Cookies: Utilizamos cookies, sólo para realizar un seguimiento de las visitas a nuestro sitio web, no almacenamos ningún dato personal.
Les més visitades
 • Parc Empresarial "L'Espartal III"

  Parc Empresarial "L'Espartal III"

  03 febr. Llegir més

 • Programa de subvencions destinades a la contractació de persones joves.

  Programa de subvencions destinades a la contractació de persones joves.

  03 juny Llegir més

 • SUMA - IVTM

  SUMA - IVTM

  11 març Llegir més

 • Borsa de treball d'auxiliar administratiu.

  26 nov. Llegir més

 • Bases específiques convocatòria borsa de treball de TAG

  09 nov. Llegir més

 • Horari de l'Ecoparc

  Horari de l'Ecoparc

  26 jul. Llegir més

 • Plaça d'arquitecte tècnic interí

  19 juny Llegir més

 • Novetat en l'autobús urba i interurbà

  14 juny Llegir més

 • Convocatòria ajudes realització obres

  07 juny Llegir més

 • Ajudes al transport

  11 maig Llegir més

Regidories relacionades
1600681744577_reunion-anhcea-ayuntamiento-xixona-jijona.jpg

Xixona serà la seu de l'Institut d'Investigació del Gelat Artesà

L'Ajuntament i ANHCEA s'han reunit per a avançar en el procés de cessió d'una parcel·la en L'Espartar III, on es construirà el nou edifici.

L'alcaldessa de Xixona, Isabel López Galera, ha mantingut una reunió amb membres de la junta directiva d’ANHCEA -l'Associació Nacional de Gelaters Artesans-, per a impulsar la creació d'un institut d'investigació del gelat artesà, que tindrà la seua seu a Xixona.

López Galera ha assenyalat la voluntat de l'equip de govern que este edifici estiga situat en la localitat, “ja que som el municipi amb el major cens de gelaters de tot el país i considerem que és ací des d'on s'ha d'encapçalar el projecte”.

El president d’ANHCEA, Marco Miquel, ha agraït “la predisposició de l'Ajuntament de Xixona per a donar suport a la creació de l'institut d'investigació del gelat artesà, a través de la cessió d'una parcel·la en el polígon industrial L'Espartar III”. 

El centre d'investigació estarà situat molt prop del Consell Regulador de la IGP Xixona i Torró d'Alacant, en un espai que és propietat d'IVACE i que serà cedit al consistori amb l'objectiu que este el pose a la disposició d’ANHCEA.

El nou edifici albergarà també la seu de l'associació i disposarà d'un laboratori totalment equipat, a més de diverses aules de formació homologades per a dur a terme cursos de tots els nivells.

En este sentit, Miquel ha indicat que “el gelat artesà que es fa és molt bo. però sempre hi ha voluntat de millorar-lo, d'ací la importància de dur a terme estudis científics i proves que el xicotet empresari per si sol no podria assumir“.

El president d’ANHCEA ha explicat que les investigacions que es duran a terme en este nou centre “permetran contrastar totes les nostres idees amb els estudis químics corresponents, i obtindre més certeses sobre els processos i les matèries primeres, per a avançar en les noves demandes del client, que valora cada vegada més l'alimentació saludable, natural, de quilòmetre 0 i amb pocs greixos”. 

Finalment, l'alcaldessa Isabel López Galera ha destacat la importància que té el sector gelater i ha explicat que l'Ajuntament manté el contacte i la col·laboració constant durant tot l'any “perquè tenim la voluntat clara d'apostar per un sector tradicional del nostre municipi, que genera ocupació i riquesa per als xixonencs”.

Comparteix:

Documents
No existeixen dades
Cercar