Cookies: Utilizamos cookies, sólo para realizar un seguimiento de las visitas a nuestro sitio web, no almacenamos ningún dato personal.
Les més visitades
 • Parc Empresarial "L'Espartal III"

  Parc Empresarial "L'Espartal III"

  03 febr. Llegir més

 • Procés selectiu Policia Local

  02 des. Llegir més

 • Programa de subvencions destinades a la contractació de persones joves.

  Programa de subvencions destinades a la contractació de persones joves.

  03 juny Llegir més

 • SUMA - IVTM

  SUMA - IVTM

  11 març Llegir més

 • Borsa de treball d'auxiliar administratiu.

  26 nov. Llegir més

 • Bases específiques convocatòria borsa de treball de TAG

  09 nov. Llegir més

 • Horari de l'Ecoparc

  Horari de l'Ecoparc

  26 jul. Llegir més

 • Plaça d'arquitecte tècnic interí

  19 juny Llegir més

 • Convocatòria ajudes realització obres

  07 juny Llegir més

 • Ajudes al transport

  11 maig Llegir més

Regidories relacionades
1601823949904_salida-ceip-eloy-coloma-xixona.jpg

Xixona intensifica les mesures de protecció en els centres escolars per a garantir un curs segur

Més de 900 alumnes estan matriculats en el curs escolar 2020-2021, en el qual els col·legis i l'institut comptaran amb plans especials de contingència, més docents i reforç del servei de neteja.

Xixona compta per a este curs escolar amb un total de 913 alumnes, repartits entre l'IES Xixona (367), el CEIP Cristòfol Colom (256), el CEIP Eloy Coloma (150) i CEIP Sagrada Família (140).

Les circumstàncies especials amb què es desenvoluparà este curs a causa de la COVID-19 han obligat a prendre mesures excepcionals per a garantir que les classes es desenvolupen amb la major normalitat i seguretat possibles.

Així, cadascun dels centres escolars ha desenvolupat un pla de contingència, amb l'objectiu que els xiquets puguen acudir a classe presencialment i de manera segura, aplicant procediments orientats a reduir el risc de contagi de la malaltia. 

Una de les mesures que s'estableixen en eixos plans és facilitar que els xiquets no hagen d'entrar tots per la mateixa porta a la mateixa hora, per a evitar aglomeracions. “Els col·legis realitzen una entrada escalonada per llocs diferents i la Policia Local ha organitzat el dispositiu per a tallar el trànsit pels llocs més transitats uns minuts abans”.

Per part seua, l'Ajuntament ha intensificat les mesures de neteja i desinfecció de les instal·lacions escolars. María Teresa Carbonell, regidora d'Educació, ha explicat que “la neteja es realitzarà tres vegades al dia, fins i tot durant les hores d'esbarjo”. El consistori també ha facilitat termòmetres a tots els centres educatius.

De la mateixa manera, per a poder desenvolupar totes les mesures necessàries, s'han reforçat les plantilles docents en tots els centres, amb cinc professors més. Al mateix temps, la Generalitat ha aportat 18.377 € per a despeses de funcionament, amb els quals s'ha pogut comprar gels hidroalcohòlics, desinfectants i altres elements de protecció. L'executiu autonòmic també ha injectat 12.877 € per a les activitats extraescolars.

Obres en els centres

D'altra banda, Carbonell ha recordat que “el curs 2020-21 serà important també quant a la renovació i millora de les instal·lacions educatives del municipi, dins del Pla Edificant”. 

En el CEIP Eloy Coloma, on s'invertiran quasi 750.000 euros, ja s'ha licitat la primera fase de les obres previstes, que inclouen actuacions en la zona de jocs infantils, l'adequació de les escales d'accés al centre i millores en el pavelló d'infantil.

“Els treballs també inclouen la renovació de la coberta del pavelló de primària, per la qual cosa hem hagut de reubicar a alguns grups d'alumnes a la Casa de Cultura, provisionalment”.

Amb una inversió de 950.000 euros, en el CEIP Sagrada Família ja està en funcionament el nou magatzem habilitat en l'edifici on anteriorment hi havia uns vestuaris, al costat de la pista poliesportiva. Mentrestant, “avancen a bon ritme les obres del nou gimnàs-menjador que, resoldran una manca històrica en este centre”, assegura la regidora, que també ha explicat que “continuem treballant poder dur a terme, durant l'estiu, les obres de millora en el CEIP Cristòfol Colom, per a evitar així alterar el desenvolupament normal de les classes”.

Finalment, en l'IES Xixona, està a punt de finalitzar l'adequació del cicle formatiu de fleca, rebosteria i confiteria, que es trasllada a este centre i deixa la seua ubicació actual en l'antiga seu del Consell Regulador.

Comparteix:

Documents
No existeixen dades
Cercar