Cookies: Utilizamos cookies, sólo para realizar un seguimiento de las visitas a nuestro sitio web, no almacenamos ningún dato personal.
Les més visitades
 • Parc Empresarial "L'Espartal III"

  Parc Empresarial "L'Espartal III"

  03 febr. Llegir més

 • Procés selectiu Policia Local

  02 des. Llegir més

 • Programa de subvencions destinades a la contractació de persones joves.

  Programa de subvencions destinades a la contractació de persones joves.

  03 juny Llegir més

 • SUMA - IVTM

  SUMA - IVTM

  11 març Llegir més

 • Borsa de treball d'auxiliar administratiu.

  26 nov. Llegir més

 • Bases específiques convocatòria borsa de treball de TAG

  09 nov. Llegir més

 • Horari de l'Ecoparc

  Horari de l'Ecoparc

  26 jul. Llegir més

 • Plaça d'arquitecte tècnic interí

  19 juny Llegir més

 • Convocatòria ajudes realització obres

  07 juny Llegir més

 • Ajudes al transport

  11 maig Llegir més

Regidories relacionades
1631096154935_recogida_trastos.jpg

Els veïns de Xixona ja poden sol·licitar mitjançant una app l’arreplegada d'objectes voluminosos a la porta de casa

L'Ajuntament ha reforçat les campanyes informatives sobre la gestió dels residus domèstics, amb l'objectiu d'augmentar la conscienciació i implicació de la ciutadania.

Des del mes passat els xixonencs poden sol·licitar l’arreplegada d'objectes de gran tamany en la mateixa porta de casa a través de la Línia Verda, una via de contacte amb l'Ajuntament que està disponible tant en web (www.liniaverdaxixona.es) com en aplicació per a mòbil. A més, qui ho desitge podrà continuar sol·licitant l’arreplegada per telèfon, contactant amb l'empresa concessionària en el número gratuït 900 104 721.

Així ho ha anunciat el Regidor d’Arreplegada de Fem, Cristian Sirvent, que ha destacat els avantatges que suposa comptar amb este servei. “Volem aprofitar totes les eines al nostre abast per a facilitar als veïns la labor de separar el fem i depositar-lo on correspon”, ha explicat l'edil. “Si volem mantindre el poble net i apostar pel medi ambient, hem de conscienciar-nos que no es pot deixar els residus en qualsevol lloc”.

A través de la Línia Verda, els usuaris poden sol·licitar l’arreplegada dels seus trastos -un màxim de tres per dia- a la porta del domicili o en el lloc que s'indique. El servei es presta la nit dels dimarts, dimecres i dijous, i els objectes es deixen a partir de les 22:00 hores.

Alguns dels objectes voluminosos que s’arrepleguen habitualment són principalment mobles (armaris, matalassos, taules, cadires, butaques...) o electrodomèstics com a escalfadors, frigorífics o televisors. 

No tenen la consideració de voluminosos els pneumàtics, els enderrocs d'obra o els residus perillosos. Tampoc es podrà utilitzar si la quantitat de trastos o mobles és molt gran o si tenen un pes individual de més de 40 quilos. 

A més d'este servei, l'Ajuntament recorda que l'ecoparc municipal està obert cinc dies a la setmana i que allí qualsevol ciutadà pot depositar gratuïtament la majoria de residus que no tenen cabuda en els contenidors tradicionals. L'horari és de 9.00 a 14.00 i de 16.00 a 18.00 hores els dilluns, i de 9.00 a 14.00 hores de dimecres a dissabte. També es poden depositar fins a sis sacs d'enderrocs per dia.

La regidoria acaba de llançar una campanya informativa per a promocionar estos serveis i que tots els veïns de Xixona coneguen les diverses solucions disponibles per a desfer-se fàcilment del fem i d'aquells tastos que ja no necessiten. Des de l'Ajuntament es recorda que “deixar qualsevol residu fora dels contenidors és sancionable i que, quant millor se separen els residus, hi haurà majors possibilitats de reciclar-los i que no acaben arribant a l'abocador”.

L'edil de Participació Ciutadana, Ainhoa López, ha afegit que, a més de poder sol·licitar l’arreplegada de voluminosos, “accedir a la Línia Verda és molt útil perquè qualsevol usuari pot fer consultes a l'Ajuntament o notificar incidències de manera molt senzilla i que estes arriben a la regidoria responsable i s'atenguen convenientment”.

Comparteix:

Documents
No existeixen dades
Cercar