Cookies: Utilizamos cookies, sólo para realizar un seguimiento de las visitas a nuestro sitio web, no almacenamos ningún dato personal.
Les més visitades
 • Parc Empresarial "L'Espartal III"

  Parc Empresarial "L'Espartal III"

  03 febr. Llegir més

 • Programa de subvencions destinades a la contractació de persones joves.

  Programa de subvencions destinades a la contractació de persones joves.

  03 juny Llegir més

 • SUMA - IVTM

  SUMA - IVTM

  11 març Llegir més

 • Borsa de treball d'auxiliar administratiu.

  26 nov. Llegir més

 • Bases específiques convocatòria borsa de treball de TAG

  09 nov. Llegir més

 • Horari de l'Ecoparc

  Horari de l'Ecoparc

  26 jul. Llegir més

 • Plaça d'arquitecte tècnic interí

  19 juny Llegir més

 • Novetat en l'autobús urba i interurbà

  14 juny Llegir més

 • Convocatòria ajudes realització obres

  07 juny Llegir més

 • Ajudes al transport

  11 maig Llegir més

Regidories relacionades
1571391098962_felipe-iguiniz.jpg

El Teatret acull fins al 30 d'octubre una exposició amb les 19 obres donades a la ciutat pel pintor Felipe Iguiñiz

Es tracta d'una col·lecció molt variada amb la qual l'artista d'Irun ha volgut agrair a Xixona i a la província d'Alacant l'acollida que se li ha brindat des que va arribar fa vint anys.

La sala municipal El Teatret acull fins al pròxim 30 d'octubre l'exposició de les obres que el pintor, escultor, periodista i fotògraf Felipe Iguiñiz ha donat recentment a l'Ajuntament de Xixona. Es tracta de treballs realitzats entre 1998 i 2015, que tenen un valor aproximat de 300.000 euros. La mostra es pot visitar de dimecres a dissabte, fins al 30 d'octubre, entre les 17:30 i les 20:30 hores.

Iguiñiz és Doctor en Art Contemporani per l'Ecole des Beaux Arts de París i Doctor Honoris causa i Membre Permanent del Senato Accademico per l'Accademia Internazionale d’Arte Moderna de Roma. El periodisme cultural i les exposicions artístiques li van portar a recórrer els cinc continents en múltiples ocasions durant la seua trajectòria professional. La seua àmplia obra pictòrica i fotogràfica figura en les col·leccions de nombrosos museus i centres culturals internacionals, havent sigut distingit amb importants guardons i reconeixements en diversos països. A més, és autor de centenars d'articles periodístics i de més de quaranta llibres entre assajos i obres de ficció. Fa 20 anys va conèixer Xixona i va decidir quedar-se a viure ací.

Durant l'acte d'inauguració, l'artista ha explicat que els qui visiten esta mostra «van a trobar molta varietat, perquè he triat quadres de diferents èpoques i estils perquè la col·lecció siga més rica, més completa i més vistosa». Dins d'eixa diversitat en les seues obres, un tret comú en moltes d'elles és la presència del color taronja: «És quelcom que caracteritza la meua obra actual i, curiosament, abans de venir ací no l’utilitzava per a res. És producte de l'ambient i de la llum tan càlida i tan especial que té Xixona», ha explicat.

A més de les 19 obres, també s'exposen per primera vegada tres peces de ceràmica realitzades pel polifacètic artista.

L'alcaldessa Isabel López Galera ha destacat «el orgull que suposa presentar esta exposició i que Felipe Iguiñiz triara Xixona com a lloc d'inspiració». La primera edil ha agraït a l'artista la donació de les obres i ha ressaltat el compromís de la localitat amb la difusió i promoció de la cultura.

En este sentit, Xixona compta amb una àmplia agenda d'activitats culturals previstes per a este quart trimestre de l'any, que inclou propostes de tot tipus. Entre les cites més immediates, cal destacar que durant els pròxims caps de setmana tindran lloc les festes de Sant Lluc i les festes de moros i cristians dels gelaters. Projeccions de cinema, concursos de pintura, concerts o actuacions teatrals són altres de les possibilitats d'oci que ofereix Xixona, junt amb la celebració de la Fira de Nadal, que enguany tindrà lloc del 5 al 8 de desembre. 

Comparteix:

Documents
No existeixen dades
Cercar