Cookies: Utilizamos cookies, sólo para realizar un seguimiento de las visitas a nuestro sitio web, no almacenamos ningún dato personal.
Les més visitades
 • Parc Empresarial "L'Espartal III"

  Parc Empresarial "L'Espartal III"

  03 febr. Llegir més

 • Programa de subvencions destinades a la contractació de persones joves.

  Programa de subvencions destinades a la contractació de persones joves.

  03 juny Llegir més

 • SUMA - IVTM

  SUMA - IVTM

  11 març Llegir més

 • Borsa de treball d'auxiliar administratiu.

  26 nov. Llegir més

 • Bases específiques convocatòria borsa de treball de TAG

  09 nov. Llegir més

 • Horari de l'Ecoparc

  Horari de l'Ecoparc

  26 jul. Llegir més

 • Plaça d'arquitecte tècnic interí

  19 juny Llegir més

 • Novetat en l'autobús urba i interurbà

  14 juny Llegir més

 • Convocatòria ajudes realització obres

  07 juny Llegir més

 • Ajudes al transport

  11 maig Llegir més

Regidories relacionades
1584094576504_DSC_9927.JPG

El Pacte per l'Ocupació de L'Alacantí es reforça amb la incorporació de nous membres

L'Ajuntament de Tibi, CEV, ACEA, APEHA i Creu Roja Alacant s'uneixen a esta iniciativa que té com a objectiu col·laborar activament amb Labora i fomentar la creació de l'ocupació a la comarca.

El Pacte per l'Ocupació de la comarca de L'Alacantí s'ha reunit este matí a Xixona per a donar la benvinguda a diverses entitats que s'han adherit al projecte.

Així, l'Ajuntament de Tibi s'incorpora de nou a la relació de municipis que formen part d’ACTEI L'Alacantí, que són Sant Joan d'Alacant, Sant Vicent del Raspeig, El Campello, Aigües, La Torre de les Maçanes i Xixona. Els altres dos associats al Pacte són els sindicats UGT i CCOO.

Quant a les noves entitats col·laboradores, a partir de hui, s'uneixen a la iniciativa l'Associació de Comerciants, Empresaris i Afins de Sant Joan (ACEA), la Confederació Empresarial Valenciana d'Alacant (CEV), l'Associació Provincial d'Empresaris d'Hostaleria d'Alacant (APEHA) i Creu Roja Alacant.

L'acte, en el qual ha intervingut Isabel López Galera com a presidenta del Pacte i alcaldessa de Xixona, ha comptat amb la presència d'Emilia González, directora territorial d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, que ha lloat “el compromís i el treball realitzat en estos dos anys pels membres d’ACTEI L'Alacantí, que hui s'ha ampliat i reforçat per a continuar aconseguint assoliments importants”. 

Els municipis que formen part del Pacte tenen una taxa de desocupació del 10,11%, per davall de la mitjana provincial (12,82%) i autonòmica (11,52%). López Galera ha destacat “el valor de la unió” i ha insistit que “el pacte es manté obert a la incorporació dels ajuntaments de la comarca que falten per unir-se i d'altres col·lectius i agents econòmics que vulguen fer-ho, doncs és clar que la unió fa la força i que junts arribem on sols no podem”. Així mateix, la presidenta ha subratllat que el Pacte “ha posat en valor les fortaleses de la comarca, que és un lloc ideal per a emprendre, per a instal·lar una empresa, per a viure i per a trobar un treball estable i qualitat”.

José Luis Candela, alcalde de Tibi ha explicat que l'adhesió a ACTEI L'Alacantí és una oportunitat molt important per al seu municipi, “especialment per a la gent jove i els majors de 45 anys, que tindran ara més oportunitats de trobar treball dins de les localitats que formen part del Pacte”.

Per la seua part, l'alcalde de Sant Vicent del Raspeig, Jesús Villar, ha dit que “és important que els ajuntaments tinguem una mirada global de l'ocupació i demostrem als nostres veïns que podem treballar de manera conjunta amb altres municipis i institucions en matèria laboral”.

En la mateixa línia, Rubén García, secretari tècnic de CEV Alacant, ha insistit en la importància de la col·laboració públic-privada per a lluitar contra la desocupació: “És clau unir la part social amb l'empresarial i l'Administració perquè, si no, per separat és molt difícil obtindre resultats”. 

En relació a esta col·laboració, Manuel Nieto, president de l'Associació de Comerciants,  Empresaris i Afins de Sant Joan, ha destacat el paper de Labora, amb la qual ACTEI L'Alacantí va subscriure un conveni l'any passat, com a entitat intermediària entre els sol·licitants d'ocupació i els empresaris, “ja que fa una gran labor d'elaboració de perfils i selecció de candidats  que facilita molt les coses tant als ocupadors com a les persones que busquen treball”.

Finalment, el president de Creu Roja Alacant, Francisco Galvañ, ha assegurat que la seua decisió d'adherir-se al Pacte ha sigut estratègica, ja que l'entitat duu a terme “des de fa temps accions orientades a facilitar la recerca d'ocupació i la millora de la formació especialment entre els col·lectius més vulnerables”.

L'elenc d'organitzacions que formen part del Pacte com a col·laboradores el completen, fins al moment, la Universitat d'Alacant, la Federació d'Associacions de Joves Empresaris de la província d'Alacant (Jovempa), Impulsa Alacant, l'Associació Empresarial de Polígons Industrials de Sant Vicent del Raspeig (AEPI), l'Associació Provincial d'Hotels i Allotjaments Turístics d'Alacant (APHA), l'Associació de ComerciantS, Empresaris i Professionals de Xixona (AEX), l'Associació Nacional de Gelaters (ANCEHA), el Consell Regulador de la IGP Xixona i Torró d'Alacant i l'Associació de fabricants de Torró, Derivats i Xocolate de la Comunitat Valenciana (TDC). 

Comparteix:

Documents
No existeixen dades
Cercar