Cookies: Utilizamos cookies, sólo para realizar un seguimiento de las visitas a nuestro sitio web, no almacenamos ningún dato personal.
Les més visitades
 • Parc Empresarial "L'Espartal III"

  Parc Empresarial "L'Espartal III"

  03 febr. Llegir més

 • Programa de subvencions destinades a la contractació de persones joves.

  Programa de subvencions destinades a la contractació de persones joves.

  03 juny Llegir més

 • SUMA - IVTM

  SUMA - IVTM

  11 març Llegir més

 • Borsa de treball d'auxiliar administratiu.

  26 nov. Llegir més

 • Bases específiques convocatòria borsa de treball de TAG

  09 nov. Llegir més

 • Horari de l'Ecoparc

  Horari de l'Ecoparc

  26 jul. Llegir més

 • Plaça d'arquitecte tècnic interí

  19 juny Llegir més

 • Novetat en l'autobús urba i interurbà

  14 juny Llegir més

 • Convocatòria ajudes realització obres

  07 juny Llegir més

 • Ajudes al transport

  11 maig Llegir més

Regidories relacionades
1591545838897_tratamiento-mosquitos-xixona.jpg

Xixona destina més de 3.000 euros per a acabar amb el mosquit tigre i altres dípters

Les regidories de Sanitat i Medi Ambient han iniciat una campanya de control i seguiment de les colònies d'insectes i aplicaran tractaments cada 15 dies fins al mes d'octubre.

L'Ajuntament de Xixona, a través de les regidories de Sanitat i de Medi Ambient, està duent a terme des del passat 5 de maig un programa d'eliminació del mosquit tigre i altres dípters en el municipi.

El regidor de Sanitat del consistori xixonenc, Cristian Sirvent, ha explicat que “amb l'arribada de les altes temperatures i a causa de les pluges primaverals, han començat a aparéixer en el municipi les primeres colònies de mosquit comú i mosquit tigre, que és una espècie que pot provocar picades molt doloroses i efectes al·lèrgics”.

“Per això, com en anys anteriors per estes dates, hem reactivat la campanya de reducció de la població d'estos insectes, mitjançant l'aplicació de dos tipus de tractament amb insecticides biològics: un orientat a l'eliminació de les larves i un altre a la regulació del creixement dels exemplars adults”.

Les accions de fumigació i control dels insectes, que es realitzen cada 15 dies i suposaran un cost de 3.105 euros, seran executades per l'empresa Garsan Sanidad Ambiental fins a finals del mes d'octubre.

Els tractaments s'aplicaran principalment en fonts i embornals, i també en barrancs, jardins i zones humides. Este tipus de dípter paràsit sol reproduir-se prop dels habitatges en àrees urbanes i rurals i en aigües estancades, tèrboles o contaminades.

La regidora de Medi Ambient, Ainhoa López, ha advertit que “més del 80% dels focus es troben en zones privades”, per la qual cosa ha recomanat “evitar deixar aigua estancada o en recipients en terrasses i jardins, perquè este tipus de mosquit necessita molt poca aigua per a reproduir-se”

Com a complement a les actuacions de fumigació, l'empresa que les duu a terme realitzarà una campanya de conscienciació en les xarxes socials i organitzarà una xarrada informativa pública, quan les condicions de control de la Covid19 ho permeten, amb l'objectiu d'explicar a la població les mesures domèstiques que poden prendre's per a evitar la proliferació del mosquit tigre i altres dípters.

Amb l'objectiu que estes actuacions tinguen el menor cost possible per als xixonencs, l'Ajuntament sol·licitarà subvencions tant a la Diputació com a la Conselleria.

Comparteix:

Documents
No existeixen dades
Cercar