Cookies: Utilizamos cookies, sólo para realizar un seguimiento de las visitas a nuestro sitio web, no almacenamos ningún dato personal.
Les més visitades
 • Parc Empresarial "L'Espartal III"

  Parc Empresarial "L'Espartal III"

  03 febr. Llegir més

 • Programa de subvencions destinades a la contractació de persones joves.

  Programa de subvencions destinades a la contractació de persones joves.

  03 juny Llegir més

 • SUMA - IVTM

  SUMA - IVTM

  11 març Llegir més

 • Borsa de treball d'auxiliar administratiu.

  26 nov. Llegir més

 • Bases específiques convocatòria borsa de treball de TAG

  09 nov. Llegir més

 • Horari de l'Ecoparc

  Horari de l'Ecoparc

  26 jul. Llegir més

 • Plaça d'arquitecte tècnic interí

  19 juny Llegir més

 • Novetat en l'autobús urba i interurbà

  14 juny Llegir més

 • Convocatòria ajudes realització obres

  07 juny Llegir més

 • Ajudes al transport

  11 maig Llegir més

Regidories relacionades
1573586954851_Casa Rovira _.jpg

Xixona adjudica les obres per a convertir la històrica Casa Rovira en nova seu de la Biblioteca Municipal

El Ple aprova també la cessió dels contractes d'obres dels polígons industrials Segorb i L'Espartal III, la qual cosa permetrà reprendre en breu els treballs.

El Ple de l'Ajuntament de Xixona ha aprovat en sessió extraordinària l'adjudicació de les obres de rehabilitació de la Casa Rovira -edifici senyorial de la segona meitat del segle XVIII- per a convertir-la en la nova biblioteca municipal. Els treballs, adjudicats a l'empresa Lorquimur S.L., duraran nou mesos i tindran un cost d'1.155.866,67 euros, dels quals 950.000 seran aportats per la Diputació d'Alacant a través d'una subvenció. La proposta ha comptat amb els vots favorables de PSOE, Compromís i Més Xixona, mentre que Ciutadans i PP han votat en contra.

El trasllat de la biblioteca a este emblemàtic edifici ve motivat per la impossibilitat de continuar en la seua actual seu, la Casa del Cuernero, que no compta amb la grandària necessària exigida per a formar part de la Xarxa de Biblioteques de la Generalitat Valenciana

La regidor de Biblioteca i Patrimoni Històric, María Teresa Carbonell, explica que "l'única forma de mantenir el nostre patrimoni històric és donar-li ús i posar-lo en valor. En este sentit, la Casa Rovira compta amb la grandària i requisits exigits per al seu ús com a biblioteca, i el trasllat ha sigut validat per la bibliotecària i l'arxiver, entre altres tècnics municipals".

La nova biblioteca municipal comptarà amb quatre plantes. La planta 0 tindrà accés a un pati al que es podrà entrar també pel lateral i que podrà ser utilitzat de forma independent a la biblioteca. La recepció estarà en la primera planta, que comptarà amb la zona de mostrador i préstec de llibres, zona infantil i juvenil. Per la seua banda, la planta 2 tindrà diverses sales d'adults, sala de lectura, sala d'ordinadors i prestatgeries. Finalment la planta 3 es reservarà com a sala de dipòsits, dues sales d'estudis i comptarà també amb una sala multiusos.

"És un projecte molt il·lusionant amb el qual complim dos objectius: adequar una nova biblioteca amb tots els avanços i tecnologies d'aquest segle, i recuperar un edifici emblemàtic del nostre patrimoni", ha explicat l'edil responsable.

Obres polígons

D'altra banda, el Ple ha aprovat per unanimitat autoritzar a la mercantil Mainco Infraestructuras y Medio Ambiente, S.L. la cessió dels contractes dels quals havia resultat adjudicatària corresponents a les obres de millora, modernització i dotació d'infraestructures i serveis de polígons industrials. L'empresa havia abandonat les obres que estava realitzant en els polígons Segorb i L'Espartal, que ara podran ser represes per l'empresa Mediterrània d'Obres i Asfalts S.L. amb el mateix preu i condicions que l'adjudicatària inicial.

L'alcaldessa Isabel López Galera ha destacat que "s'havia generat una problemàtica important en estos polígons en plena campanya del torró, i per fi s'ha arribat a una solució i que les obres es puguen reprendre el més ràpidament possible, dins del que marca la Llei de contractes de l'administració pública".

L'Ajuntament lamenta esta situació sobrevinguda i les molèsties que ha pogut ocasionar.

Comparteix:

Documents
No existeixen dades
Cercar