Cookies: Utilizamos cookies, sólo para realizar un seguimiento de las visitas a nuestro sitio web, no almacenamos ningún dato personal.
Les més visitades
 • Parc Empresarial "L'Espartal III"

  Parc Empresarial "L'Espartal III"

  03 febr. Llegir més

 • Programa de subvencions destinades a la contractació de persones joves.

  Programa de subvencions destinades a la contractació de persones joves.

  03 juny Llegir més

 • SUMA - IVTM

  SUMA - IVTM

  11 març Llegir més

 • Borsa de treball d'auxiliar administratiu.

  26 nov. Llegir més

 • Bases específiques convocatòria borsa de treball de TAG

  09 nov. Llegir més

 • Plaça d'arquitecte tècnic interí

  19 juny Llegir més

 • Novetat en l'autobús urba i interurbà

  14 juny Llegir més

 • Convocatòria ajudes realització obres

  07 juny Llegir més

 • Ajudes al transport

  11 maig Llegir més

 • Taller "Recicla i decora"

  Taller "Recicla i decora"

  11 abr. Llegir més

Regidories relacionades
1581451156517_almendros_xixona.jpg

Xixona acollirà este divendres la primera trobada nacional sobre l'ametla marcona

El programa inclou les ponències de 12 experts que abordaran, des de diferents perspectives, les propietats de la marcona i les problemàtiques a les quals s'enfronten els qui treballen amb esta matèria primera autòctona de la província d'Alacant. 

L'Ajuntament de Xixona, l'associació Xics -Torroners Xixonencs de Catalunya- i la Seu Universitària de Xixona han organitzat per a este pròxim divendres 14 de febrer una jornada que porta per títol “De la terra a la taula” en la qual es pretén crear un espai de reflexió dirigit a agents i professionals que treballen amb l'ametla marcona.

Esta varietat autòctona de la província d'Alacant és la més apreciada i cotitzada. El seu sabor, textura i propietats fan que siga l'ametla preferida per a l'elaboració artesanal del torró i, en general, pels cuiners i rebosters que requereixen d'una matèria primera de la millor qualitat.

La presidenta de Xics, Montserrat García, ha explicat que amb esta jornada “es pretén posar en valor l'ametla marcona, el cultiu de la qual està sent substituït pel d’altres varietats que són més rendibles però no ofereixen la mateixa qualitat”. García ha transmés la preocupació dels associats, ja que “és la varietat que utilitzem sempre per a fer el bon torró de Xixona i Alacant i necessitem que es produïsca suficient quantitat”.

L'alcaldessa de Xixona, Isabel López Galera, ha animat a la participació de tots aquells professionals que treballen amb l'ametla. “Des que Xics ens va comentar la idea d'organitzar una jornada a nivell nacional vam oferir tota la col·laboració de l'Ajuntament perquè Xixona fora la seu, ja que l'ametla marcona és una matèria primera fonamental de l'economia local i a més la data coincideix amb la floració dels ametlers, que es pot gaudir durant estes setmanes de banda a banda del nostre terme municipal”.

S'han programat un total de 12 ponències de diferents experts -distribuïdes en quatre eixos: paisatge, gastronomia, ciència i conclusions- en les quals s'abordaran, entre altres temes, els reptes agrícoles per al cultiu i producció de l'ametla marcona, les estratègies per a millorar la seua qualitat, les propietats de qualitat i sabor d'esta varietat, o el valor turístic que confereix la floració dels ametlers. 

Els ponents tractaran de respondre a qüestions com la sostenibilitat de substituir cultius de secà per altres de regadiu en un context de canvi climàtic, el paper que juga la marcona en la qualitat del producte o les garanties que els cultius existents puguen cobrir les necessitats productives reals.

Les inscripcions poden realitzar-se de manera gratuïta en la web de la UA:  

Comparteix:

Documents
No existeixen dades
Cercar