Cookies: Utilizamos cookies, sólo para realizar un seguimiento de las visitas a nuestro sitio web, no almacenamos ningún dato personal.
Les més visitades
 • Parc Empresarial "L'Espartal III"

  Parc Empresarial "L'Espartal III"

  03 febr. Llegir més

 • Programa de subvencions destinades a la contractació de persones joves.

  Programa de subvencions destinades a la contractació de persones joves.

  03 juny Llegir més

 • SUMA - IVTM

  SUMA - IVTM

  11 març Llegir més

 • Borsa de treball d'auxiliar administratiu.

  26 nov. Llegir més

 • Bases específiques convocatòria borsa de treball de TAG

  09 nov. Llegir més

 • Horari de l'Ecoparc

  Horari de l'Ecoparc

  26 jul. Llegir més

 • Plaça d'arquitecte tècnic interí

  19 juny Llegir més

 • Novetat en l'autobús urba i interurbà

  14 juny Llegir més

 • Convocatòria ajudes realització obres

  07 juny Llegir més

 • Ajudes al transport

  11 maig Llegir més

Regidories relacionades
1526633415026_Cristòfol Colom__.jpg

Xixona sol·licita la reducció de la ràtio d'educació infantil a 20 alumnes per aula

El Consell Escolar Municipal ha aprovat, a més, per unanimitat, l'adhesió al Pla Edificant de la Conselleria d'Educació per a millorar les infraestructures educatives en els tres centres d'infantil i primària de la localitat. Es tracta d'obres que seran finançades íntegrament per la Generalitat i que ascendixen a un total de 3.346.053 euros.

Xixona ha aprovat la sol·licitud de la reducció de la ràtio d'alumnes per unitat en el nivell d'educació infantil de tres anys, baixant de 25 a 20 estudiants per aula. La regidora d'Educació, María Teresa Carbonell, ha explicat que «els estudis estadístics demostren que el volum de l'alumnat escolaritzat és un dels factors que incidix directament en la qualitat dels processos d'ensenyança i aprenentatge».

Per este motiu, el Consell Escolar Municipal ha disposat demanar al conseller d'Educació la disminució del nombre màxim d'alumnes per unitat en les aules d'educació infantil dels tres centres escolars d'infantil i primària de la localitat: el CEIP Eloy Coloma, el CEIP Sagrada Família i el CEIP Cristòfol Colom, «encara que això implique en alguns casos augmentar el nombre de classes per a poder acollir tots els alumnes escolaritzats», assegura Carbonell.

Així mateix, el Consell Escolar, en el qual estan representats membres de l'Administració local i autonòmica, a més dels directors, professors, pares, mares i alumnes del municipi, ha decidit, per unanimitat, adherir-se al Pla Edificant de la Conselleria d'Educació, Investigació, Cultura i Esport, a fi de millorar les infraestructures educatives en els tres col·legis xixonencs. 

Es tracta d'unes obres que seran finançades íntegrament per la Generalitat, amb un cost total de 3.346.056 euros i que, en el col·legi Sagrada Família, suposaran la construcció d'un nou edifici que albergue un gimnàs i una zona de menjador. Este projecte suposarà una inversió de 1.117.555 euros.

En el CEIP Cristòfol Colom s’executaran els treballs de millora de l'accessibilitat del centre i l'actualització dels sistemes d'eficiència energètica, a més de canviar el parquet del gimnàs i procedir a la instal·lació d'un nou equipament de jocs en el pati infantil. Estos i altres treballs de millora compten amb un pressupost de 1.399.329 euros.

De la mateixa manera, en el col·legi Eloy Coloma es repararan les cobertes dels pavellons d'infantil i primària, on també se substituiran les finestres per a adaptar-les a les exigències del Pla d'Eficiència Energètica. Així mateix, es modificarà el pati infantil per a adaptar una zona a xiquets de dos anys i separar-la de la dels més majors.

Igualment, la regidora d'Educació ha assegurat que «es renovarà completament la pista esportiva, es pintarà l'exterior dels dos edificis i es crearan noves zones d'ombra en el pati, a més de reformar la zona de les escalinates exteriors d'accés i adequar la sala de calderes per a retirar una xicoteta àrea en què encara queda amiant». Tot això amb un cost de 829.168 euros.

Comparteix:

Documents
No existeixen dades
Cercar