Cookies: Utilizamos cookies, sólo para realizar un seguimiento de las visitas a nuestro sitio web, no almacenamos ningún dato personal.
Les més visitades
 • Parc Empresarial "L'Espartal III"

  Parc Empresarial "L'Espartal III"

  03 febr. Llegir més

 • Programa de subvencions destinades a la contractació de persones joves.

  Programa de subvencions destinades a la contractació de persones joves.

  03 juny Llegir més

 • SUMA - IVTM

  SUMA - IVTM

  11 març Llegir més

 • Borsa de treball d'auxiliar administratiu.

  26 nov. Llegir més

 • Bases específiques convocatòria borsa de treball de TAG

  09 nov. Llegir més

 • Plaça d'arquitecte tècnic interí

  19 juny Llegir més

 • Novetat en l'autobús urba i interurbà

  14 juny Llegir més

 • Convocatòria ajudes realització obres

  07 juny Llegir més

 • Ajudes al transport

  11 maig Llegir més

 • Taller "Recicla i decora"

  Taller "Recicla i decora"

  11 abr. Llegir més

Regidories relacionades
1582742683636_mig-any-xixona-contrabandistes.jpg

Xixona celebra dissabte que ve el Mig Any de les festes de moros i cristians

La música protagonitzarà els dies previs, amb dues actuacions de l'Agrupació Artísticomusical El Trabajo al Cine de Dalt.

Xixona celebrarà este pròxim dissabte 29 de febrer el Mig Any de les festes de moros i cristians, amb una jornada festiva que inclourà dues desfilades per l'Avinguda de la Constitució, l'artèria principal de la localitat.

La música de les bandes començarà a sonar a les 12 del migdia en la desfilada de la Federació, que obriran els delegats de les deu filaes amb les seues respectives banderes, juntament amb els membres de la Federació de Sant Bartomeu i Sant Sebastià i els càrrecs festers d'enguany. Esther i Fernando Ferrándiz, de la filà Llauraors, seran la capitana i el banderer del bàndol cristià, mentre que sis joves dels Marrocs ostentaran la representació del bàndol moro: Álvaro Reuter, David Serra, Fernando Bellido, Fernando Sirvent, Jordi Planelles i Marcelo Valls.

Després d'este primer acte, les deu filaes que integren la festa xixonenca es dirigiran a les seues kàbiles. A la vesprada, a partir de les 19 hores, protagonitzaran una nova desfilada per l'Avinguda de la Constitució.

No obstant això, els actes commemoratius del Mig Any de Xixona no es limiten al dissabte, ja que durant tota esta setmana hi ha programades una sèrie d'activitats organitzades conjuntament per la Federació de Sant Bartomeu i Sant Sebastià, presidida per Jonathan Gras, i la Regidoria de Festes que dirigeix Ricardo Mira. Destaquen els dos concerts que ofereix l'Agrupació Artísticomusical El Trabajo de Xixona al Cine de Dalt: dimecres la banda juvenil i divendres la formació principal, totes dues amb un repertori format per música de les festes de moros i cristians.

Com a novetat d'enguany, el dijous se celebra un acte dirigit específicament als xiquets: un guinyol i una xocolatada en la Societat El Trabajo. A més, durant esta setmana es pot visitar en eixe mateix lloc l'exposició dels cartells anunciadors i les fotografies festeres que es van presentar als concursos que organitza cada any la Federació.

Les activitats de la Setmana Cultural del Mig Any van començar divendres passat amb la presentació del llibre “Aah… del Castillo!” a càrrec de la seua autora María Dolores Galiana. La presentació del projecte del local dels músics i la xarrada “Les fotos de festes 3.0” completen el programa.

Després del Mig Any, els actes festers tornaran a Xixona en la segona quinzena del mes de juliol, per a culminar en la trilogia de moros i cristians que enguany se celebrarà els dies 22, 23 i 24 d'agost.

Comparteix:

Documents
No existeixen dades
Cercar