Cookies: Utilizamos cookies, sólo para realizar un seguimiento de las visitas a nuestro sitio web, no almacenamos ningún dato personal.
Les més visitades
 • Parc Empresarial "L'Espartal III"

  Parc Empresarial "L'Espartal III"

  03 febr. Llegir més

 • Programa de subvencions destinades a la contractació de persones joves.

  Programa de subvencions destinades a la contractació de persones joves.

  03 juny Llegir més

 • SUMA - IVTM

  SUMA - IVTM

  11 març Llegir més

 • Borsa de treball d'auxiliar administratiu.

  26 nov. Llegir més

 • Bases específiques convocatòria borsa de treball de TAG

  09 nov. Llegir més

 • Horari de l'Ecoparc

  Horari de l'Ecoparc

  26 jul. Llegir més

 • Plaça d'arquitecte tècnic interí

  19 juny Llegir més

 • Novetat en l'autobús urba i interurbà

  14 juny Llegir més

 • Convocatòria ajudes realització obres

  07 juny Llegir més

 • Ajudes al transport

  11 maig Llegir més

Regidories relacionades
1587133761003_tiendas.jpg

L'Ajuntament de Xixona destinarà mig milió d'euros a un primer paquet de mesures per a reactivar l'economia local

El consistori prepara bonificacions per a comerços, autònoms i empreses locals afectades pel Covid-19 i suspén el pagament dels rebuts i taxes municipals fins que acabe l'Estat d'Alarma.

L'Ajuntament de Xixona posarà en marxa una primera bateria de mesures per a pal·liar la situació econòmica que travessen tant els ciutadans com els comerciants, professionals i empresaris a causa de la crisi provocada pel Covid-19. Amb l'objectiu de reactivar l'economia local, el consistori destinarà prop de 500.000 euros a estes ajudes, que se sumaran a les aprovades per la Generalitat Valenciana i el Govern d'Espanya. 

El regidor d'Hisenda, Ricardo Mira, està mantenint estos dies reunions per videoconferència amb la resta de grups polítics representats en el consistori, amb l'objectiu d'aconseguir un consens respecte a les mesures que es duran a terme.

Mira ha recordat que el cobrament de tots els rebuts corresponents a impostos i taxes, inclosos els que ja s'havien emés o enviat a través de Suma, ha quedat suspés. En este sentit, s'ha paralitzat l'emissió dels rebuts de les escoles esportives i la de ceràmica, de les quals només es cobraran els mesos en què hi haja activitat. 

Respecte a la taxa de terrasses de cafeteries i restaurants, el consistori procedirà a retornar l'import ja pagat corresponent als dies en què els establiments han romàs tancats. També s'està estudiant la possibilitat de retornar part de l'import a pagar pels guals.

Quant als impostos, l'edil ha recordat que “actualment ja existeix una bonificació en l'IAE del 50% per a aquelles empreses que tinguen pèrdues i del 25% per a les què no arriben als 100.000 euros de benefici, però estem estudiant la possibilitat de bonificar l'IBI a aquells immobles en els quals es desenvolupen activitats econòmiques que hagen sigut afectades per esta situació”. El consistori també considera la possibilitat de subvencionar l'import del lloguer de locals o naus destinades a activitat empresarial.

El regidor d'Hisenda ha assegurat que s'està agilitzant el pagament de factures als proveïdors que cobreixen serveis municipals per a injectar liquiditat a estos. “Esta situació no acabarà el dia que finalitze l'Estat d'Alarma, per la qual cosa haurem d'ajudar a alçar l'economia local i reactivar alguns sectors com ja vam fer en 2008”. Per a això, assegura, “s'està estudiant portar a terme el major nombre possible d'obres municipals i bonificar el 95% de l’ICIO a totes les obres que es facen en la localitat”.

Finalment, Mira recorda als veïns que estiguen passant per una situació econòmica delicada que “poden posar-se en contacte amb l'Ajuntament perquè el departament de Serveis Socials estudie el seu cas i puguen obtindre una prestació econòmica individual”.

Comparteix:

Documents
No existeixen dades
Cercar