Cookies: Utilizamos cookies, sólo para realizar un seguimiento de las visitas a nuestro sitio web, no almacenamos ningún dato personal.
Les més visitades
Regidories relacionades
1525791926102_Stand Alicante Gastronómica_.jpg

El torró i Xixona estaran presents fins el dilluns en la fira Alicante Gastronómica

L'Ajuntament, a més d'oferir informació turística i promocional, impulsa un showcooking en directe amb els guanyadors de l'última edició de la ruta de tapes Tapeando con Turrón por Jijona amb finalitat de mostrar la versatilitat del torró en la cuina i apostar per la desestacionalització del seu consum

L'Ajuntament de Xixona participa en la primera edició de la fira Alicante Gastronómica, la primera trobada d'estil de vida mediterrani, que se celebra en la Institució Firal Alacantina del 4 al 7 de maig.

L'aposta municipal per a esta mostra va més enllà de la informació turística o promocional, per això, a més d'un estand permanent amb informació general sobre Xixona, les seues festes, els seus espais naturals i la seua oferta esportiva, empresarial o gastronòmica, el consistori impulsa un altre tipus d'activitats, com un showcooking que tindrà lloc el dilluns 7 de maig en el Mostrador Súper Alimentos.

De 12.00 a 13.00 hores, els restaurants que van firmar dos de les tapes guanyadores de la passada edició del concurs Tapeando con Turrón por Jijona demostraran en directe com el torró és un ingredient molt versàtil en la cuina i pot utilitzar-se tant en receptes dolces com salades. 

En primer lloc, les responsables de la Cervecería Doble L elaboraran la «Greixonera Turronera», guardonada amb el premi a la millor tapa del 2017, que és una versió amb torró de les conegudes postres balears. A continuació, les xefs del Restaurant L’Entrepà cuinaran la tapa coneguda com «Penyes de Roset», que va obtindre el premi a la millor presentació i que porta pa tendre, beixamel d'alfàbega, cruixent d'abadejo i terronico.

María Núñez, regidora de Turisme de l'Ajuntament de Xixona ha indicat que «el torró, especialment el Xixona i l'Alacant, forma part de l'estil mediterrani i el seu consum habitual és molt recomanable, per l'alt contingut d'ametles de la seua composició, a l'aportar tots els beneficis de les fruites seques a la nostra dieta».

Núñez també explica que «el showcooking del 7 de maig serà una bona ocasió perquè els que visiten la fira Alicante Gastronómica es facen una idea de tot el que podran degustar a Xixona durant el mes de maig».

I és que la celebració d'Alicante Gastronómica coincidix amb el concurs de tapes Tapeando con Turrón por Jijona, que tindrà lloc del 4 al 27 de maig i en el que el torró és l'ingredient principal de la majoria de les tapes que oferixen els 11 establiments hostalers participants.

En esta fira també participen com a expositors diverses empreses i institucions de la localitat.

Comparteix:

Documents
No existeixen dades
Cercar