Cookies: Utilizamos cookies, sólo para realizar un seguimiento de las visitas a nuestro sitio web, no almacenamos ningún dato personal.
Les més visitades
Regidories relacionades
1554761238579_tapeando_con_turron_.jpg

El Tapeando con Turrón por Jijona se celebrarà del 3 al 26 de maig

Una desena de bars i restaurants participaran en la vuitena edició d'este concurs gastronòmic organitzat per l'Ajuntament de Xixona i l'AEX amb l'objectiu de promocionar el potencial culinari del torró i la seua desestacionalització.

La ruta gastronòmica Tapeando con Turrón por Jijona, impulsada per l'Ajuntament i l'Associació d'Empresaris, Comerciants i Professionals de Xixona, celebrarà la seua vuitena edició del 3 al 26 de maig amb la participació d'una desena d'establiments, entre bars, cafeteries, restaurants i gelateries. 

Com en anys anteriors, un jurat serà l'encarregat de triar la millor tapa amb torró d'entre totes les propostes que presenten els participants, mentre que el públic triarà amb els seus vots la millor tapa i la que tinga la millor presentació. Hi ha en joc, d'una banda, 1.200 euros en premis per als professionals i, per altra, premis per als clients, que van des d'un viatge valorat en 500 euros a nits d'hotel, passant per la més àmplia gamma d'experiències gastronòmiques i de productes elaborats en Xixona.

En este sentit, l'alcaldessa Isabel López, ha afirmat que «hi ha moltes rutes de tapes però la de Xixona és única, pel seu caràcter popular i participatiu, i pel sabor inconfusible i sorprenent del torró en combinació amb altres ingredients». 

Per la seua banda, Pascual Sanchis, president de l'AEX, reconeix que «el mes de maig és per als professionals del sector tan important com el Nadal, ja que el Tapeando con Turrón és un gran al·licient per a promocionar i demostrar que el torró que fem a Xixona està molt bo i es pot consumir tot l'any de moltes maneres».

María Núñez, regidora de Turisme explica que «si Xixona està considerada com el lloc més dolç del món, és sense dubte perquè el torró i el gelat que s'elaboren ací són el màxim exponent de les nostres fortaleses turístiques i culinàries, per este motiu els esforços de l'Ajuntament estan dirigits a col·locar el Tapeando con Turrón en un lloc destacat en el calendari d'esdeveniments gastronòmics que se celebren en la província d'Alacant». 

L'Ajuntament agraeix la col·laboració tant dels establiments hostelers participants com de les empreses i organismes que recolzen i col·laboren amb l'esdeveniment, tals com el Consejo Regulador IGP Jijona y Turrón de Alicante, Turrones El Lobo-1880, Museo del Turrón, Sanchis Mira, La Colmena, El Artesano, Lopetes, Turronesydulces.com, Dipse Company, Ca Berlubia, Ca Llesca, Miquel’s Lecheros, B-News Comunicación i Casa Rural Jijona, entre d’altres.

Comparteix:

Documents
No existeixen dades
Cercar