Cookies: Utilizamos cookies, sólo para realizar un seguimiento de las visitas a nuestro sitio web, no almacenamos ningún dato personal.
Les més visitades
 • Parc Empresarial "L'Espartal III"

  Parc Empresarial "L'Espartal III"

  03 febr. Llegir més

 • Programa de subvencions destinades a la contractació de persones joves.

  Programa de subvencions destinades a la contractació de persones joves.

  03 juny Llegir més

 • SUMA - IVTM

  SUMA - IVTM

  11 març Llegir més

 • Borsa de treball d'auxiliar administratiu.

  26 nov. Llegir més

 • Bases específiques convocatòria borsa de treball de TAG

  09 nov. Llegir més

 • Horari de l'Ecoparc

  Horari de l'Ecoparc

  26 jul. Llegir més

 • Plaça d'arquitecte tècnic interí

  19 juny Llegir més

 • Novetat en l'autobús urba i interurbà

  14 juny Llegir més

 • Convocatòria ajudes realització obres

  07 juny Llegir més

 • Ajudes al transport

  11 maig Llegir més

Regidories relacionades
1590827825890_terrazas-xixona.jpg

Xixona anul·la la taxa de terrasses fins a setembre de 2021. Publicada la modificació de l'ordenança fiscal.

La mesura aprovada en el ple suposarà un estalvi mitjà per establiment de 500 euros. El consistori decideix, a més, ampliar el tall del carrer Alcoi durant els caps de setmana des de juny fins a setembre, per a ajudar al sector de l'hostaleria 

El Ple de l'Ajuntament de Xixona ha aprovat, per unanimitat de tots els grups polítics, la modificació de l'ordenança fiscal municipal per a suprimir fins al 30 de setembre de 2021 la taxa d'ocupació de la via pública per a la instal·lació de terrasses amb finalitat lucrativa. Esta exempció de la taxa és una de les més prolongades en el temps de tota la província i suposarà un estalvi d'entre 200 i 1.000 euros per a cada establiment.

El regidor de Comerç i Hisenda, Ricardo Mira, ha explicat que “la decisió es pren amb l'objectiu de mitigar l'impacte econòmic negatiu que ha ocasionat el Covid19 en el sector de l'hostaleria local i facilitar-los la recuperació després de l'impacte que els ha suposat haver de tancar”.

En este sentit, una altra de les mesures adoptades per l'Ajuntament és l'ampliació del tall del carrer Alcoi, que en els últims anys s'efectuava durant els caps de setmana de juliol i agost. Esta vegada la restricció al trànsit s'ampliarà també als mesos de juny i setembre, per a permetre la col·locació de terrasses i afavorir l'activitat dels bars i restaurants situats en esta zona.

Així mateix, Ricardo Mira ha anunciat que “es retornarà els diners proporcionals a aquells empresaris que havien pagat la taxa corresponent a la col·locació de la terrassa i no han pogut utilitzar-la en romandre tancats pel decret de l'estat d'alarma”.

El regidor de Comerç també ha assegurat que es flexibilitzarà l'espai destinat a la col·locació de les taules i cadires “per a poder guardar la distància de seguretat recomanada per a previndre contagis, sempre que no es causen molèsties als veïns ni als vianants”.

Mira també ha informat que l'Ajuntament està preparant una campanya de promoció del comerç de Xixona, amb l'objectiu de conscienciar i fomentar el consum local. “Els xicotets establiments han sigut els que han estat al costat dels ciutadans durant tot el confinament, perquè no faltara cap producte bàsic, de primera necessitat”, ha argumentat el regidor, que també ha dit que “ara és just que els ciutadans reconeguem el seu valor i els mostrem la nostra fidelitat”.

L'Ajuntament de Xixona també ha impulsat mesures de suport econòmic a través d'ajudes destinades als xicotets comerços, a les petites i mitjanes empreses, i als professionals autònoms. Estes ajudes oscil·len entre els 750 i els 2.000 euros per negoci.

Comparteix:

Documents
Cercar