Cookies: Utilizamos cookies, sólo para realizar un seguimiento de las visitas a nuestro sitio web, no almacenamos ningún dato personal.
Les més visitades
 • Parc Empresarial "L'Espartal III"

  Parc Empresarial "L'Espartal III"

  03 febr. Llegir més

 • Procés selectiu Policia Local

  02 des. Llegir més

 • Programa de subvencions destinades a la contractació de persones joves.

  Programa de subvencions destinades a la contractació de persones joves.

  03 juny Llegir més

 • SUMA - IVTM

  SUMA - IVTM

  11 març Llegir més

 • Borsa de treball d'auxiliar administratiu.

  26 nov. Llegir més

 • Bases específiques convocatòria borsa de treball de TAG

  09 nov. Llegir més

 • Horari de l'Ecoparc

  Horari de l'Ecoparc

  26 jul. Llegir més

 • Plaça d'arquitecte tècnic interí

  19 juny Llegir més

 • Convocatòria ajudes realització obres

  07 juny Llegir més

 • Ajudes al transport

  11 maig Llegir més

Regidories relacionades
1583455016117_DSC_3445_.jpg

Xixona aprova el Pla d'Igualtat i organitza activitats per a commemorar el Dia de la Dona

El ple de l'Ajuntament ha aprovat per unanimitat de tots els grups el tercer Pla d'Igualtat Municipal amb la conciliació, l'equitat real i l'eradicació de la violència de gènere com a eixos centrals.

L'Ajuntament de Xixona se suma a la commemoració del 8 de març, Dia Internacional de la Dona, amb un programa d'activitats que començaran el divendres 6 amb la lectura d'un manifest i una concentració popular a les 12 hores a les portes de la casa consistorial.

El dissabte 7 el Cine de Dalt acollirà a les 19.30 hores l'obra de teatre “Mari, palante!”, un monòleg representat, escrit i dirigit per dones, dedicat a les dones. I el dijous 12 a la Casa de Cultura, es durà a terme la projecció del documental de Mabel Lozano “El proxeneta”, una cinta duríssima en la qual Miguel el Músico parla sense embuts de com va explotar a més de 2.000 dones durant més d'una dècada. Eixe mateix dia, els alumnes de l'IES Xixona visualitzaran una altra obra de la cineasta, “Chicas nuevas 24 horas”.

El programa es tancarà el dissabte 28 de març amb “Monòlegs amb veu de dona” de la mà de Carol Tomás i Patrícia Espill. Serà a les 19.30 hores al Cine de Dalt.

La Regidor d'Igualtat, María Teresa Carbonell ha destacat que Xixona se suma al lema “Soc de la generació de la Igualtat”, proposat per l'ONU amb motiu del 8 de març, i que posa de manifest “la importància de la conscienciació i l'educació per a posar fi a la discriminació de les dones en la nostra societat”.

En este sentit, el Ple de l'Ajuntament de Xixona ha aprovat, per unanimitat de tots els grups polítics amb representació, el tercer Pla d'Igualtat Municipal, que inclou un cronograma de treball fins a 2023, i que ha comptat amb la participació ciutadana per a la seua elaboració.

Carbonell ha detallat que este nou pla s'estructura en cinc eixos que van des del foment del llenguatge inclusiu per part de l'administració local, fins a la planificació d'espais urbans més segurs per a les dones. Així mateix, el document inclou la realització de diferents accions orientades a la prevenció i l'eradicació de la violència de gènere, l'impuls de polítiques que afavorisquen la conciliació familiar i laboral, així com la igualtat i la cooperació en àmbits com la joventut, l'esport o l'oci.

“Tots els grups polítics ens hem compromés a donar suport a la posada en marxa de polítiques transversals que ajuden a aconseguir la igualtat real”, assegura la regidora, que conta que l'Ajuntament s'ha adherit també a l'acord aconseguit el mes de gener passat en les Corts Valencianes per a reforçar el pacte valencià contra la violència masclista.

El Pla d'Igualtat de Xixona 2020-2023 contempla, a més, la promoció d'empreses familiarment responsables i el desenvolupament de campanyes d'informació sobre la coresponsabilitat i els permisos de maternitat i paternitat.

“La bretxa salarial se situa en un 15% al nostre país i això no sols afecta a la vida laboral, també a l'hora de percebre la pensió de jubilació, amb el que ens trobem amb un gran nombre de dones en situació de pobresa en edat avançada”, explica María Teresa Carbonell.

De la mateixa manera, la cura de la família continua recaient majoritàriament en la dona, per este motiu “des de l'Ajuntament estem propiciant que totes les persones que ho necessiten puguen comptar amb l'atenció necessària dels serveis públics perquè la cura familiar no supose una desigualtat a l'hora de la integració efectiva de la dona en el mercat de treball i el desenvolupament de la seua carrera professional”.

El ple també ha declarat Xixona com a municipi contra la violència masclista i lliure de tràfic i prostitució. 
Comparteix:

Documents
No existeixen dades
Cercar