Cookies: Utilizamos cookies, sólo para realizar un seguimiento de las visitas a nuestro sitio web, no almacenamos ningún dato personal.
Les més visitades
Regidories relacionades
1531130121213_aprobacion_presupuesto_xixona.jpg

Xixona aprova els pressupostos per al 2018 donant prioritat a les necessitats socials, la conservació del patrimoni i la cultura

El Ple municipal ha aprovat per majoria absoluta els comptes per al present exercici amb un increment del 14% respecte a l'anterior i 1,9 milions d'euros destinats a inversions

El Ple de l'Ajuntament de Xixona ha donat el vist i plau, per majoria absoluta, als pressupostos del 2018, amb nou vots a favor del PSOE i la coalició Més Xixona, i dos en contra, un del Partit Popular i un de Ciutadans. Un dels membres del Grup Popular i el representant de Compromís no van poder acudir a la sessió plenària.

L'import inicial dels comptes municipals ascendix a 9.735.450 euros, la qual cosa suposa un increment del 14,20% respecte a l'any passat, un augment degut majoritàriament a la revisió duta a terme, a nivell nacional, pel cadastre d'errors o omissions en el padró actual.

Es tracta d'uns pressupostos eminentment socials, en els quals s'han augmentat un 20% les partides socials i les inversions, que ascendixen a 1,9 milions d'euros, relacionades sobretot amb la conservació del patrimoni i la cultura.

D'esta manera, durant el present exercici, l'equip de govern destinarà 1,3 milions d'euros a l'adequació de la Casa Rovira per a convertir-la en la nova biblioteca municipal. Així mateix, i amb l'objectiu de posar en valor el patrimoni històric xixonenc, els pressupostos municipals inclouen una partida de 320.000 euros per a la consolidació de la Casa Aracil, ambdós edificis dels segles XVII-XVIII i de gran valor arquitectònic.

A més, es contempla la renovació del col·lector del carrer Roger de Llúria, amb un cost de 65.000 euros, i la compra d’un autobús, per 55.000 euros, per a substituir l’actual i continuar donant servici tant al Centre Ocupacional com als usuaris d’AFA.

Mereix una menció especial la subvenció nominativa de 50.000 euros concedida a l'única guarderia que existix en el municipi per a sufragar part de les obres que es realitzaran, amb l'objectiu de facilitar-ne l’homologació, oferir un millor servici i poder accedir a les subvencions que concedix la Generalitat. Açò suposarà una rebaixa del cost per als usuaris i facilitar la conciliació, especialment a famílies amb xiquets menors de dos anys.

Els pressupostos per al 2018 inclouen també la inversió de 25.000 euros per a la creació de diversos punts de recàrrega per a vehicles elèctrics; altres 20.000 euros per a la creació d'una via ferrada i 7.000 euros més per a l'aportació municipal al Pla Provincial d'Estalvi Energètic. També es mantenen les ajudes per naixement, transport d'estudiants i habitatge, tant per a la redacció d'IEE com per a la realització d'obres.

De la mateixa manera, s'actualitza el compromís amb les diferents associacions locals incrementant-ne les subvencions municipals, així com la partida destinada als Pressupostos Participatius.

A les inversions, reflectides en el pressupost, han de sumar-se altres 5 milions d'euros en subvencions de la Generalitat Valenciana. Més de 3 milions d'euros inclosos en el Pla Edificant per a millores en els tres col·legis del municipi i altres més de 2 milions (pendents de resolució) per a la realització d'obres en els set polígons industrials de Xixona. Així mateix, cal afegir també les obres del barri Sagrada Família i del barri del Través, incloses en el Pla d'Obres i Servicis de la Diputació d'Alacant.

Respecte als ingressos, l'Ajuntament de Xixona estima en 1,2 milions l'increment net del pressupost, que es destinaran a noves inversions. Esta pujada es deu a la revisió de l'IBI efectuada per part del Cadastre, a la baixada significativa de les plusvàlues (en espera d'una nova regulació) i a l’IAE (una vegada anul·lat l'efecte de les inspeccions dutes a terme l'any passat).

Comparteix:

Documents
No existeixen dades
Cercar