Cookies: Utilizamos cookies, sólo para realizar un seguimiento de las visitas a nuestro sitio web, no almacenamos ningún dato personal.
Les més visitades
 • Parc Empresarial "L'Espartal III"

  Parc Empresarial "L'Espartal III"

  03 febr. Llegir més

 • Procés selectiu Policia Local

  02 des. Llegir més

 • Programa de subvencions destinades a la contractació de persones joves.

  Programa de subvencions destinades a la contractació de persones joves.

  03 juny Llegir més

 • SUMA - IVTM

  SUMA - IVTM

  11 març Llegir més

 • Borsa de treball d'auxiliar administratiu.

  26 nov. Llegir més

 • Bases específiques convocatòria borsa de treball de TAG

  09 nov. Llegir més

 • Horari de l'Ecoparc

  Horari de l'Ecoparc

  26 jul. Llegir més

 • Plaça d'arquitecte tècnic interí

  19 juny Llegir més

 • Convocatòria ajudes realització obres

  07 juny Llegir més

 • Ajudes al transport

  11 maig Llegir més

Regidories relacionades
1562933475932_teatro_infantil.jpg

Xixona presenta la programació cultural de l'estiu, que inclou activitats per a totes les edats

El consistori reforça les actuacions a l'aire lliure i manté la música i l'esport com a referents, amb diversos concerts, tornejos i classes de natació i aiguagim.

L'Ajuntament de Xixona ha presentat l'agenda cultural per als mesos de juliol, agost i setembre, que destaca pel seu eclecticisme i per contenir una programació pensada per a tots els públics i per a viure l'estiu al carrer.

La nova edil de Cultura i Joventut, Ainhoa López, ha explicat que «a l'hora de confeccionar l'agenda s'ha tingut en compte que les activitats siguen variades i que hi haja opcions interessants per a tots els públics, especialment per als xiquets i els joves, que són els que en esta època demanden una major oferta lúdica i d'oci».

Els més xicotets són els grans protagonistes de l'estiu i, per això, tots els dimarts de juliol podran gaudir d'un espectacle teatral a l'aire lliure a càrrec de la Compañía Tréboll en diferents espais públics de la localitat. A més, s'han engegat diversos tallers, com un de monopatí i patinatge en línia per a xiquets de fins a 12 anys, un taller d'anglès per a xiquets d'entre 11 i 15 anys, i l'Escola de Rock de Mugroman -per a joves de qualsevol edat- que, després de l'èxit el passat any en la seua primera edició, ha esgotat este estiu totes les places disponibles.

En este sentit, una de les grans novetats és la celebració d'un festival de rock demà dissabte 13 de juliol que comptarà amb la presència de fins a sis grups xixonencs en actiu: The Royal Frezze Beers, Fem-Rock, Volver a Vivir, The Brokers, Mugroman i Róber Perdut. L'altra gran incorporació a l'agenda cultural és el primer Festival Internacional de Trompeta Ciutat de Xixona, del 29 de juliol a l'1 d'agost. A més d'estes, l'Ajuntament ha ampliat la programació d'actuacions en el parc del Barranc de la Font, per a així aprofitar un lloc idoni per a gaudir de les nits d'estiu a la fresca.

De cara al mes d'agost, les festes de moros i cristians i els seus actes paral·lels, organitzats conjuntament per la Regidoria de Festes i la Federació de Sant Bartomeu i Sant Sebastià, centraran l'agenda. Els dies grans seran el 24, 25 i 26 d'agost, però les desfilades començaran el dissabte 27 de juliol amb el Dia del Senyal. Una setmana abans, es durà a terme l'acte d'alçament de capitans, l'elecció de festers de l’any, el lliurament de la batuta al director de l'himne i la lectura del pregó, que enguany serà a càrrec de Conchita Mira, llicenciada en Ciències Físiques, que ha desenvolupat la seua carrera professional en empreses tecnològiques tan importants com IBM i BT. Els dissabtes 10 i 18 d'agost hi haurà Soparets, amb desfilades de les diferents filaes.

En la programació de festes no faltaran actes tan tradicionals com els nanos i gegants, i actuacions com la del tribut a la Movida Madrileña, el concert de bossa nova «Samba i amor», el musical infantil Mago de Oz, el grup de versions de clàssics del rock Mr. Hyde, la companyia de teatre La Dependent amb la seua comèdia «Separeu-vos junts!», la Big Band Cotijazz i el musical Chicago Life!

Tampoc faltaran a la cita formacions musicals locals com l'Agrupació Artísticomusical El Trabajo, la Unió Musical Xixona, el Grup de Danses de Xixona i l'Almaens Jazz Band. 

L'esport també té una gran presència en la programació estiuenca de Xixona, amb els tornejos clàssics de 24 Hores de futbol sala, frontó, tennis i petanca, a més de masterclass i marató d'aiguagim, i cursos de natació per a bebès, xiquets i aiguagim per a totes les edats. L'edil d'Esports, Cristian Sirvent, argumenta que «en Xixona hi ha molta demanda d'oferta esportiva i no volíem que, precisament a l'estiu que és quan hi ha més temps lliure, esta poguera decaure, així que ens hem bolcat a mantenir una programació potent».

A totes estes activitats cal sumar dues iniciatives que es repeteixen cada estiu: l'Escola d’Estiu i el Campus Multiesportiu, que es desenvolupen als matins i que ofereixen als més xicotets la possibilitat de realitzar un gran nombre d'activitats lúdiques i esportives. 

Respecte al mes de setembre, l'Ajuntament ha anunciat ja l'actuació de l'Orquestra Simfònica d'Alacant, el Grup de Danses de Xixona o el ballet ADA Kabiles, que farà un musical solidari a benefici d'AFA en col·laboració amb la Regidoria de Cultura. També hi haurà molt esport, amb una prova de ciclisme infantil, una marxa senderista per a tota la família i el Ral·li Ciutat de Xixona, entre altres activitats.

«Amb esta agenda cultural volem que Xixona tinga molta vida durant l'estiu i que tant els xixonencs com els visitants troben sempre alternatives d'oci que se sumen a les què ja tenim permanentment, com són els passejos pel casc antic i pel nostre entorn natural, les visites a les fàbriques de torró o l'oferta gastronòmica dels nostres bars i restaurants», ha assenyalat el també regidor de Turisme Cristian Sirvent.

Comparteix:

Documents
No existeixen dades
Cercar