Cookies: Utilizamos cookies, sólo para realizar un seguimiento de las visitas a nuestro sitio web, no almacenamos ningún dato personal.
Les més visitades
Regidories relacionades
1587571772548_casa rovira 2.jpg

L'Ajuntament de Xixona reprén totes les obres municipals que van quedar suspeses per prevenció front el Covid19

Els treballs de rehabilitació del castell i la Casa Rovira, on se situarà la nova biblioteca municipal, juntament amb la construcció d'un gimnàs-menjador en el col·legi Sagrada Família, són alguns dels projectes afectats

L'Ajuntament de Xixona ha donat llum verda perquè en els pròxims dies es reprenguen les obres municipals que van haver de ser suspeses per la declaració de l'estat d'alarma a causa del Covid19. Esta decisió s'ha adoptat amb l'objectiu de reactivar com més prompte millor el teixit econòmic de la localitat, després que el Govern d'Espanya haja donat permís per a la represa d'activitats no essencials. 

El consistori ha sol·licitat a les empreses adjudicatàries de les obres que adopten les mesures de prevenció necessàries per a garantir la seguretat enfront del virus, tant dels treballadors com de les persones que hagen d'intervindre en l'obra i en els desplaçaments.

L'alcaldessa Isabel López Galera ha recordat que “una de les primeres mesures que va adoptar l'equip de govern quan es va desencadenar la crisi del coronavirus va ser parar les obres que estaven en marxa per a evitar riscos de contagi i reduir la mobilitat en la població”. La primera edil ha assenyalat també que “una vegada que les adjudicatàries ens han presentat els seus protocols de protecció i han pres les mesures necessàries, no volem allargar més una situació que podria implicar conseqüències molt negatives, tant per a les empreses com per als treballadors”.

Entre les obres afectades es troba la reforma del castell de la localitat, una actuació que desenvolupa Doalco S.A. i que té com a objectiu rehabilitar els dos elements més importants de la fortalesa xixonenca: la Torre Grossa i l’alcassaba. Per a estos treballs, amb un cost de més de 500.000 euros, l'Ajuntament compta amb una ajuda concedida per la Generalitat de prop de 275.000 euros, procedents del Fons Europeu de Desenvolupament Regional.

Així mateix, van quedar paralitzades les obres de rehabilitació de la Casa Rovira -realitzades per Lorquimur S.L.- per a convertir-la en nova seu de la biblioteca municipal. Estos treballs tenen un cost d' 1.155.866,67 euros, dels quals 950.000 els aporta la Diputació d'Alacant a través d'una subvenció.

El coronavirus també va deixar sense començar les obres de construcció del gimnàs-menjador del CEIP Sagrada Família, que Construcciones Porticada S.L. havia d'iniciar la mateixa setmana en què es va deslligar la crisi.

De la mateixa manera, les mesures preventives pel Covid19 van obligar a les empreses MOA i SICE a paralitzar les obres que estaven escometent en els polígons industrials de Xixona, entre elles la renovació de l'enllumenat i la instal·lació de càmeres de seguretat. En stes àrees hi havia altres obres a punt de finalitzar, en les quals participen les empreses Los Serranos i Eiffage i les xixonenques Construcciones Txesco i José García Pérez. En este sentit, l'alcaldessa ha recordat que “durant l'últim any els polígons industrials estan sent objecte de diverses actuacions, fruit de la subvenció de quasi dos milions d'euros per part d'IVACE per a la millora, modernització i dotació d'infraestructures i serveis en polígons i àrees industrials de la Comunitat”.

Una altra de les obres afectades per la paralització i que podrà reprendre's és la de la renovació del col·lector del carrer Sant Francesc, executada per la mercantil xixonenca Construcciones GS, que estava pràcticament finalitzada a falta de reasfaltar el carrer. 

L'edil d'Obres Públiques María Teresa Carbonell ha destacat que “l'envergadura de les obres fa convenient que es reprenguen com més prompte millor per a no dilatar els terminis i poder donar resposta a les necessitats del municipi”. En este sentit, el cost total d'estes actuacions supera els 4’5 milions d'euros.

Carbonell també ha assegurat que “quant milloren les previsions meteorològiques, es reprendran les obres de segellament de la piscina del poliesportiu municipal”.

Comparteix:

Documents
No existeixen dades
Cercar