr. Llegir més

 • Procés selectiu Policia Local

  02 des. Llegir més

 • Programa de subvencions destinades a la contractació de persones joves.

  Programa de subvencions destinades a la contractació de persones joves.

  03 juny Llegir més

 • SUMA - IVTM

  SUMA - IVTM

  11 març Llegir més

 • Borsa de treball d'auxiliar administratiu.

  26 nov. Llegir més

 • Bases específiques convocatòria borsa de treball de TAG

  09 nov. Llegir més

 • Horari de l'Ecoparc

  Horari de l'Ecoparc

  26 jul. Llegir més

 • Plaça d'arquitecte tècnic interí

  19 juny Llegir més

 • Convocatòria ajudes realització obres

  07 juny Llegir més

 • Ajudes al transport

  11 maig Llegir més

Regidories relacionades
1628148971185_festival-trompeta-xixona.jpg

El Festival Internacional de Trompeta clausura una tercera edició marcada per l'alt nivell dels participants

Josep Gómez, en la categoria A, i Amalia Escobar, en la categoria B, s'adjudiquen el concurs, en el qual han participat 16 alumnes vinguts de tot el país.

La tercera edició del Festival Internacional de Trompeta Ciutat de Xixona, que ha recuperat enguany el format presencial, ha tancat amb brillantor amb l'actuació del mestre Manuel Blanco, acompanyat al piano per Luis Arias, després d'una setmana intensa de formació i música del més alt nivell. Blanco és, des de 2006, el trompeta principal de l'Orquestra Nacional d'Espanya i ha sigut trompeta solista en orquestres de primera categoria internacional.

En la clausura ha intervingut l'alcaldessa Isabel López, que ha transmés “l'enhorabona a tots els participants per l'alt nivell que han exhibit”, al mateix temps que s'ha mostrat orgullosa “pel fet que Xixona compte amb un festival d'estes característiques, que en poc temps s'ha convertit en un dels més importants a escala nacional”.

Durant l'última nit s'han donat a conéixer els noms dels premiats en el I Concurs Internacional de Trompeta José María Ortí Soriano, que porta el nom de l'il·lustre músic valencià, catedràtic del Real Conservatori Superior de Música de Madrid i del Conservatori Superior de Música Joaquín Rodrigo de València. que va ser durant 40 anys trompeta solista de l'Orquestra Nacional d'Espanya.

El primer premi en la categoria A, que agrupa els alumnes d'entre 17 i 26 anys, ha sigut per a Josep Gómez. El guardó consisteix en una beca per a l'edició del pròxim any del FIT, a més d'un diploma i diversos obsequis dels col·laboradors. També han sigut distingits en esta categoria Alba García (2n premi), Antonio Escobar (3r premi) i Alejandro J. Molera (Diploma d'Honor).

Per part seua, Amalia Escobar ha fet doblet, obtenint el premi a la millor intèrpret i el màxim reconeixement en la categoria B, la corresponent als participants de fins a 16 anys. Per darrere van quedar Melchor Collado (2n premi), Agustín Punzano (3r premi) i Hugo Ciudad i Lucía Ferre (Diplomes d'Honor).

El jurat estava integrat pels músics José Antonio García Sevilla, Jonathan Müller, José María Ortí, Manuel Blanco i Édgar Zaragoza. En el concurs han participat un total de 16 candidats, dels 26 alumnes integrants del curs paral·lel a este festival, procedents de diferents punts de la geografia espanyola.

La regidora de Cultura, Ainhoa López, ha explicat que este esdeveniment “s'ha convertit en una cita esperada en el calendari cultural xixonenc i, un any més, ha sigut tot un èxit perquè el poble s'ha bolcat amb els assistents i, de la mateixa manera, els participants en el festival s'han implicat de manera exemplar, per la qual cosa hem pogut gaudir d'un gran ambient al carrer del qual també s'ha beneficiat l'hostaleria i els comerços”.

El director del Festival i també professor de trompeta en el Centre d'Alt Rendiment Musical de la Universidad Alfonso X El Sabio, Édgar Zaragoza, assegura estar ja planificant l'edició del pròxim any i ha destacat que “el nivell dels participants ha sigut molt alt i possiblement d'ací a uns anys puguem dir que grans trompetistes van passar pel festival *Ciutat de Xixona”. Zaragoza ha afegit que tots ells han acabat molt satisfets de la seua experiència a Xixona i ha agraït la col·laboració tant de l'Ajuntament com de totes les empreses que han patrocinat el Festival.

“Molts ja han reiterat la seua intenció de col·laborar també en l'edició de l'any que ve i no tinc paraules per a agrair el suport rebut”, ha reconegut.

Comparteix:

Documents
No existeixen dades
Cercar