Cookies: Utilizamos cookies, sólo para realizar un seguimiento de las visitas a nuestro sitio web, no almacenamos ningún dato personal.
Les més visitades
 • Parc Empresarial "L'Espartal III"

  Parc Empresarial "L'Espartal III"

  03 febr. Llegir més

 • Procés selectiu Policia Local

  02 des. Llegir més

 • Programa de subvencions destinades a la contractació de persones joves.

  Programa de subvencions destinades a la contractació de persones joves.

  03 juny Llegir més

 • SUMA - IVTM

  SUMA - IVTM

  11 març Llegir més

 • Borsa de treball d'auxiliar administratiu.

  26 nov. Llegir més

 • Bases específiques convocatòria borsa de treball de TAG

  09 nov. Llegir més

 • Horari de l'Ecoparc

  Horari de l'Ecoparc

  26 jul. Llegir més

 • Plaça d'arquitecte tècnic interí

  19 juny Llegir més

 • Convocatòria ajudes realització obres

  07 juny Llegir més

 • Ajudes al transport

  11 maig Llegir més

Regidories relacionades
1620064566493_comissio-seguiment-brossa.jpeg

Xixona implantarà abans de l'estiu el contenidor marró per a residus orgànics

Els contenidors es distribuiran en diferents punts estratègics de tot el nucli urbà i el seu ús serà de caràcter voluntari per a tots aquells veïns i comerciants que ho sol·liciten.

La comissió especial de seguiment i millora dels serveis de recollida de residus i neteja viària de Xixona ha donat l'impuls definitiu a la implantació del contenidor marró per al depòsit de residus de tipus orgànic, que representen pràcticament la meitat de tots els que es generen. 

El regidor de Recollida de Fem, Cristian Sirvent, ha explicat que “és un mandat d'Europa que s'afavorisca la recollida selectiva de fem per a evitar que acabe a l'abocador i que estos siguen cada vegada més prescindibles”. A més, afig l'edil que “les noves normatives beneficien econòmicament als ajuntaments que separen el fem, permetent invertir el cost del tractament de fems en altres inversions necessàries per al municipi”.

La proposta presentada per Fobesa, l'empresa concessionària del contracte de neteja viària, contempla la recollida de la fracció orgànica durant tres dies a la setmana en horari diürn. Per a això, es distribuiran contenidors de color marró de 800 litres en diferents punts estratègics per tot el nucli urbà, tant en el centre com en els barris Almarx i Sagrada Família. En el nucli antic es mantindrà el mateix sistema que se segueix actualment amb la recollida selectiva, amb contenidors temporals.

El servei de recollida orgànica, exclusiu per a la ciutadania de Xixona, serà de caràcter voluntari. Els contenidors tindran un pany, i només podran ser utilitzats pels veïns que prèviament hagen sol·licitat la seua inscripció a través de l'Ajuntament.

El projecte contempla, a més, un servei voluntari destinat en exclusiva a “grans productors”, que rebran un contenidor marró de 120 litres, també amb pany. Dins d'esta categoria s'inclouen els establiments que realitzen les següents activitats: alimentació, gelateries, pastisseries, hotels, bars/restaurants, mercat municipal, menjador de col·legis i residències. En alguns casos, com el dels col·legis, la residència d'ancians o els supermercats, disposen d'este contenidor ja des de l'any passat.

L'Ajuntament de Xixona impulsarà una gran campanya d'informació per a animar als ciutadans a inscriure's. Es repartiran kits de benvinguda per als voluntaris que inclouran un xicotet poal de 10 litres, una bossa biodegradable i la clau mestra del contenidor. També s'enviarà a tots els domicilis un fullet en el qual s'explicarà de manera didàctica com s'han de separar els residus correctament.

El regidor responsable, Cristian Sirvent, considera que amb el contenidor marró “es posa a Xixona en el mapa de la sostenibilitat mediambiental, en apostar per un servei de recollida de fems que facilita el reciclatge i el tractament eficient dels residus urbans”. L'edil confia que la posada en marxa del nou servei es faça al llarg d'esta primavera, perquè estiga totalment operatiu a principis d'estiu.

Durant la comissió també s’han abordat altres temes d'interés, com l'estudi de diferents alternatives per a renovar tres vehicles del servei de neteja viària que compten ja amb 15 anys de vida: el netejacontenidors, el camió satèl·lit i el camió arreplegador.

La comissió especial de seguiment i millora de la recollida de residus i neteja viària es va crear amb l'objectiu de vigilar el compliment del contracte per part de l'empresa concessionària del servei (Fobesa). Esta comissió està formada per un regidor de cadascun dels partits que conformen la corporació municipal, el tècnic responsable del contracte i el secretari.

Comparteix:

Documents
No existeixen dades
Cercar