Cookies: Utilizamos cookies, sólo para realizar un seguimiento de las visitas a nuestro sitio web, no almacenamos ningún dato personal.
Les més visitades
 • Parc Empresarial "L'Espartal III"

  Parc Empresarial "L'Espartal III"

  03 febr. Llegir més

 • Procés selectiu Policia Local

  02 des. Llegir més

 • Programa de subvencions destinades a la contractació de persones joves.

  Programa de subvencions destinades a la contractació de persones joves.

  03 juny Llegir més

 • SUMA - IVTM

  SUMA - IVTM

  11 març Llegir més

 • Borsa de treball d'auxiliar administratiu.

  26 nov. Llegir més

 • Bases específiques convocatòria borsa de treball de TAG

  09 nov. Llegir més

 • Horari de l'Ecoparc

  Horari de l'Ecoparc

  26 jul. Llegir més

 • Plaça d'arquitecte tècnic interí

  19 juny Llegir més

 • Convocatòria ajudes realització obres

  07 juny Llegir més

 • Ajudes al transport

  11 maig Llegir més

Regidories relacionades
1616581880296_font-del-moratell.jpg

L'Ajuntament realitza millores als parcs i jardins i es posa com a objectiu augmentar les zones verdes

Les actuacions s'han dut a terme principalment en el barri Sagrada Família i el parc del Cuarnero, i també en el Barranc de la Font, la Font del Moratell i l'entorn del riu Coscó.

L'Ajuntament de Xixona té en marxa la renovació i creació de zones verdes del municipi, amb diverses actuacions repartides per tota la localitat.

L'alcaldessa Isabel López ha anunciat que “l'objectiu és tindre una Xixona més verda i més agradable per al passeig i l'esplai, per això ens hem posat com a meta per a esta legislatura fer un bon manteniment de les nombroses zones verdes que ja tenim i també crear altres de noves, ja que és una demanda i una necessitat de la ciutadania”. 

Bona part de les actuacions realitzades es concentren en el barri Sagrada Família, on han conclòs les labors d'enjardinament del talús que separa la carretera i el carrer Font del Moratell. Allí l'Ajuntament ha construït un mur per a contindre les terres i ha plantat nova vegetació.

Així mateix, el consistori ha enjardinat amb diverses varietats de plantes i arbustos el terreny que hi ha al carrer per als vianants adjacent al camp de futbol municipal i ha alçat un mur de pedra a mitjana altura perquè els veïns puguen asseure's i disposar així d'un nou lloc de reunió.

Molt prop d'allí, el parc de Roger de Llúria torna a estar obert al públic després d'haver finalitzat les obres de substitució del vell col·lector situat davall dels edificis. Els treballs han inclòs la renovació del paviment i el condicionament de la zona de jocs infantils, on s'ha cobert amb formigó imprés la part que encara tenia grava. 

En un altre espai infantil, al parc del Barranc de la Font, s'ha substituït un dels gronxadors, que s'havia trencat, per un de nou i adaptat a la normativa. 

Al parc del Cuarnero s'han arreglat els aparells de gimnàstica i s'han reposat dues taules d'esbarjo que havien sigut destrossades per actes vandàlics. Ací també s'ha reforçat l'arbratge i s'ha buidat la vegetació que envolta l'estany de la zona de pícnic.

De la mateixa manera, s'estan duent a terme millores en la zona del riu Coscó, amb la renovació de les escales que serveixen per a baixar des del Pont d’Alcoi i la plantació d'arbustos aromàtics en la baixada des de la travessia de la Granja.Finament, al parc periurbà de la Font del *Moratell s'han reemplaçat els taulons desbaratats del pont i s'han realitzat diversos arranjaments en les taules del berenador.

L'alcaldessa, Isabel López *Galera, ha explicat que amb “tota aquesta bateria d'actuacions pretenem promocionar i afavorir que es puga gaudir dels nombrosos parcs, jardins i zones verdes que tenim dins i fora del nucli urbà”, encara que ha recalcat “la importància de conscienciar-se que tots hem d'implicar-los a mantindre'ls nets i en bon estat”.

En els pròxims mesos es realitzarà també una actuació de millora de l'enjardinament de la plaça del carrer Alcoi, al costat de l'oficina de Turisme. I, sobretot, s'escometran les obres de la segona fase del carrer Francesc Nicolau Mira Miralles, on està previst crear noves zones verdes i plantar més arbrat.

Comparteix:

Documents
No existeixen dades
Cercar