Cookies: Utilizamos cookies, sólo para realizar un seguimiento de las visitas a nuestro sitio web, no almacenamos ningún dato personal.
Les més visitades
 • Parc Empresarial "L'Espartal III"

  Parc Empresarial "L'Espartal III"

  03 febr. Llegir més

 • Procés selectiu Policia Local

  02 des. Llegir més

 • Programa de subvencions destinades a la contractació de persones joves.

  Programa de subvencions destinades a la contractació de persones joves.

  03 juny Llegir més

 • SUMA - IVTM

  SUMA - IVTM

  11 març Llegir més

 • Borsa de treball d'auxiliar administratiu.

  26 nov. Llegir més

 • Bases específiques convocatòria borsa de treball de TAG

  09 nov. Llegir més

 • Horari de l'Ecoparc

  Horari de l'Ecoparc

  26 jul. Llegir més

 • Plaça d'arquitecte tècnic interí

  19 juny Llegir més

 • Convocatòria ajudes realització obres

  07 juny Llegir més

 • Ajudes al transport

  11 maig Llegir més

Regidories relacionades
1570543592933_insignias-oro_.jpg

Sara Pineño, Felipe Iguiñiz i la Junta Local d'AECC rebran este Nou d'Octubre les insígnies d'or de la ciutat

La localitat celebrarà la festa de la Comunitat Valenciana amb una paella gegant i animació per a tota la família en el parc de Sant Antoni, després de la processó cívica i l'acte institucional en la porta de l'Ajuntament, que començarà a les 10:30 hores.

Els actes amb els quals Xixona celebra este dimecres la festivitat del Nou d'Octubre inclouran el lliurament de les insígnies d'or de la ciutat, que es concedeixen cada any a persones i col·lectius que han destacat en el seu àmbit professional, social o personal i que han contribuït a la promoció de la localitat i a l'enfortiment de la societat jijonenca.

Una de les insígnies d'enguany serà per a la karateka Sara Pineño, que recentment ha aconseguit ser tercera classificada de la categoria sènior en el Campionat del Món Shotokan. Este gran èxit és, malgrat la seua joventut, la cirereta a una trajectòria esportiva plagada d'èxits i de treball constant en l'escola municipal de karate i el Club Karate Shotokan Xixona.

"Sara té un gran futur per davant i des de l'Ajuntament esperem que este reconeixement servisca per a anirmar-la més si cap a seguir treballant dur per a oferir-nos noves alegries i portar el nom de Xixona per tot el món", ha manifestat l'alcaldessa Isabel López.

Un altre dels reconeixements serà per al polifacètic artista Felipe Iguiñiz, nascut a Irun i establit a Xixona des de fa 20 anys. Iguiñiz és Doctor Honoris causa per l'escola d'art més prestigiosa del món, l'Acadèmia Internacional d'Art Contemporani de Roma, que també el va nomenar membre permanent del Senatto Accademico. La seua àmplia obra pictòrica i fotogràfica figura en les col·leccions de nombrosos museus i centres culturals internacionals, havent sigut distingit amb importants guardons i reconeixements en diversos països. És autor de centenars d'articles periodístics i audiovisuals, i de més de quaranta llibres entre assajos i obres de ficció.

La tercera insígnia d'or serà per a la Junta Local de Xixona de l'Associació Espanyola Contra el Càncer, que realitza una notable labor prestant el seu suport a totes aquelles persones que han d'enfrontar-se a esta malaltia i a les seues famílies. La seua funció és fonamentalment informativa, perquè els afectats sàpien a quins mèdics poden acudir i que obtinguen recomanacions sobre nutrició adaptada o sobre on trobar, per exemple, perruques per a mitigar els efectes de la quimioteràpia.

A més, la Junta Local de Xixona de l'Associació Espanyola Contra el Càncer ofereix un servei d'atenció psicològica gratuïta per als malalts i els seus familiars. Es tracta d'una associació molt activa i és habitual veure als seus integrants en taules petitòries o en la Fira de Nadal venent manualitats que ells mateixos elaboren. També organitzen actuacions benèfiques amb l'objectiu de recaptar fons per a l'associació.

L'acte de lliurament de les insígnies d'or tindrà lloc a les 10:30 hores davant de l'Ajuntament, en l'Avinguda de la Constitució -La Plaça-. La jornada festiva començarà a les 8 del matí amb l'inici del tradicional torneig de petanca en el parc de Sant Antoni. A les 9 hores començarà a sonar la música amb la cercavila de l'Agrupació Artísticomusical El Trabajo, que finalitzarà amb la interpretació de l'himne de la Comunitat Valenciana davant de la casa consistorial. Ací es farà, a les 10:00, l'homenatge a Jaume I i començarà una processó cívica fins a l'església vella, amb la música de la Colla de Dolçainers i Tabaleters Els Arreplegats de Xixona.

Després, les activitats es traslladaran al parc de Sant Antoni, on a les 12 començarà l'animació per a xiquets i es prepararà una paella gegant perquè tots aquells que ho desitgen puguen gaudir del dia en un ambient familiar, amenitzat per la batucada Giraboix.

A més de les activitats previstes per al dimecres 9 d'octubre, durant estos dies es pot visitar en El Teatret, en horari de vesprada, una exposició sobre Sant Vicent Ferrer. El divendres 11 es projectarà el documental "Vicent Ferrer: ídol, capdavanter, sant i mite" i el dissabte 12 tindrà lloc l'actuació del grup de rock per a xiquets Ramonets. 

Comparteix:

Documents
No existeixen dades
Cercar