Cookies: Utilizamos cookies, sólo para realizar un seguimiento de las visitas a nuestro sitio web, no almacenamos ningún dato personal.
Les més visitades
Regidories relacionades
1562326238606_DSC_1821_.jpg

Xixona aposta per l'educació en igualtat en els col·legis des dels 3 anys fins a Batxillerat

L'Ajuntament ha impulsat diferents tallers per a educació infantil i primària, així com un teatre interactiu per als alumnes de secundària i l'edició de dues guies informatives dirigides a adolescents i a dones víctimes de violència masclista. Estes accions han sigut possible gràcies al Pacte d'Estat contra la Violència de Gènere i la col·laboració del col·lectiu local Generem Igualtat, nascut del projecte municipal per l'educació, RIE.

Per a l'Ajuntament de Xixona és una prioritat educar en la igualtat i contribuir a l'eradicació de la violència masclista, per això, com a consistori adherit al Pacte d'Estat contra la Violència de Gènere, ha impulsat durant el curs diferents activitats dirigides als escolars del municipi, des d'Infantil a Secundària passant per Educació Primària.

«És la primera vegada que s'inclouen als alumnes més xicotets en accions d'educació per la igualtat i contra la violència de gènere, i ja podem afirmar que l'experiència de treball ha sigut molt positiva», explica la regidora de l'àrea, María Teresa Carbonell. 

Per a implicar als alumnes d'edats més primerenques l'Ajuntament ha comptat amb la col·laboració de l'educadora social Nuria Mira, que ha dut a terme en els tres centres escolars de Xixona diferents tallers amb jocs, relats i debats per a l'educació en valors més justs. «Amb els més xicotets s'ha treballat sobretot el reforç de l'autoestima i l'expressió de les emocions, cosa bàsica per a l'establiment de relacions socials sanes», assegura Carbonell.

En el cas dels alumnes de l'Institut d'Educació Secundària, el projecte s'ha centrat en un teatre interactiu, sota el títol «Estranyes relacions», en el qual es posen en relleu situacions de la vida quotidiana on es poden donar casos manifests de violència, fent especial èmfasi en la violència de gènere 2.0 i en la identificació de relacions tòxiques.

«Alguns adolescents no saben distingir el que és i el que no és violència masclista i els costa diferenciar una relació normal d'una altra que no ho és, per això hem posat l'accent en què aprenguen a distingir-ho i sàpien actuar davant un cas de violència».

De la mateixa manera, en col·laboració amb el Govern central, l'Ajuntament ha editat dues guies informatives: una dirigida específicament a dones víctimes de violència de gènere i que inclou drets, ajudes i recursos disponibles; i una altra orientada als adolescents amb exemples i casos concrets perquè sàpien què és i què fer davant una situació de violència de qualsevol tipus.

María Teresa Carbonell ha reconegut igualment el treball dut a terme pel grup Generem Igualtat, sorgit del projecte municipal per l'Educació. Es tracta d'una iniciativa oberta a tota la població que busca establir accions transversals per a l'eradicació de la violència de gènere. «Ens reunim una vegada al mes en la biblioteca i busquem formes de conscienciar, educar i lluitar contra la violència masclista, a través de tallers, cinema fòrum o debats literaris des del punt de vista femení».

A més, s'ha preparat material promocional per a la població en general, com bragues per al coll amb la llegenda «Jo estime la igualtat», bolígrafs de material reciclat amb missatges que apel·len a la importància d'unir-se al canvi de mentalitat per la igualtat, i uns altres de tipus més educatiu o lúdic. El pressupost total d'estes iniciatives ascendeix a 14.500 euros cofinançats per l'Ajuntament de Xixona i el Govern d'Espanya.

Comparteix:

Documents
No existeixen dades
Cercar