Cookies: Utilizamos cookies, sólo para realizar un seguimiento de las visitas a nuestro sitio web, no almacenamos ningún dato personal.
Les més visitades
 • Parc Empresarial "L'Espartal III"

  Parc Empresarial "L'Espartal III"

  03 febr. Llegir més

 • Procés selectiu Policia Local

  02 des. Llegir més

 • Programa de subvencions destinades a la contractació de persones joves.

  Programa de subvencions destinades a la contractació de persones joves.

  03 juny Llegir més

 • SUMA - IVTM

  SUMA - IVTM

  11 març Llegir més

 • Borsa de treball d'auxiliar administratiu.

  26 nov. Llegir més

 • Bases específiques convocatòria borsa de treball de TAG

  09 nov. Llegir més

 • Horari de l'Ecoparc

  Horari de l'Ecoparc

  26 jul. Llegir més

 • Plaça d'arquitecte tècnic interí

  19 juny Llegir més

 • Convocatòria ajudes realització obres

  07 juny Llegir més

 • Ajudes al transport

  11 maig Llegir més

Regidories relacionades
1631095728116_taller-presupuestos-participativos-xixona.jpg

Els xixonencs podran proposar i decidir a què es destinen 70.000 euros del pressupost municipal

El 9 de setembre s'inicia un nou procés de pressupostos participatius. Les propostes es faran a través de la web o en els tallers que organitzarà l'Ajuntament.

Les persones majors de 16 anys empadronades a Xixona tindran l'oportunitat de decidir durant este mes de setembre a què es dedica una part dels comptes municipals. Serà a través dels pressupostos participatius, que enguany compten amb una dotació que ascendeix a 70.000 euros, el que suposa un increment de 10.000 respecte a l'any anterior. 

Segons l'edil de Participació Ciutadana, Ainhoa López, “s'ha decidit augmentar el pressupost d'esta iniciativa en la qual donem veu als ciutadans d'una forma democràtica i transparent perquè en 2020 va ser tot un èxit i van sorgir moltes idees interessants”. Assegura la regidora que “els propis veïns són els que millor coneixen les necessitats del municipi, per això facilitem esta ferramenta amb la qual podran donar la seua opinió i proposar iniciatives que milloren la qualitat de vida al nostre poble”.

Una altra de les novetats dels pressupostos participatius és que es podrà fer un seguiment de les propostes guanyadores de l'any passat en la pàgina web www.xixonaparticipa.com. D'esta manera, “els ciutadans podran comprovar com s'estan desenvolupant i en quin nivell d'execució es troben”, assenyala l'edil.

El procés es durà a terme en dos fases. En primer lloc, del 9 al 23 de setembre els ciutadans podran enviar les seues propostes (màxim una per persona). Entre altres criteris, perquè les iniciatives siguen acceptades hauran de ser concretes, de fàcil execució, inclusives i beneficioses per al major nombre de ciutadans sense que provoque cap mena de desequilibri entre els diferents barris. També hauran de ser idees innovadores i sostenibles perquè puguen tindre continuïtat a llarg termini.

L'enviament de propostes es podrà realitzar en línia, a través de la pàgina web www.xixonaparticipa.com, i de manera presencial en els dos tallers que l'Ajuntament organitzarà a la Casa de Cultura els dies 9 i el 23 de setembre a partir de les 18.00 hores. La inscripció per a estos tallers està oberta fins al dia 7.

En la segona fase, que tindrà lloc del 29 d'octubre al 9 de novembre, es durà a terme el procés de votació de les propostes que hagen obtingut el vistiplau dels tècnics municipals, que faran una valoració individual de cada iniciativa rebuda per a comprovar que siguen viables a nivell administratiu i econòmic.

La votació es podrà realitzar també via telemàtica per la web o bé de manera presencial en les urnes que s'instal·laran en el consistori i a la biblioteca municipal.

Cada persona podrà triar un màxim de dues propostes d'inversió i dues destinades a despesa corrent. Per a poder votar serà obligat presentar el DNI i un correu electrònic vàlid.

Les propostes que finalment siguen aprovades durant aquest exercici s'inclouran dins dels comptes municipals de 2022. 


Comparteix:

Documents
No existeixen dades
Cercar