Cookies: Utilizamos cookies, sólo para realizar un seguimiento de las visitas a nuestro sitio web, no almacenamos ningún dato personal.
Les més visitades
Regidories relacionades
1566140906894_escola_de_festes_.jpg

La pionera Escola de Festes de Xixona completa un nou curs difonent les festes de moros i cristians entre els més xicotets

El programa d'actes de les festes xixonenques inclou les versions infantils d'alguns dels actes més emblemàtics de les festes, com la dansa o l'ambaixada. 

L'Escola de Festes de Xixona clausura un nou curs com a projecte pioner a la Comunitat Valenciana per a la formació de xicotets festers. Enguany, una vintena d'alumnes amb edats compreses entre els 6 i els 13 anys han participat en les classes, en les quals han pogut aprendre els conceptes bàsics de les festes de moros i cristians de Xixona. 

Els professors són membres de diferents filaes i realitzen esta labor de forma altruista. Jaume Miquel, un dels docents, explica que l'objectiu és "documentar als xiquets sobre la història de les festes, explicar-los per què i com se celebren els diferents actes, i traslladar-los la importància d'implicar-se en l'organització: perquè les festes tiren endavant és necessari prendre partit". 

L'Escola es desenvolupa durant quatre dies, amb seu en la kábila dels Moros Vermells. En cada jornada participen persones relacionades amb les festes que traslladen els seus coneixements i experiències als xiquets. Allí els alumnes també aprenen a desfilar i a exercir el paper de cap d'esquadra. A més, realitzen visites a llocs emblemàtics de les festes. Enguany vuit alumnes completaran la seua formació i obtindran el diploma de festers.

El regidor de Festes de l'Ajuntament de Xixona, Ricardo Mira, ha assenyalat que "els menuts són el futur i per això són protagonistes de molts actes del programa de festes", com els nanos i gegants, la dansà infantil, que se celebrarà el dimarts 20 d'agost a les 18 hores, l'ambaixada infantil, que serà el dijous 22 a les 19:00 hores en l'Avinguda de la Constitució, o la desfilada dels xiquets en la Nit del Soparet, el divendres 23.

Respecte a l'ambaixada infantil, enguany se celebrarà per tercer any consecutiu i seran vuit els xiquets i xiquetes protagonistes. Tots ells han après a exercir el seu paper en l'escola d'ambaixadors, dirigida per Alfonso Zaragoza des de l'any 2004. "La finalitat és que no deixe d'haver-hi ambaixadors, doncs alguns anys han perillat les ambaixades al no haver-hi festers disposats a representar-les, i és impensable que un dels actes amb més significat de les festes puga córrer risc de perdre's", explica Zaragoza.

La novetat d'enguany és que, després de l'ambaixada infantil, hi haurà una desfilada per a culminar l'acte, de la mà de la Unió Musical Xixona.

Comparteix:

Documents
No existeixen dades
Cercar